Hodnocení Sousedi (DVD)

Celkem hodnocení: 3 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:19.3.2015
Uživatel z e-shopu Dávid J. | 19.3.2015 14:57

Balení  
Balení se u tohoto filmu velmi povedlo, není přeplácané, vystihuje charakter filmu, kde je jasně vidět rivalita mezi sousedy (hlavně teda z pohledu Zaca Efrona).

Video  
Video adekvátní klasické komedii, není potřeba velké náročnosti, DVD kvalita celkově postačí.

Audio  
Ve filmu je více jazykových provedení, než jen angličtina a čeština, ale důležitější než toto je kvalitní 5.1 zvuk a peckovní muzika doplňující charakter filmu.

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Rozhodně nejde o tuctovou komedii, spíš než Zac Efron mě nejvíce pobavila dvojice Rogen a Byrne jakožto čerstvý pár. A "dojící" scéna mě dovedla k obrovskému závalu smíchu.

   
Logan | 7.10.2014 17:53

Balení  
Normální plastový obal.

Video  
Obraz je bez problémů, dostatečně přehledný a ostrý. Formát obrazu je 16:9 (2.40:1)

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je mimo jiné v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky.

Na českém dabingu se podíleli: Libor Bouček - Seth Rogen (Mac Radner), Jana Stryková - Rose Byrne (Kelly Radnerová), Vojtěch Kotek - Zac Efron (Teddy Sanders), Robin Pařík - Dave Franco (Pete), Michal Michálek - Ike Barinholtz (Jimmy), Oldřich Hajlich - Christopher Mintz-Plasse (Scoonie), Miriam Chytilová - Carla Gallo (Paula), Regina Řandová - Lisa Kudrow (děkanka), Robert Hájek, Daniel Krejčík, Týna Průchová, Zuzana Slavíková, Klára Šumanová, Zdeněk Mahdal, Radek Hoppe, Antonín Navrátil a další.

Překlad: Martin Massaniec
Zvuk: Michal Vašica
Produkce: Miroslav Vitvar
Vedoucí výrobního štábu: Zdeněk Mahdal
Dialogy a režie: Miriam Chytilová
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time 2014

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusové materiály

Verdikt
Vcelku povedená komedie režiséra Nicholase Stollera (např. Kopačky, Dostaň ho tam) čerpá námět ze zápletky známé i z běžného života, kdy se v klidnějším prostředí objeví hluční, event. nepřizpůsobivý sousedé. Někteří pak v reálu řeší tento problém s pistolí v ruce, to by však byl úplně jiný film. Sousedi jsou tedy v prvé řadě dobře obsazenou komedií. Nesoupeří tady spolu jen lidé, ale zástupci svých generací, kdy se každá odmítá podřídit té druhé. Humor se pohybuje na celé myslitelné škále od inteligentního, přes gagy jako z němé grotesky až po hrubozrnný a vulgární. Každý si tedy může vybrat, jen se někteří diváci mohou u některých vtipů pohoršovat. Naschvály, které si obě znesvářené strany navzájem provádějí, jsou většinou skutečně vtipné, nebo alespoň úsměvné, některé jsou pochopitelně i trapné. Míra to, co je vtipné a co už ne, je však záležitostí každého diváka. Nejde samozřejmě o nějaký velechytrý intelektuální film, ale pouze o komedii, jejíž hlavním posláním je pobavit. To se snímku daří bez problémů. Kadence vtipů je skutečně veliká a na nějaký vývoj děje pak není čas. Film se mi nyní překvapivě líbil o fous víc než v kině
65 %

   
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 5.10.2014 13:26

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................