Hodnocení Nekonečná láska (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:24.9.2014
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 24.9.2014 09:24

Balení  

Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  

Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  

Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Logan | 8.9.2014 17:26

Balení  
Normální plastový obal.

Video  
Obraz je vcelku v pořádku, tedy mu nemám co vytknout. Formát obrazu je 16:9 (2, 35:1).

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je mimo jiné v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je mimo jiné podpořen českými titulky.

Na českém dabingu se podíleli: Michal Holán - Alex Pettyfer (David Elliot), Terezie Taberyová - Gabriella Wilde (Jade Butterfieldová), Pavel Šrom - Bruce Greenwood (Hugh Butterfield), Ivana Milbachová - Joely Richardson (Anne Butterfieldová), Jiří Krejčí - Dayo Okeniyi (Mace), Oldřich Hajlich - Rhys Wakefield (Keith Butterfield), Zdeněk Mahdal - Robert Patrick (Harry Elliot), Michal Michálek, Marek Libert, Bohdan Tůma, Antonín Navrátil, Miroslava Součková, Renata Volfová, Debora Štolbová, Týna Průchová, Martina Kechnerová, Jitka Moučková a další.

Překlad: Martin Massaniec
Zvuk: David Pavlíček
Produkce: Leoš Lanči
Vedoucí výrobního štábu: Zdeněk Mahdal
Dialogy a režie: Martin Kot
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time 2014

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy.

Verdikt
Snímek americké režisérky a scénáristky Shana Feste je typickým zástupcem romantického žánru. Bohužel je zástupcem tak typickým, že se topí pod nánosem různých klišé a stokrát viděného. Snímek ani tak neztrácí body z hlediska řemeslného. Přestože by snímku neuškodilo prostříhání, neboť některé záběry jsou dlouhé a nudné, je režie vcelku povedená, kamera příjemná a hudební doprovod pěkně dokresluje dění na plátně. Problém je právě s dějem. Je předvídatelný, ničím nápaditý ani neobsahuje scény, na které byste si za pár dní se zatajeným dechem nebo slzou v oku, vzpomínali. Chování postav je také až naivní a někdy vyloženě staromódní, což může v dnešní moderní, informační době připadat úsměvně. V důsledku scénáristické hlouposti drhnou dialogy a průměrnost čiší už jen ze samotného názvu. Když už jsem zmínil název, tak ten by spíše seděl k něčemu epičtějšímu, zabírající desítky let vztahu a ne příběh lásky dvou sedmnáctiletých „dětí“.

Samozřejmě ale nehaním film, jako takový. Má to být romantika a romantika to je. Když už oporou není scénář, může se film pochlubit hereckými výkony, které nejsou vůbec špatné.

50 %