Hodnocení GRACE, kněžna monacká (DVD)

Celkem hodnocení: 1 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:27.1.2015
Logan | 27.1.2015 19:20

Balení  
Obyčejný plastový obal.

Video  
Obraz je povedený. Je ostrý, čistý a barevností sedí k tématu. Formát obrazu je 16:9 (2.35:1)

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je mimo jiné v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen mimo jiné českými titulky a českými titulky pro neslyšící.
Na českém dabingu se podíleli: Radka Přibyslavská - Nicole Kidman (Grace Kelly), Zdeněk Podhůrský - Tim Roth (princ Rainier III.), Zdeněk Maryška - Frank Langella (Francis Tucker), Rudolf Jelínek - Roger Ashton-Griffiths (Alfred Hitchcock), Vojtěch Hájek - Milo Ventimiglia (Rupert Allan), Milan Slepička - Derek Jacobi (hrabě Fernando D'Aillieres), Veronika Mudrová - Paz Vega (Maria Callas), Kateřina Březinová - Geraldine Somerville (princezna Antoinette), Jakub Saic - Nicholas Farrell (Jean-Charles Rey), Petra Jindrová - Parker Posey (Madge Tivey-Faucon), Jakub Jíra - Mark Gibbon (Albert) + Ben Odberg (novinář), Pavel Vondra, Bedřich Šetena, Natálie Mudrová, Bohdan Tůma a další.
Překlad: Lidmila Hrůzová
Zvuk: Michal Čiernik
Finální mix: Matěj Večeřa
Produkce: Markéta Kratochvílová
Dialogy a režie: Veronika Veselá
České znění vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové, studio Budíkov pro Bontonfilm 2014

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy.

Verdikt
Životopisný snímek o hollywoodské hvězdě, která se stala monackou kněžnou. Snímek má zajímavý námět a několik světlých momentů. Bohužel se utápí v patosu, čímž se pasuje spíše na zástupce červené knihovny. Zkušení a zajímaví herci jsou ve svých rolích zoufale nezajímavý a ani samotná Grace Kelly v podání Nicole Kidman mě nijak zvlášť neuhranula. Navíc se snímek věnuje jen malé části jejího života, což je podle mě škoda a epičtější přístup by se mi líbil víc. Pochvalu si zaslouží výprava, neboť kostýmy a lokace jsou opravdu pěkné a přesvědčivé.
55 %