Hodnocení Na východ od ráje (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 3 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:21.6.2014
gregg | 21.6.2014 17:11 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasická modrá plastová krabička, přebal bez vnitřního artworku, černě vyvedený disk jen s názvem filmu.

Video  
Vzhledem ke stáří filmu kvalitní obrazový přepis filmu, pěkné barvy, solidní ostrost, přirozené filmové zrno.

Audio  
Kvalitní anglická audiostopa, český dabing jsem nezkoušel, vždy dávám přednost původnímu znění s titulky.

Bonusy  
Bohatá bonusová výbava disku, všechny materiály jsou opatřeny českými titulky, fanoušci Deana si přijdou na své.

Verdikt
Filmová adaptace literární klasiky s hvězdným Jamesem Deanem, kultovní záležitost pro filmové fanoušky.

   
ladynka | 4.6.2014 10:07 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Modrá bluray krabička s povedeným obrázkem na přední stránce, laděným graficky obdobně jako další bluray disky (obrázek, písmo), takže k sobě pěkně zapadají. Vnitřek je bílý bez potisku.

Video  
Kvalitní přepis s vysokým kontrastem, kde nezaniklo přirozené filmové zrno, takže vypadá velice přirozeně.

Audio  
Originál rozmixovaný v DTS 5.1 není nijak výbušný, přesto zní povedeně, hlavně rámus a ruchy v pozadí.

Bonusy  
Disk obsahuje téměř 2,5 hodiny bonusů, které kromě komentáře obsahují české titulky, převzaté z dvd vydání.

Verdikt
Povedené vydání s kvalitním přepisem, pozitivem je vyčerpávající počet bonusů, v drtivé většině s českou podporou. Takhle si představuji vydání takové klasiky.

   
FilmFan24 | 5.11.2013 13:00 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Moc pěkný černobílý artwork na přední straně klasického modrého Amaraye. Vše kazí jen černý potisk disku, který k nám z lisovny v Rakousku nevím proč vrazili. Přitom ostaní dva Deanovy filmy mají pěkný potisk. Bohužel v našich končinách není balení v Digibooku tak jako v USA ani se film neprodává u nás v Ultimate Collector's Edition, která obsahuje všechny tři Deanovy filmy pohromadě a další 3 bonusová DVD a fotografie s bookletem.

Video  
V rámci možností je přepis filmu velice povedený. Samozřejmě je stáří znát, ale film vypadá velice dobře. Věrně zobrazuje zrnitost použitého materiálu hlavně v nočních a interiérových scénách což není vadou. Barevné podání je ovšem luxusní. Pěkné tělovky a hlavně nádherné barvy. Neostré jsou pouze znát začátky a konce původních filmových kotoučů a některé exteriérové záběry...

Audio  
U tak starého filmu, který je opatřený novým mixem zvuku v Dts HD-MA 5.1 se nedá čekat, že reproduktory budou mít hody, ale i tak musím práci zvukařů pochválit. Dialogy jsou totiž průzračně čisté a ruchy nepůsobí nepřirozeně. Přestože české znění nemám rád, musím uznat, že dabing použil distributor velice kvalitní a sice vyrobený původně pro Českou televizi. Jenom divák musí být připravený, že v každém ze tří Deanových fiilmů mluví herce pokaždé jiný dabér.

Bonusy  
Bonusy jsou vyčerpávající. Byly už přítomné na dvoudiskovém DVD vydání Rebela bez příčiny a také v DVD kolekci filmů Jamese Deana v krásné plechovce od WHV. Bonusy kromě komentáře mají české titulky.

Verdikt
Podle mě nejlepší filmový přepis velice obsáhlého románu J. Steinbecka, který se zaměřil až na dospělé bratry, z nichž jednoho z nich, usilujícího o lásku otce geniálně zahrál James Dean. Je to také jediný film jehož uvedení se mladý herec dožil. Na Oscara za hlavní mužskou roli byl nominovaný ale už posmrtně....Blu-ray je povinností fanoušků tohoto herce mít jej ve svojí sbírce.