Hodnocení ELYSIUM HARD BOX Steelbook™ Limitovaná sběratelská edice - číslovaná Mastered in 4K Dárková sada + DÁREK fólie na SteelBook™ (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 9 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:28.8.2015
Flynne | 28.8.2015 20:03 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Tato edice mě velmi potěšila svým zpracováním, které je navýsost dokonalé a bez jakékoli výrobní vady. Možná je trochu zbytečný a nepotřebný box na steelbook a kartičky (ty mohly být uvnitř SB, protože jsem je tam stejně umístil), protože steelbooky skladuji jinak a spíše bych uvítal místo měkkého tvrzený a uzavřený J-Card. Takto jsem si jej musel upravit sám. V J-Cardech své steelbooky "parkuji", čili je nevyhazuji.

Video  
Jedním slovem: Nádhera! Vizuál filmu je ukázkový až na rozklepanou kameru v sekvencích ze Země, což byl záměr tvůrců odlišit zbohatlíkovské Elysium od špinavé a zanedbané zeměkoule. Někdy je to dost rušivé, ale na druhou stranu je to působivé rozlišení dvou světů, na kterých žije lidstvo.

Audio  
Jednoznačně vítězí originální stopa, ale kvůli vychutnání vizuálu jsem dal přednost českému dabingu. Ten také není k zahození a řadím jej k těm lepším.

Bonusy  
Nestačí mi počet hvězdiček na hodnocení výtečně zpracované sekce s bonusy. Graficky provedená aplikace Visions of 2154 na mě působí velmi Sci-Fi - sticky (to je přípona, nikoli anglický výraz pro "lepkavý" :-)) Ostatní dokumenty o výrobě filmu jsou informativní a takto si představuji bonusovou výbavu.

Verdikt
Kdo si počká, ten se dočká... a já jsem tuto krásnou edici koupil za 499 (!) Kč (promiň Filmaréno, že ne od tebe). Nemohl jsem tomu uvěřit, dokud mi za dva dny od objednání nepřišla a neučinil jsem osobní unboxing. Moje limited číslo je 166. Opravdu by mě zajímalo, kolik se těchto edic (u nás) z limitovaného počtu 350 vlastně prodalo, když jsem ji našel i na zahraničních webech. FA unboxing video mě natolik upoutalo, že jsem po edici zatoužil, začal pátrat a přineslo to své ovoce. Spokojenost.

   
Sdoom | 21.6.2015 00:08 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balení není vůbec co vytknout, snad jen, že zabírá hodně místa. :-) Parádní limitka, kterých tu u nás na trhu mnoho není. Velké plus je, že obsahuje i velmi povedený steelbook a ne jen plast. Menu filmu je docela povedené, i když pouze se statickým obrázkem.

Video  
Top kvalita, všechno vypadá naprosto luxusně, jak záběry ze Země, tak především samotné Elysium. Vizuálně jeden z úplně top filmů, které jsem kdy viděl.

Audio  
Basy, hudba, dialogy, vše na hodně vysoké úrovni. Možná mohlo být malinko více dynamiky, která by vytvořila dokonalou atmosféru, ale to je opravdu jen detail.

Bonusy  
Bonusový materiál je na té nejvyšší možné úrovni, jak provedením, tak obsahem. Dozvíme se o filmu prakticky úplně vše od příprav, přes natáčení až po postprodukci. K tomu zde máme parádní galerie, kde běží prezentace různých artworků a vizuálních návrhů a nápadů. Samozřejmě vše v HD a s českými titulky.

Verdikt
Dokonalá edice k filmu, který mě bohužel oslovil pouze svým vizuálem. Ale komu se líbí film, mohu doporučit tuto edici klidně i za plnou cenu, opravdu se jedná o skvost.

   
Kvak | 22.2.2015 13:41 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Dokonalá edice. Tlustá kniha se vším, co potřebuje člověk vědět o filmu. Dále steelbook, sběratelské kartičky, to vše zabalené v poctivé edici. Perfekt

Video  
Elysium je celkem nový film a proto zde máme dokonalý a krásný obraz, kde vynikne hlavně nádherná planeta Elysium

Audio  
Film jsem si pustil s českým dabingem, který je velmi povedený. Originální anglické znění vyzkouším příště

Bonusy  
Necelé 2 hodiny objemných bonusů z natáčení filmu a k tomu české titulky. Naprosto dostačující a v pohodě

Verdikt
Nádherná a poctivá edice s technicky dobře zvládnutým blu-ray diskem a plno bonusy. Takto má vypadat nádherná edice. Nyní se dá sehnat za pouhých 499 kč

   
colapso | 16.11.2014 15:08 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Velké balení obsahující film ve steelbooku,knihu s informacemi k filmu a sběratelské kartičky,naprostá spokojenost.

Video  
Díky vysokému rozlišení jsem občas viděl nedodělky filmu(např.nepohybující se kouř z komínů),což ovšem nesnižuje kvalitu obrazu,který je perfektní.

Audio  
Originální stopu jsem nezkoušel,česká mi obzvláště v porovnáním s jinými filmy přišla poněkud slabší.

Bonusy  
Bonusů z natáčení filmu je dostatek a navíc jsou opatřeny českými titulky.Za mě naprostá spokojenost.

Verdikt
Vizuálně nabušený,přesto nudný film ve skvělé sběratelské edici,kterou si dle mého názoru absolutně nezaslouží.

   
Uživatel z e-shopu Karel B. | 8.9.2014 17:14

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
FilmFan24 | 6.2.2014 18:05 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Tak tohle je nakonec velice povedená edice s nádhernou knihou. Jenom mě trochu vadí český nápis na deskách pro film a karty...Velice kvalitně provedený steelbook s matným tiskem, který potěší určitě nejednoho sběratele. K výtvarnému návrhu nemám žádné připomínky.

Video  
Krystalicky čistý obraz ohromující přesností přepisu i v těch nejmenších detailech. Vynikající je také kvalita scén odehrávajících se v noci.

Audio  
K originální anglické zvukové stopě v 7.1 Dts HD-MA nemám žádné připomínky. Mix zvuku je vzácně vyrovnaný, dialogy jsou čisté a zachovávají pocit autentického prostředí.

Bonusy  
Na disku jsou zastoupené zajímavé bonusy kde potěší přítomnost českých titulků.

Verdikt
Zajímavé sci-fi s hvězdným obsazením potěší sběratele steelbooků, v jejichž sbírce byl film neměl chybět. A kdo si připlatí za tuto edici dostane luxusní knihu a sběratelské karty.

   
vorez | 3.2.2014 12:47 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Pěkně zpracováná limitovaná edice. Všechno do sebe zapadá, nic neštěrchá. Krásný jednotný design. Hlavně se jedná o něco, co na našem trhu ještě nebylo. Jednoznačně palec nahoru

Video  
Po technické stránce špičkový obraz. Je zde videt kontrast mezi uhlazenym moderním Elysiem a špinavou Zemí. Pro tyto prostředí byly použity jiné filtry a na výsledném přepisu to jde znát. Tohle je pastva pro oči.

Audio  
Originální zvuková stopa je taktéž na nejvyšší úrovni. Je živá a pokud máte patřičnou aparaturu, tak Vás sousedi nebudou mít asi v lásce, pokud přidáte volume doprava při akčních scénách

Bonusy  
Bonusového materiálu je zde hodne, čeká vás kompletní provedení natáčením tohoto filmu. Naštěstí disk obsahuje české titulky, což u Sony nebylo vždy samozřejmostí.

Verdikt
Edice mi prijde opravdu povedena a takzvane bez kompromisu. Ta knizka je dokonala a 170 stranek je hodne. Kdyby mel kazdy moznost v ni listovat tak pochopi, ze me v ruce neco jedinecneho. Je dobre, ze tam je peknej steelbook a ne treba plast. Ta kniha na sb a karty je taky dobre udelana. Ten motiv elysia na ni je perfektni. Bonton si tady dal praci a vypada to dustojne. Hlavne to dobre pasuje to tvrdeho papiroveho boxu a nic nestercha. Jeste k te cene. Na fa to stoji 1600, laicky receno skoro 900 za knihu. Ta kniha je vsak unikatni a lze ji oznacit za encyklopedii elysia a encyklopedie jsou vseobecne pomerne drahe. Nesmi se zapomenout na cenu krabice, ve ktere je to ulozeno a te knihy na sb a karty - tohle proste taky neco stoji. Abych to zhrnul, tak edice je velmi povedena, neco takoveho u nas nebylo jeste, libi se mi cislovani edice. Kdo by to zkoumal nazivo, tak by byl unesen. Ti co si to objednali rozhodne nebudou litovat az jim to prijde domu. A jinak bejt to o cca 2-3 stovky levnejsi, tak se po tom zaprasi....je to psychologicke, ale fakt to za to stoji

   
Dezz66 | 31.1.2014 12:37 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
naprosto luxusní edice, kterou si tento film "snad ani nezaslouží" - škoda, že Bonfonfilm a Sony nemají pod palcem větší bomby!

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Black | 31.1.2014 00:27 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -