Hodnocení Gigant (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 6 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:18.5.2016
KURO | 18.5.2016 12:32 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
modra krabicka - amaray, myslim, ze neslo ocakavat nic ine - ide o starsi titul, ktory nebude mat taku komercnu odozvu

Video  
video je premenlive, vela samozrejme robi uz povodna kamera, kedy bola v dost scenach rozostrena.....

Audio  
tak pri zvuku sa samozrejme neda nic velkeho ocakavat - dokonca nemixovali ani priestorovy zvuk, ale pri takomto type filmu mi to ani nevadi - inak je v poriadku.

Bonusy  
na bonusy som bol zvedavy a potesila ma ceska jazykova podpora, takze davam za 45min nejake hviezdy...

Verdikt
Stevensov film je naozaj nakruteny "staroskolacky" na vsetko je dost casu, priestor na dialogy, krajinky a pod. velka spokojnost.

   
Uživatel z e-shopu ahsoc | 27.7.2015 11:51

Balení  
opravdu nechápu, proč některé barevné filmy mají na obale černobílé fotografie a některé černobílé naopak barevné...

Video  
video nepotěší, barvy jsou sice pěkné, některé scény i relativně ostré, ale těch je menšina, většina je na úrovni podprůměrného DVD, občas se kvalita mění dokonce i během jedné scény, oproti DVD jedno plus - přepis je anamorfní....

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
film rozsáhlý co do délky trvání i časového rozpětí děje, který by si ale zasloužil podstatně lepší přepis, takhle to není moc velký zážitek

   
Uživatel z e-shopu Petr D. | 15.7.2015 09:03

Balení  
Balení je obyčejné bez vnitřního artworku. Obrázek na čelní straně balení a na disku je rozdílný (na disku je použitý obrázek s Jamesem Deanem uvedený na zadní straně balení).

Video  
Obraz je čistý bez kazů, ale má místy poměrně výrazný šum a zrno a celkově by potřeboval vyšší ostrost. Vzhledem k délce filmu 199 min. by možná pomohlo rozdělení na dva disky. Formát obrazu 1,66:1 ( Na obalu staršího DVD vydání je uveden poměr obrazu 1,33:1 ). Pokud máte menší formát obrazovky, je to v tomto případě spíše výhodou.

Audio  
Zvuk je na disku uložen v angličtině DTS-HD Master Audio 2.0 a v češtině Dolby Digital 1.0, titulky české a anglické pro neslyšící. Film jsem si pořizoval hlavně pro český dabing, ale nakonec je lepší si poslechnout film v originále.

Bonusy  
Menu disku je pouze statické. Bonusy obsahují necelých 46 min. materiálu s podporou českých titulků v DVD kvalitě.

Verdikt
Ze série tří filmů s Jamesem Deanem má tento nejhorší obraz - zkrátka nepotěší a divák se s tím faktem musí smířit.

   
ladynka | 4.6.2014 10:34 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Modrá bluray krabička s povedeným obrázkem na přední stránce, laděným graficky obdobně jako další bluray disky (obrázek, písmo), takže k sobě pěkně zapadají. Vnitřek je bílý bez potisku.

Video  
Obraz je lepší než na dvd, přesto barevně vypadá hůře než jiné přepisy Deanových snímků. není tak ostrý, přesto obdobně přirozený s viditelným zrnem.

Audio  
Originál rozmixovaný v DTS 5.1 není nijak výbušný, přesto zní povedeně, hlavně rámus a ruchy v pozadí.

Bonusy  
Disk obsahuje 45minutový bonus s českými tutulky plus úvod. U audio komentáře bohužel české titulky nejsou.

Verdikt
Jde o slušný přepis filmu s povedeným audio mixem a přiloženým bonusovým materiálem, částečně s českou podporou. Povedený grafický design obalu.

   
gregg | 18.4.2014 01:42 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasická modrá plastová krabička, přebal bez vnitřního artworku, potisk disku totožný se zadní stranou přebalu.

Video  
Kvalita obrazového přepisu žádná sláva, pěkné barvy, ale v ostatních ohledech je to tedy docela slabota.

Audio  
Potěší kvalitní anglická audiostopa, přítomen je i český dabing, já ale dávám přednost původnímu znění.

Bonusy  
Do češtiny otitulkovaný bonusový materiál rozhodně potěší, škoda, že není otitulkovaný také režisérův kometář.

Verdikt
Filmová klasika s nesmrtelným Jamesem Deanem a hvězdnou Elizabeth Taylorovou, nutnost pro každého filmového fajnšmekra.

   
FilmFan24 | 5.11.2013 13:10 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Moc pěkný černobílý artwork na přední straně klasického modrého Amaraye a disku. Bohužel v našich končinách není balení v Digibooku tak jako v USA ani se film neprodává u nás v Ultimate Collector's Edition, která obsahuje všechny tři Deanovy filmy pohromadě a další 3 bonusová DVD a fotografie s bookletem.

Video  
V rámci možností je přepis filmu obstojný i kdž oproti zbylým dvěma Deanovým filmům je nejméně povedený. Pořád ale film vypadá na Blu-ray velice dobře. Věrně zobrazuje zrnitost použitého materiálu hlavně v nočních a interiérových scénách což není vadou. Jenom rozdílnost přepisu některých částí je značná. Na některých místech mají postavy a předměty okolo sebe nepříjemné obrysy. Barevné podání je ovšem luxusní. Pěkné tělovky a hlavně nádherné barvy.

Audio  
U tak starého filmu, který je opatřený novým mixem zvuku v Dts HD-MA 2.0 se nedá čekat, že reproduktory budou mít hody, ale i tak musím práci zvukařů pochválit. Dialogy jsou totiž průzračně čisté a ruchy nepůsobí nepřirozeně. Rozmáchlost záběrů ladí ruku v ruce ze zvukem. Český dabing je použitý velice kvalitní.

Bonusy  
Bonusy jsou vyčerpávající. Byly už přítomné na dvoudiskovém DVD vydání Rebela bez příčiny a také v DVD kolekci filmů Jamese Deana v krásné plechovce od WHV. Bonusy kromě komentáře mají české titulky.

Verdikt
Rozsáhlý filmový epos a Jamese Dean v roli kde jej vidíme jako mladíka ale i jako starého muže. Ve vedlejší roli opět podal v tomto díle strhující herecký výkon. Smutné je, že se tehdejší filmové premiéry už nedožil a my filmoví diváci alespoň prostřednictvím tohoto filmu máme možnost vidět jak by vypadal jako starý muž...Blu-ray je povinností fanoušků tohoto herce mít jej ve svojí sbírce.