Hodnocení KANDIDÁT (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:9.8.2017
Uživatel z e-shopu Tomáš S. | 9.8.2017 17:27

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
OK

   
Logan | 23.7.2014 21:44

Balení  
Normální plastová krabička.

Video  
Obraz je velmi povedený. Zcela odpovídá stylu snímku. Formát obrazu je 16:9. Vizuální stránka snímku je velmi povedená. Tvůrci používají celou škálu různých postupů od těch klasických až po nejnovější, umožněné moderní technologií. Povedený je i hudební doprovod, perfektně padnoucí k hypermoderní stylizaci filmu.

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Občas mi přišel jakoby zahlučený a ne všem dialogům bylo dobře rozumět. Jazyk je češtině Dolby Digital 5.1. Hlavní hrdina je nadabován do češtiny, což působí nepřirozeně asi jako dabovaná telenovela. Film je podpořen českými titulky pro neslyšící.

Bonusy  
- Film o filmu (trvá krátce a obsahově je úplně o ničem)
- trailer

Verdikt
Snímek slovenského režiséra Jonáše Karáska je adaptací knihy spisovatelů Maroše Hečka a Michala Havrana ml. Většina tvůrců i herců jsou Slováci, a tak přestože je film natočen v česko-slovenské koprodukci, považuji ho spíše za slovenskou záležitost. Děj snímku utvářejí dvě hlavní linie. V první sledujeme Adama Lamberta a jeho snažení za úspěšným splněním zakázky, tedy udělat z nuly prezidenta. Také v této poloze film do jisté míry funguje jako satira. Druhá linie se věnuje dvěma špiclům, kteří jsou Lambertovi neustále v patách. První linie je vážnější, takřka politický thriller, zatímco ta druhá vnáší do filmu až nečekaně chytrý humor, spočívající v rozdílných povahách Čecha a Slováka. Snímek se sice pomaleji rozjíždí, ale po prvních cca patnácti minutách, když si divák zvykne na svérázný vizuál, již nic nebrání si film naplno užívat. Přestože se i pak najde několik hlušších míst, nejde o nic zásadního. Konec filmu je sice trochu zkratkovitý, možná až odfláknutý, ale přesto mi nezkazil celkově kladný dojem.

Hlavní roli Adama Laberta ztvárnil slovenský herec Marek Majeský, který je sice dostatečně přesvědčivý a vizuálně zajímavý, bohužel je však pro mě naprosto nepochopitelně nadabovaný do češtiny, takže promlouvá hlasem doktora House, tedy Martina Stránského. Nevím, co k tomu koho vedlo, protože ostatní slovenští herci mluví normálně slovensky.

Moderně působící thriller z prostředí luxusu a zákulisních podnikatelských a politických intrik, okořeněný porcí příjemného humoru. Pro mě jednoznačně nejlepší slovenský film poslední doby.

70 %