Hodnocení Chlapectví (DVD)

Celkem hodnocení: 1 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:28.2.2015
Logan | 28.2.2015 19:17

Balení  
Obyčejný plastový obal.

Video  
Obraz je povedený, je dostatečně čistý i ostrý. Formát obrazu je 16:9 (1,85:1)

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je mimo jiné v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen mimo jiné českými titulky. V několika málo případech titulky chybí a zhruba v polovině filmu se zpomalují.
Na českém dabingu se podíleli: Martin Sobotka - Ethan Hawke (otec), Ivana Milbachová - Patricia Arquette (matka), Jan Rimbala/Jindřich Žampa/David Štěpán/Oldřich Hajlich - Ellar Coltrane (Mason), Terezie Taberyová - Lorelei Linklater (Samantha), Marcel Vašinka - Marco Perella (profesor Bill Welbrock), Filip Jančík - Charlie Sexton (Jimmy) + Brad Hawkins (Jim), Jana Páleníčková - Jenni Tooley (Annie), Vlasta Žehrová - Libby Villari (babička), Viktorie Taberyová - Zoe Graham (Sheena), Jakub Wehrenberg - Richard Robichaux (šéf z fastfoodu), Jiří Kvasnička - Richard Andrew Jones (děda Cliff), Martina Kechnerová, Lucie Kušnírová, Anna Marie Jurková, Martin Sucharda, Roman Hajlich, Zbyšek Horák, Marek Libert a další.
Překlad: Eva Kalábová
Zvuk: Michal Vašica
Produkce: Miroslav Vitvar
Vedoucí výrobního štábu: Zdeněk Mahdal
Dialogy a režie: Jiří Kvasnička
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time 2014

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy

Verdikt
Nezávislý snímek režiséra a scénáristy Richarda Linklatera je zajímavý hlavně tím, že byl natáčen 12 let a herci stárli se svými postavami. Děj snímku je prostý, zachycuje několik let života jedné americké rodiny a zejména osudy malého kluka až na práh jeho dospělosti. Přestože se ve filmu neřeší žádná veledůležitá témata, tak skoro tříhodinový film příjemně plyne a nenudí a po skončení v divákovi zanechá pocit naplnění (alespoň v mém případě). Za zmínku stojí i povedený soundtrack.
80 %