Hodnocení CHRAŇ NÁS OD ZLÉHO (DVD)

Celkem hodnocení: 6 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:7.2.2016
macovia | 7.2.2016 12:56

Balení  
Veľmi príjemne urobený obal, dokonca to bol jeden z dôvodov, prečo som sa o film začal zaujímať, aj keď to nie je práve moja šálka kávy

Video  
Temný, tmavý, čierny film :), ktorého veľmi dobrou vizitkou je práve skvelý obraz a navyše na DVD. Osobne nemám žiadne negatívne postrehy.

Audio  
Pôvodný zvuk, aj česká audiostopa sú vo formáte 5.1 a veľmi príjemné bolo zistenie, že pri českej verzii nie je "zvuk v pozadí" potlačený do úzadia, jednoducho si to vychutnáte v oboch jazykoch.

Bonusy  
Bonusy sú, jednak audiokomentár tvorcov a jednak veľmi solídny film o filme, je iba na škodu, že aspoň v tom druhom prípade nie sú pribalené české titulky.

Verdikt
V globále veľmi príjemné prekvapenie tak po technickej stránke, ako aj v prípade filmu samotného. Ako som spomínal, nie je to moja šálka kávy, ale v tomto prípade som si to vychutnal.

   
Uživatel z e-shopu Elena B. | 9.9.2015 12:15

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Prostě skvělé jak obsazení tak i děj.

   
Uživatel z e-shopu Nikola V. | 14.1.2015 10:55

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Logan | 10.1.2015 13:14

Balení  
Obyčejný plastový obal.

Video  
Obraz je povedený, je ostrý i čistý, a přestože se mnoho scén odehrává v noci nebo v temnu, tak je i dostatečně přehledný. Formát obrazu je 16:9 (2.40:1)

Audio  
Zvuk je ve standardním DVD formátu. Jazyk je mimo jiné v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen mimo jiné českými titulky. Dabing se tentokrát moc nepovedl, protože někteří dabéři mluví moc postav, z čehož vzniká zmatek.

Na českém dabingu se podíleli: Pavel Vondra - Eric Bana (Ralph Sarchie), Petr Gelnar - Édgar Ramírez (otec Mendoza), Petra Tišnovská - Olivia Munn (Jen), Viktor Dvořák - Joel McHale (Buttler), Jolana Smyčková, Martina Kechnerová, Roman Hájek, Tomáš Borůvka, Marek Libert, Tereza Tišnovská a další.
Překlad: Petr Zenkl
Produkce: Evelyna Vrbová, Tomáš Vaverka
Zvuk: Roman Čadek
Dialogy a režie: Luděk Koutný
České znění vyrobilo: Studio LS Productions dabing 2014

Bonusy  
Bonusové materiály tvoří:
- Komentář režiséra (pouze v angličtině)
- Velmi zajímavý film o filmu, ve které je rozhovor i se skutečným Ralphem Sarchiem (pouze v angličtině bez titulků)

Verdikt
Snímek režiséra Scotta Derricksona je inspirován skutečnými osudy newyorkského policisty Ralpha Sarchie. Film má vynikající, temnou a tíživou atmosféru, kdy však po iráckém úvodu chvíli trvá, než se začne něco dít. Také má docela předvídatelný děj. Zprvu nevěřící, racionálně uvažující policista, který se v minulosti z jistého důvodu odvrátil od Boha, je pod tíhou událostí přesvědčen o nadpřirozenu. Následuje hon na démona, v ohrožení se ocitá policistova rodina, zahyne důležitá hrdinovi blízká osoba, ale ne nikdo z rodiny a vše vrcholí nevyhnutelným střetnutím mezi hrdinou a démonem. Naštěstí vše vyvažuje zpracování. Démonické projevy jsou vskutku démonické. Masky a triky jsou velmi povedené. Několika lekaček se dočkáme, ale není jich moc. Více prostoru si zabralo policejní vyšetřování, když ještě není ve hře nadpřirozeno. Občas nefungují dialogy, což působí v dané scéně toporně, ale není jich moc. Závěrečné vymýtání je velmi zdařilé a možná by si zasloužilo ještě pár minut navíc, protože pak už následuje jen katolicky propagandistický happy end.
Zmínit musím také hudební doprovod pocházející, stejně jako v Sinister, z dílny Christophera Younga. Nejde jen o hudbu, ale i o různé zvuky a ruchy, které tím správný způsobem dotvářejí mrazivou atmosféru. Zajímavé a nápadité je i zapracování písní skupiny The Doors, jejich texty a vlastně i název kapely koresponduje s dějem.
Chraň nás od zlého je povedený atmosférický „vymýtací“ horor, který nedostatek dějové originality dohání temnou atmosférou a vizuálním ztvárněním. Nejde o vrchol nebo zlomový počin v rámci žánru, ale jako hororová jednohubka funguje skvěle.
70 %

   
Uživatel z e-shopu Petr B. | 28.12.2014 18:03

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 24.12.2014 13:47

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................