Hodnocení MUŽ TAI CHI (DVD)

Celkem hodnocení: 1 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:21.4.2014
Logan | 21.4.2014 12:47

Balení  
Normální plastová krabička

Video  
Obraz je povedený, vyvedený v chladnějších škálách barev a až na malé výjimky jsou bitky vždy přehledné. Formát obrazu je 16:9 (2.40:1).

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící. V titulcích je občas uváděno „či“ někdy „chi“, což mate.

Na českém dabingu se podíleli: Marek Holý - Tiger Hu Chen (Chen-Li Hu), Michal Dlouhý - Keanu Reeves (Donaka Mark), Kateřina Petrová - Karen Mok (Sun Jingshi), Terezie Taberyová, Bohdan Tůma, Antonín Navrátil, Libor Terš, Zdeněk Mahdal, Bohuslav Kalva, Zbyšek Horák, Apolena Veldová, Dana Pešková, Jakub Saic a další.

Překlad: Stanislav Jelínek
Zvuk: Michal Vašica
Produkce: Leoš Lanči
Vedoucí výrobního štábu: Zdeněk Mahdal
Dialogy a režie českého znění: Jiří Balcárek
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time v roce 2014

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy.

Verdikt
Na filmu natočeném v americko-čínské produkci je nejzajímavější fakt, že jde o režijní debut herce Keanu Reevese. Jinak jde o vcelku povedený film zabývající se bojovými uměními. Na vzhledu snímku je poznat vklad asijských tvůrců a to nejen na choreografii bojových scén, ale i na záběrech kamery, jistém specifickém chováni postav apod. Nějaký děj ve filmu sice je, ale funguje pouze jako spojník mezi mnohem důležitějšími rvačkami, kterých je ve filmu vskutku dostatek. Vzhledem k tomu, že hlavní hrdina bojuje stylem „Tai Chi“ nese si film s sebou oproti ostatním žánrovým kolegům i jisté ozvláštnění. Film jako by stylově vypadl z videokazety 80. let, ale naštěstí je oblečený do moderního hávu. Až na výjimky ve filmu chybí krev, což je u bojového žánru škoda.

60 %