Hodnocení Lost Highway (DVD)

Celkem hodnocení: 1 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:23.2.2014
Logan | 23.2.2014 14:20

Balení  
Standardní plastová krabička

Video  
Obraz je vyčištěný, čistý a ostrý. Formát obrazu je 16:9.

Audio  
Na zvuku je již trochu poznat zub času, což platí zejména o české stopě, ale nejde o nic zásadního. Jazyk je mimo jiné v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen mimo jiné českými a anglickými titulky.

Na českém dabingu se podíleli: Rostislav Čtvrtlík - Bill Pullman (Fred Madison), Nela Boudová - Patricia Arquette (Renée Madison / Alice Wakefield), Martin Sobotka - Balthazar Getty (Pete Dayton), Vladimír Brabec - Robert Loggia (pan Eddy / Dick Laurent), Ivan Richter, Václav Knop - Robert Blake (záhadý muž), Miloš Mejzlík, Jaroslav Kaňkovský, Kateřina Lojdová, Rudolf Kubík, Radka Stupková, Tomáš Juřička, Karel Richter, Jaroslav Horák a další.

Dále spolupracovali: Olina Smíšková, Radka Lehká
Asistentka režie: Jana Kovaříková
Produkce: Zdeněk Franc
Překlad: Lenka Štěpánková
Zvuk: Miloš Somr
Režie českého znění: Alice Hurychová
Vyrobil: Bontonfilm 1998

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy.

Verdikt
Mysteriózní „noir“ detektivka z roku 1997 je klasická „lynchovka“, která byla pro mě ve své době hodně zásadní. Dlouhé záběry, šílené chování některých postav, snové scény, explicitní násilí, zvrácený sex či záměny a proměny postav, to jsou prvky, kterými David Lynch své filmy obohacoval vždy a „Ztracená dálnice“ není výjimkou. Divák si může části i celý film vykládat po svém, a co člověk to jiný názor. Snímek obsahuje řadu silných scény, kdy pro mě jsou ty nejlepší s nemrkajícím Záhadným mužem.
Celé vizuální pojetí snímku je dokonalé a působivosti přispívá i perfektní soudtrack jednak z dílny Lynchova dvorního skladatele Angela Badalamenti a jednak ze skladeb Rammstein, Merilyna Mansona, Smashing Pumpkins, NIN, Davida Bowie a dalších.

Není to samozřejmě snímek pro každého, ale to asi žádný Lynchův film.

80 %