Hodnocení Koleje osudu (DVD)

Celkem hodnocení: 1 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:5.8.2014
Logan | 5.8.2014 15:52

Balení  
Normální plastový obal.

Video  
Obraz je dostatečně ostrý, přičemž barevná škála se lehce mění k prostředí, ve kterém se film zrovna odehrává. Formát obrazu je 16:9 (2.40

Audio  
Na českém dabingu se podíleli: Ladislav Cigánek - Colin Firth (Eric Lomax), Radka Přibyslavská - Nicole Kidman (Patti Lomaxová), Vojtěch Hájek - Jeremy Irvine (mladý Eric Lomax), Petr Neskusil - Tanroh Ishida (mladý Takeshi Nagase), Marcel Vašinka - Stellan Skarsgård (Finlay), Pavel Vondra - Hiroyuki Sanada (Takeshi Nagase), Pavel Vondrák - Tom Stokes (Withins), Veronika Mudrová, Oldřich Hajlich, Bohdan Tůma, Filip Čáp, Jakub Saic, Ivo Novák, Filip Švarc, Pavel Rímský a další.

Překlad: Lidmila Hrůzová
Zvuk: Josef Mašek
Finální mix: Matěj Večeřa
Produkce: Markéta Kratochvílová
Dialogy a režie: Veronika Veselá
Vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové, studio Budíkov pro Bontonfilm 2014

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy.

Verdikt
Snímek režiséra Jonathana Teplitzkyho je natočen na základě skutečného příběhu Erica Lomaxe a jeho knihy. Žánrově jde tedy o mix životopisu, dramatu, válečného filmu, lehce okořeněný o špetku romantiky. Film se sice pomaleji rozjíždí a vlastně se v něm nestane něco vyloženě zásadního, nicméně drobně prvky a situace, ze kterých je sestaven tvoří jeden silný celek s ještě silnějším a emocemi nabitým vyvrcholením. Perličkou jsou perfektní herecké výkony všech zúčastněných, zejména však Colina Firtha. Jedna konkrétní scéna, kterou nebudu popisovat a kterou má na svědomí postava Stellana Skarsgårda, mi ale přišla hodně přes čáru. Jestliže se to však opravdu stalo, tak nemohu říct ani popel.

70 %