Hodnocení Láska je láska (DVD)

Celkem hodnocení: 3 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:15.8.2015
ppetr | 15.8.2015 11:58

Balení  
Klasický DVD obal s docela vhodně zvoleným obrázkem.

Video  
Obraz je hodně zrnitý a jestli to byl záměr nebo méně kvalitní kamera nevím, ale dodává to filmu atmosféro.

Audio  
Originál i dabing je OK. DVD obsahuje cz titulky.

Bonusy  
Bonus žádný není, ale za bonus se dá považovat, že to u nás vlastně vyšlo :-)

Verdikt
Tento film mám rád a jsem moc rád, že konečně u nás vyšel.

   
kocacola | 9.12.2014 12:09

Balení  
Balení je na dvd standrardní. Nijak nepřekvapí, ani neurazí. Možná by tomuto filmu více slušelo slim provedení. Kdo má také na všechna ta dvd a blůčka mít místo:-)

Video  
Video je jaké je. Režisér vše točil dokumentárně, kamerou z ruky a na digitál (pokud se nepletu) a pak vše teprve převáděli na film. Zvyšuje to autenticitu a prožitek. Takže bacha na to: větší zrno a mírně roztřesený obraz není chyba;-)

Audio  
Jednoznačně si pouštějte film v originále - ve švédštině. Většina hereček a herců jsou neherci anebo začínající, takže polouchat je v originále stojí za to. Ve filmu je skvělá hudba. Soundtrack je fajn.

Bonusy  
Bonusy jsem zatím nehledal, ale podle obalu tam ani žádné nejsou. Ale to nevadí. Je super, že tenhle film konečně u nás také vyšel a je možné ho mít ve sbírce. Jen ten český název nestojí za nic...

Verdikt
Tohle je opravdu kultovní film. Byl jsem z něj nadšený už ve Varech a vydrželo mi to dodneška. Je to neuvěřtelně milý, upřímný film, u kterého jsem měl pocit, že sedím občas vedle herců, občas zase, že hrají kousky mého dospívání. V osobní filmotéce jeden z 10 nej filmů.

   
Logan | 15.11.2014 17:45

Balení  
Obyčejný plastový obal.

Video  
Obraz je hodně zrnitý. Možná to byl záměr, protože snímek pak má takřka dokumentární vzhled. Formát obrazu je 16:9 (1.85:1)

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je ve švédštině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky.

Na českém dabingu se podíleli: Jitka Jirsová, Ivana Milbachová, Tereza Martínková, Kristýna Valová, Klára Nováková Jakub Nemčok, Jan Batěk, Vojtěch Hájek, Tomáš Juřička, Zdeněk Maryška, René Slováčková, Libor Bouček, Veronika Mudrová, Radek Hope a další.

Režie a dialogy: Veronika Veselá
Zvuk: Jindřich Kravařík
Finální mix: Matěj Večeřa
Produkce: Markéta Kratochvílová
České znění vyrobila pro Bontonfilm tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové v roce 2014

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy

Verdikt
Velmi povedený snímek o nezvyklém dospívání v současném Švédsku. Děj je sice zaměřený na lesbickou lásku, přesto je tento prvek přenosný na jakoukoli jinou odlišnost dospívajících a jejich vztah s většinovým okolí. Celým nasnímáním i hereckými výkony je film až na hranici reality show, přesto filmová složka má stále navrch a nezapomíná vyprávět příběh. Také naštěstí nejde o žádné severské drama s mrtvým teenagerem na konci, ale realisticky se odvíjející snímek s několika vtipnými momenty, který dokáže vtáhnout a potěší happyendem. Originální název je pochopitelně lepší než ten český, stejně tak doporučuji film sledovat ve švédštině.

70 %