Hodnocení Návrat na zapomenutý ostrov (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:11.5.2016
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 11.5.2016 12:50

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Logan | 4.11.2013 18:05

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Mladá Nim žije na krásném, exotickém ostrově se svým otcem Jackem, jeho spolupracovníkem Felixem a spoustou kamarádský naladěných zvířat. Pohádkový život je narušen telefonátem Jackova tchána, ze kterého se všichni tři dozví, že jistá společnost nazvaná Letovisko bukanýrů chce rajský ostrov koupit, vystavět tam luxusní hotelový komplex a změnit jej v turistickou destinaci. Zhruba ve stejnou dobu se na ostrov dostane mladík Edmund, který utekl z domova. Nim se s Edmundem postupně skamarádí a společně se pak všichni pokusí zachránit kus nedotčené krajiny před ničivým zásahem hamižné civilizace.

V roce 2008 vznikl „áčkový“ dobrodružný snímek pro děti, který zde běžel pod názvem Zapomenutý ostrov. V něm si zahráli Gerard Butler, Jodie Foster a Abigail Breslin. V roce 2013 bylo natočené „béčkové“ pokračování s jinými herci. Nicméně vzhledem k tomu, že předešlý film nebyl žádný zázrak, není toto pokračování o moc horší. Obsahuje dobrodružství, spoustu zvířat, nějaký ten dětský humor a ekologické poučení navrch. V rámci zaměření na dětského diváka je to vlastně v pohodě a nemělo by to nikoho urazit. Bonusem jsou záběry nádherné krajiny.

DVD Návrat na zapomenutý ostrov vyšlo v České republice v distribuci společnosti Bontonfilm, a.s. Obraz je ostrý, čistý s pěkně sytými barvami. Formát obrazu je 16:9 (2.35:1). Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je v angličtině, češtině a maďarštině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen mimo jiné českými a anglickými titulky. Na disku nejsou žádné bonusové materiály.

Na českém dabingu se podíleli: Malvína Pachlová - Bidni Irwin (Nim), Oldřich Hajlich - Toby Wallace (Edmund), Antonín Navrátil - Matthew Lillard (Jack), Miloslav Mejzlík - John Waters (Booker), Jaroslav Kaňkovský - Chris Haywood (tchán), Lucie Svobodová - Andrea Moor (ministryně), Radek Kuchař, Pavel Vondrák, Petr Neskusil, Otto Rošetzký a další.

Překlad: Václav Valtr
Zvuk: Michal Vašica
Produkce: Leoš Lanči
Vedoucí výrobního štábu: Zdeněk Mahdal
Dialogy a režie českého znění: Lucie Svobodová
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time v roce 2013

50 %


- staka –