Hodnocení ZLODĚJKA KNIH (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:11.5.2015
Uživatel z e-shopu Leona M. | 11.5.2015 10:11

Balení  
Balení absolutně v pořádku, dorazilo druhý den po objednání, tedy maximální spokojenost s touto službou.

Video  
Film se mi moc líbil, jeho kvalitě se nedalo nic vytknout, potřebovala jsem ho na učení angličtiny.

Audio  
Nemám žádné výhrady, DVD splňovalo všechny mé požadavky, tedy zvuk v češtině i v angličtině a ještě i v dalších

Bonusy  
Bonusy super, byly tam několik scén, které ve filmu nebyly, což mi udělalo radost, teď si nejsem jista, zda už jsem zhlédla všechny

Verdikt
DVD plně splnilo všechna má očekávání a potřeby, což bylo audio v češtině i v angličtině a stejně tak i titulky, překvapilo mne, že titulky byly ještě v mnoha dalších jazycích. Film byl moc hezký a ač z války bylo příjemné ho zhlédnout.

   
Logan | 17.5.2014 15:56

Balení  
Normální plastová krabička

Video  
Obraz je čistý a ostrý, se sytými barvami. Formát obrazu je 16:9 (2,40:1).

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je mimo jiné podpořen českými titulky.

Na českém dabingu se podíleli: Petr Pospíchal - Roger Allam (vypravěč), Klára Nováková - Sophie Nélisse (Liesel Memingerová), Vladislav Beneš - Geoffrey Rush (Hans Hubermann), Ilona Svobodová - Emily Watson (Rosa Hubermannová), Jakub Nemčok - Nico Liersch (Rudy Steiner), Robert Hájek - Ben Schnetzer (Max Vandenburg), Zdeněk Podhůrský - Martin Ontrop (Lehmann), Dagmar Čárová, Dana Černá, Martin Draxler, Petra Hobzová, Michal Holán, Jan Köhler, Martin Kubačák, Stanislav Lehký, Marek Libert, Adéla Nováková, Karel Richter, Otto Rošetzký, Zuzana Skalická, Pavel Šrom, Martin Sucharda, Aneta Talpová, Olga Želenská a další.

Překlad: Anna Polanská
Úprava dialogů: Petra Jindrová
Režie: Petr Pospíchal
Vyrobilo: Barrandov Studio a.s.

Bonusy  
Bonusové materiály tvoří vystřižené scény (v originále s českými titulky).

Verdikt
Snímek Zlodějka knih je adaptací stejnojmenného knižního bestselleru Markuse Zusaka. Režie se ujal Brian Percival. Snímek předkládá určitou časovou etapu cca od roku 1938 do 1945, na kterou je nahlíženo z pohledu dospívající holky. Naštěstí jde o holku otlučenou životem, nerozmazlenou, inteligentní a dychtivou po znalostech a pravdě, která je navíc díky hlavní představitelce nadána roztomilým a dojemným kukučem a jistou zranitelností i tvrdostí zároveň.
Střední část filmu, týkající se skrývání žida Maxe, vzdáleně připomíná Hřebejkovo Musíme si pomáhat, přesto z trochu jiné perspektivy. Snímek ukazuje v běžných každodenních situacích zfanatizované „obyčejné“ lidi, kteří naslouchali mocnému hlasu Vůdce a stejně tak i projevy malých statečností těch, kteří si zachovali čistý rozum. V druhé polovině, jak atmosféra houstne, také přibývá dojemných okamžiků a scén. Tyto chvíle jsou naštěstí odlehčovány občasným humorem či drobným vtípkem.
Velkým kladem je obsazení postav a herecké výkony. Perfektní je také celková výprava a nasnímání. Zapomenout nesmím ani na příjemnou hudbu Johna Williamse.

Zlodějka knih nabízí stylovou, dobovou podívanou na život běžných lidí z „temné“ etapy německých dějin. To vše okořeněné perfektními hereckými výkony.

75 %