Hodnocení SABOTAGE (DVD)

Celkem hodnocení: 3 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:18.5.2016
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 18.5.2016 12:20

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Uživatel z e-shopu František R. | 19.12.2015 18:06

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
Žádné

   
Logan | 20.9.2015 11:44

Balení  
Normální plastový obal s pěkným vnitřním artworkem.

Video  
Obraz je víceméně v pohodě, je dostatečné ostrý i čistý, přestřelky a noční scény jsou dobře přehledné. Formát obrazu je 16:9 (1,85:1).

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící. Dabing je jiný, než když byl film vysílán v televizi.
Na českém dabingu se podíleli: Pavel Soukup - Arnold Schwarzenegger (John 'Breacher' Wharton), René Slováčková - Mireille Enos (Lizzy Murrayová), Jiří Ployhar - Sam Worthington (James 'Monster' Murray), Marek Libert - Joe Manganiello (Joe 'Grinder' Phillips), Zdeněk Podhůrský - Josh Holloway (Eddie 'Neck' Jordan), Filip Švarc - Terrence Howard (Julius 'Sugar' Edmonds), Bohdan Tůma - Max Martini (Tom 'Pyro' Roberts), Pavel Vondra - Kevin Vance (Bryce 'Tripod' McNeely), Miriam Chytilová - Olivia Williams (detetiv Brentwoodová), Vojtěch Hájek - Harold Perrineau (detektiv Jackson), Veronika Mudrová - Catherine Dyer (Karen Whartonová), Vladislav Beneš - Martin Donovan (Floyd Demel), Jakub Saic - Michael Monks (Phelps), Zdeněk Maryška - Gary Grubbs (vyšetřovatel Lou Cantrell), Pavel Trávníček - Tim Ware (vyšetřovatel Stan Morris), Rudolf Kubík - Paul Anthony Barreras (Brujo), Libor Bouček, Petra Jindrová, Zuzana Slavíková a další.
Překlad: Ondřej Novák
Dialogy: Veronika Kernová
Zvuk: Tomáš Mourek
Finální mix: Matěj Večeřa
Produkce: Markéta Kratochvílová
Režie: Veronika Veselá
České znění vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové, studio Budíkov pro Bontonfilm v roce 2015

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy.

Verdikt
Drsný akční thriller s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Režie se ujal David Ayer, tvůrce např. Patroly, SWAT či Železných srdcí. Jde o příběh skupiny tajných agentů DEA, kteří se zapletli s drogovým kartelem, ale mají nevyřízené vztahy i mezi sebou. Film si na nic nehraje, nepokouší se o umění ani zbytečně nemoralizuje. Jeho jedinou snahou je pobavit a do se mu daří. Některé zvraty jsou sice trochu naivní a některé scény trochu přestřelené, ale s přivřenýma očima jde o povedenou žánrovou podívanou, jejíž součástí jsou realisticky (event. pseudorealisticky) vypadající přestřelky a taktické postupy, přirozený, tedy vulgární slovník většiny postav, stříkající krev a žádný humor či nadhled, který by prosvětloval celkovou temnou atmosféru snímku. Pěkná je choreografie přestřelek a někdy je použit i postup z počítačových her známý jako „first-person shooter“. Arnold je vcelku přirozený a role mu sedne. Snímek mě bavil rozhodně víc než Last Stand nebo Expendables 3. Snímek je někde na hranici mezi „áčkem“ a „béčkem“, ale nejde o žádnou ostudu.
65 %