Hodnocení LÁSKA, SOUDRUHU (DVD)

Celkem hodnocení: 1 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:10.9.2014
Logan | 10.9.2014 18:13

Balení  
Normální plastový obal.

Video  
Obraz je spíše televizní kvality, ale nic se netřese ani nerozmazává. Je ostrý i čistý. Formát obrazu je 16:9 (2, 35:1).

Audio  
Je potřeba zmínit, že zvuk je sice v češtině Dolby Digital 5.1 a Dolby Digital 2.1, ale postavy většinou mluví finsky nebo anglicky, což je přeloženo titulky. Když postavy mluví cizí řečí, tak je zvuk v pořádku, když však mluví česky, tak jsou postsynchrony nepovedené, nesedí postavám do pusy a zní divnou ozvěnou, jakoby herci byli v jeskyni. Zvuk je tedy podprůměrný. Film je mimo jiné podpořen českými titulky pro neslyšící.

Bonusy  
Jediným bonusem je trailer.

Verdikt
Snímek byl natočený v česko-finsko-norské koprodukci finskou režisérkou Taru Makelä. Obal sice láká na romantickou komedii, ale těch pár úsměvných momentů komedii opravdu nedělá. Spíše jde o romantické drama s retro atmosférou 60. let. Tempo je pomalejší a po půl hodině jsem byl v pokušení film vypnout, ale vydržel jsem a taková hrůza to nebyla. Tempu nepomáhá ani vedlejší dějová linie náměstka ministra, který nudí. Herecké výkony jsou obstojné, a to cizích i zahraničních herců. Je sice pravda, že Jan Budař v roli sovětského básníka působil jak parodie, ale na festival, kde oslavují mír a přátelství i Jurij Gagarin či Lee H. Oswald, zapadne v pohodě. Celkově je film takový nevyrovnaný a působí i vzhlede ke kameře a „davovým“ scénám dost televizním dojmem, asi jako mix seriálů Vyprávěj a Zdivočelé země.


55 %