Hodnocení PELÍŠKY Remasterovaná verze (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 97 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:6.9.2019
Uživatel z e-shopu martin M. | 6.9.2019 13:00

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu Martin J. | 18.2.2019 19:31

Balení  
Obal klasika. Opět jako skoro všude není vnitřní potisk obalu

Video  
Co víc si přát

Audio  
5.1 výborný

Bonusy  
Bonusy nám trochu očesaly oproti DVD. Ale nic důležitého se neztratilo

Verdikt
Pelíšky miluji. Takže za mě Perfektní!!!!!!!!!!!!!!

   
Uživatel z e-shopu Aleš K. | 28.12.2017 13:07

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu Jindřich J. | 10.5.2017 15:45

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
MarcX | 5.1.2017 13:19 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Standardně zpracovaný Blu-ray amaray s potiskem, vycházejícím z oficiálního plakátu snímku, bílé lžičky na bílém pozadí. Hodnocení 7/10.

Video  
Snímek disponuje obrazovým formátem 1,66:1, tudíž naprosto identickým formátem, v němž byl snímek natočen. Blu-ray disk nabízí výborný obrazový zážitek. Hodnocení 7/10.

Audio  
Originál: DTS-HD Master 5.1, český dabing: DTS-HD Master 5.1. Zvuk velmi kvalitní a na vysoké úrovni. Kolísavost úrovně hlasitosti při střídání dialogů a hudby je u tohoto snímku v naprostém pořádku a neruší. Hodnocení 8/10.

Bonusy  
BD Pelíšky disponuje českými i anglickými titulky. Disk se pyšní 8 bonusy o celkové stopáži 00:23:45 hod. Takřka všechny bonusy jsou v HD rozlišení a v českém jazyce, jeden (Film o filmu) obsahuje i české a anglické titulky. Hodnocení 7/10.

Verdikt
Celkové hodnocení 7/10. Nadprůměrně zpracovaný Blu-ray. Výhodnost koupě: 1-100Kč = 95%, 101-200Kč = 80%, 201-300Kč = 60%, 301-500Kč = 25%.

   
Uživatel z e-shopu Ondřej F. | 31.12.2016 11:30

Balení  
Obalem je nádherný s vnitřním artworkem, rovněž potisk disku je odlišný od přední strany, takže celkově jde v rámci možností tohoto klasického balení o zajímavou a hlavně nápaditou volbu.

Video  
Obalem je nádherný s vnitřním artworkem, rovněž potisk disku je odlišný od přední strany, takže celkově jde v rámci možností tohoto klasického balení o zajímavou a hlavně nápaditou volbu.

Audio  
Obalem je nádherný s vnitřním artworkem, rovněž potisk disku je odlišný od přední strany, takže celkově jde v rámci možností tohoto klasického balení o zajímavou a hlavně nápaditou volbu.

Bonusy  
Obalem je nádherný s vnitřním artworkem, rovněž potisk disku je odlišný od přední strany, takže celkově jde v rámci možností tohoto klasického balení o zajímavou a hlavně nápaditou volbu.

Verdikt
Obalem je nádherný s vnitřním artworkem, rovněž potisk disku je odlišný od přední strany, takže celkově jde v rámci možností tohoto klasického balení o zajímavou a hlavně nápaditou volbu.

   
Kvak | 29.12.2016 15:49 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Pelíšky jsou zabaleny v klasickém modrém amaray balení. Uvnitř nenajdeme žádný vnitřní art work. Obal je známý motiv z filmu

Video  
Blu-ray s filmem má remasterovaný obraz a je to celkem znát. Když porovnám klasické DVD, tak zde je celkem velké zlepšení. Na nové filmy však obraz absolutně nedosahuje

Audio  
Výborný hudební doprovod a známe hity patří k filmu stejně jako herecké obsazení. Na zvuk si nemůžu stěžovat, je v pořádku

Bonusy  
Bonusové materiály obsahují 16 minut z natáčení filmu, videoklip a pár neznámějších smyček z filmu. Moc toho není, nejlepší je dokument z natáčení

Verdikt
Dnes již kultovní tragikomedie Pelíšky vyšla na blu-ray a já jsem za to rád. Určitě lepší, než klasické DVD a navíc za směšnou cenu

   
Uživatel z e-shopu Martin S. | 4.11.2016 01:06

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Vynikající film za bezkonkurenční cenu. Doporučuji

   
remedyy | 16.10.2016 17:00 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Součástí balení je obyčejná plastová krabička a v ní samotný disk s filmem. Jednoduché a dostačující.

Video  
Po obrazové stránce není co vytknout. Obraz je příjemně čistý a ostrý a film vypadá pěkně ve všech scénách.

Audio  
Zde bude podobné hodnocení jako bylo u obrazu. Vše perfektní a krásně čisté. Pouštěno pouze v originále.

Bonusy  
Pro milovníky bonusů jich je zde pár připraveno, jinak se nejedná o kdovíjak povedenou sestavu bonusů.

Verdikt
Tento film by neměl chybět v žádné filmotéce. Za tyto peníze není nad čím přemýšlet a všem vřele doporučuji.

   
Uživatel z e-shopu Martin K. | 2.10.2016 23:44

Balení  
Balení je zase známá modrá plastová klasika, s plastovou lžičkou. Vnitřního artwork zase chybí a jako vždy by potěšil.

Video  
Vlastním i starší dvd, s jehož obrazem je kvalita obrazu na blu-ray nesrovnatelná. Přepis se tedy opravdu povedl, i když chybičky jsou, ale vzhledem ke stáří filmu není co řešit.

Audio  
Zase nemám výhrad, zvuk je u filmu postaveného především na dialozích naprosto dostačující. A občasná hlasitější hudba samozřejmě potěší.

Bonusy  
Prakticky stejné jako na dvd, přesto samozřejmě potěší. I když místo "nejlepších scén" mohlo být něco jiného, více zajímavého.

Verdikt
Naprostá klasika plná hlášek a výborných hereckých výkonů. Film, který snad zná každý a mít ho ve sbírce považuji za povinnost, alespoň pro mě.

   
OSCAR | 24.9.2016 12:49 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasicky modry amaray bez vnutorneho artworku.

Video  
Obraz presiel remaster ktory nie je uplne dokonaly ale na vek filmu Ok.

Audio  
DTS-HD 5.1 cz ok.

Bonusy  
Film o filme + videoklip.

Verdikt
Vynikajuca komedia,ktora ma urcite miesto v zbierke ,teraz za dobru cenu v MB.

   
Uživatel z e-shopu JOSEF Š. | 27.8.2016 11:09

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Capaldi | 1.8.2016 13:48 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasický modrý amaray bez vnitřního potisku, obal je ten klasický co byl i na dvd a ruzných jeho vydání.

Video  
video je naprosto perfektní, na velké televizi se na to kouká absolutně skvěle.

Audio  
S audiem nemám žádný problém zvuk DTS-HD Master je u tohoto filmu naprosto dostačující.

Bonusy  
Bonusů je zde jen pár Film o filmu, smyčka nejúspěšnějších scén z filmu a jeden hudební videoklip.

Verdikt
Česká klasika která neomrzí ani po letech a na blu-ray nosiči si tuto klasiku vychutnáte znovu a lépe.

   
c.tucker | 19.7.2016 11:22 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balení má vytříbený design, který pěkný a nápaditý. Jsem s ním naprosto spokojen. Krabička je v pořádku.

Video  
Video je přesně takové, jaké si ho představuji. Žádné pitomé ořezy a krásně se na to velké obrazovce kouká.

Audio  
Zvuk bez zaváhání, ať už originál s titulky, tak dabing. Žádné šumy, ani nic podobného. Spokojenost!!!

Bonusy  
Naprosto dostačující nabídka bonusového materiálu, sice by toho mohlo být o kapku navíc, ale co člověk nadělá.

Verdikt
Bezprecedentně super záležitost. Jsem nadšený každým coulem. Ať se jedná o to nebo to, tak se dá vylepšit jen minimum.

   
bkom1 | 16.7.2016 20:12 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Proč někdo nevysvětlí českým distributorům filmů, že vnitřní potisk obalu je kupujícími požadován.

Video  
Kvalita obrazu slušná.

Audio  
Dialogy jsou zřetelné a pozadí je nezahlušuje.

Bonusy  
Bonusy standard, ale žádný zázrak

Verdikt
Krásný film se špičkovým hereckým obsazením, které se, bohužel, těžko opakuje protože naši špičkoví herci jako je Kodet, Zázvorková vymírají a další z dřívější generace stárnou. Určitě film do Vašeho archívu.

   
007 | 19.6.2016 12:17 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
........................................................................................................

Video  
.: Film je na Blu-ray v původním poměru stran 1.66:1, což v praxi znamená, že na obrazovce 16:9 uvidíte po stranách černé pruhy. Tak se nelekněte. Je to záměr.

Audio  
ne, ani zvuk v DTS-HD MA 5.1 cenu neospravedlňuje, neboť se jedná o klasický příklad stopy, která využívá primárně přední tři kanály a surroundy slouží takřka výhradně na ozvěny a drobné ruchy. Prostorový zvuk tedy rovněž nečekejte. Na druhou stranu je otázkou, jestli by o něj vůbec někdo stál. Film je postavený na dialozích a hudbě. A v tomto směru je zpracování na Blu-ray zcela adekvátní.

Bonusy  
remasterované edice možná čekáte i nové bonusy. V případě Pelíšků se jich však nedočkáte. K mání je jen standardní DVD výbava v podobě všedního Filmu o filmu, videoklipu, naprosto (ale NAPROSTO) zbytečných smyček kultovních scén a podle informací na obalu i profilu herců. Ty jsem ale ani přes všechnu svou snahu nenašel.

Verdikt

Pokud se tedy ptáte, zda si Blu-ray s Pelíšky pořídit jako „upgrade“ DVD? Pak jednoznačně ano. Ale nebál bych se dodat, ať si počkáte na slevy, protože 399 korun není částka, kterou bych osobně chtěl platit za to, že se po letech Česká televize rozhoupala a dala nám na disk verzi, kterou si můžete pořídit i jinými cestami.

   
George Camel | 1.6.2016 17:33 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasická modrá krabička. Je to cz klasika a určitě obal mohl být i lepší. Chybí třeba artwork, nebo nějaký letáček

Video  
Na tak relativně starý film je obraz opravdu krásný. Rozhodně doporučuji blu-ray... s dvd se nedá srovnat:)

Audio  
Audio 5.1 nic výrazně omračujícího, běžná kvalita, jakou známe i u dolby Digital a DTS. Zvukový obraz je většinou pouze chabé stereo. Pár prostorových (2 kanály) efektů tam je, ale to je tak všechno. Zvuk je čistý a průzračný.

Bonusy  
V popisu ve článku bylo uvedeno "Spousta bonusového materiálu"- s tím si dovolím nesouhlasit, nicméně nějaký tam je.
V podstatě stejné jako na DVD a relativně málo, ale ono jich prostě asi víc není. Neurazí, potěší. byl zařazen klip k písni Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, což je vlastně sestřih scén z filmu, ovšem v rozlišení kvality VHS nebo i horší.

Verdikt
Nevyužitý potenciál BR disku - celkově jde o pokus vytvořit kvalitní vydání české klasiky na BD, bohužel je tam tolik mínusů, které pro mě jsou neodpustitelné a nenapadá mě jiný výraz než odfláknutá práce. S takovým filmovým klenotem se dalo vytvořit parádní vydání s dalšími bonusy.

   
Uživatel z e-shopu Jakub K. | 18.4.2016 17:59

Balení  
Splnilo očekávání...................................................................................

Video  
Splnilo očekávání...................................................................................

Audio  
Splnilo očekávání...................................................................................

Bonusy  
Splnilo očekávání...................................................................................

Verdikt
Splnilo očekávání...................................................................................

   
Uživatel z e-shopu Karol V. | 10.4.2016 14:08

Balení  
Balenie v podstate totožné s predchádzajúcou DVD verziou, zbytočne veľa informácií na prednej strane obalu, tých plastových lyžičiek je na obale aj na disku na môj vkus akosi priveľa...

Video  
V porovnaní s príšernou DVD verziou rozhodne velký krok vpred, aj keď dokonalé to stále nie je. Niektorým záberom by sa zišlo doostrenie a vyčistenie. Škoda, že ide len o zremasterovanú, a nie zreštaurovanú verziu. Táto klasika by si zaslúžila viac.

Audio  
Kedže ide o retro film, na audio som moc velké nároky nemal. Ide síce o DTS-HD 5.1 mix, ale veľa priestorového zvuku nevydá. Nevadí.

Bonusy  
Pokiaľ ide o bonusy, ani veľmi nie je čo hodnotiť. Otrepaný film o filme, jeden videoklip a pre mňa nepochopiteľný typ bonusu - slučka najlepších scén. Predsa ak si chcem pozrieť obľúbenú scénu, nájdem si ju ľahko vo filme.

Verdikt
Nejde o technický skvost, ale rozhodne kúpu blu-ray disku Pelíšky neľutujem, aj keď som ich už mal na DVD. Obrazovo a zvukovo sa to nedá porovnať, blu-ray poskytuje oveľa kvalitnejší divácky zážitok.

   
Komik | 28.3.2016 10:32 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasický modrý plastový amaray. Opět, bez vnitřního artworku. Grafika vcelku povedená...............

Video  
U videa je trochu horší, připadá mě, že přepis není zdaleka, tak dobry, jak by měl být u Bluray standartem.

Audio  
U audia uz je to lepší určitě, něž u videa. Znění je DTS-HD 5.1, což to naštestí trochu zahraňuje...

Bonusy  
Co jsem se díval, tak pár bonusů zde na disku je. Film o filmu, videoklip k písni...Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě...

Verdikt
Zkus se dotknout stropu, ty vole! A když se dotkneš stropu... Zkus se dotknout stropu, a uvidíme hned, jak je ten tvůj kodiak velkej...

   
miissanek | 12.3.2016 10:06 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasická modrá krabička, obal dle české tradice bez vnitřního potisku a potisk disku jen nepatrně jiný od obrázku na titulce obalu.

Video  
No, těžko říct. Obraz je oproti původnímu příšernému opravdu daleko lepší, ale ořez z původního 1,66:1 na 16:9... nemohu se zbavit pocitu, že ve filmu něco chybí. Proč se ale nejprve natočí filmy ve zcela pr*elní kvalitě a po letech se remástrují, to dost nechápu.

Audio  
Oproti originálu trochu zmizela zahuhňanost typická pro 99% českých filmů po roce 1989. Poslouchat se to dá, dialogy jsou srozumitelné.

Bonusy  
Dalo se jich čekat víc, odpad u natáčení byl jistě značný a i jen lehce setříděný mohl být vhodný doplněk vydání, které mělo být jistě ambiciózní vzhledem k tomu, že je to remástrované. No, třeba příště...

Verdikt
Film pokládaný za klasiku v novém kabátě, za 99,- v multibuy - no nekupte to. Pro srovnání za originál DVD jsem v r. 2003 (?) dal v bazaru čtyři stovky.

   
janmanas | 11.3.2016 10:32 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Obyčejné modré balení, snímek video kvality na dobré úrovni, audio také, bonusů jen hrstka, ale z nostalgie musel koupit

Video  
Obyčejné modré balení, snímek video kvality na dobré úrovni, audio také, bonusů jen hrstka, ale z nostalgie musel koupit

Audio  
Obyčejné modré balení, snímek video kvality na dobré úrovni, audio také, bonusů jen hrstka, ale z nostalgie musel koupit

Bonusy  
Obyčejné modré balení, snímek video kvality na dobré úrovni, audio také, bonusů jen hrstka, ale z nostalgie musel koupit

Verdikt
Obyčejné modré balení, snímek video kvality na dobré úrovni, audio také, bonusů jen hrstka, ale z nostalgie musel koupit

   
Uživatel z e-shopu bono22vox | 10.3.2016 12:43

Balení  
Skvělý film se skvělou atmosférou těch "podivných" let našeho života. Vždy při jeho sledování obdivuju, jak to všechno mohl s takovou přesností vystihnout režisér, který v té době zrovna přicházel na svět ?! Klobouk dolů pane Hřebejk.

Video  
Skvělý film se skvělou atmosférou těch "podivných" let našeho života. Vždy při jeho sledování obdivuju, jak to všechno mohl s takovou přesností vystihnout režisér, který v té době zrovna přicházel na svět ?! Klobouk dolů pane Hřebejk.

Audio  
Skvělý film se skvělou atmosférou těch "podivných" let našeho života. Vždy při jeho sledování obdivuju, jak to všechno mohl s takovou přesností vystihnout režisér, který v té době zrovna přicházel na svět ?! Klobouk dolů pane Hřebejk.

Bonusy  
Skvělý film se skvělou atmosférou těch "podivných" let našeho života. Vždy při jeho sledování obdivuju, jak to všechno mohl s takovou přesností vystihnout režisér, který v té době zrovna přicházel na svět ?! Klobouk dolů pane Hřebejk.

Verdikt
Skvělý film se skvělou atmosférou těch "podivných" let našeho života. Vždy při jeho sledování obdivuju, jak to všechno mohl s takovou přesností vystihnout režisér, který v té době zrovna přicházel na svět ?! Klobouk dolů pane Hřebejk.

   
Jirka | 9.3.2016 19:22 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasický obal dle očekávání akorát chybí vnitřní obrázek k úplné dokonalosti jakým je film pelíšky.

Video  
Krásně čistý obraz formát 1080p 16:9, je dobře že se i takové klasiky jaké jsou pelíšky se dostanou na Blu-ray discích.

Audio  
Zvuk dle očekávání , zvuk: DTS-HD Master Audio 5.1, Jazyk: čeština, Titulky: české (pro neslyšící) anglické, německé a ruské.

Bonusy  
Bonusů jsem čekal trochu víc. Na disku je Film o filmu: jak se točily Pelíšky jen 16 minut mohlo to být aspoň 30 minut.

Verdikt
Tento Blu - ray disk s českou klasikou jakým je film Pelíšky, vřele doporučují do domácí videotéky.

   
PYROS | 6.3.2016 14:23 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Co se dá na modrém plasťáku hodnotit. Balené nestojí za nic, takhle dobrý film si zaslouží lepší balení:

Video  
Na remastrované Pelíšky jsem se opravdu těšil, ale obraz není myslím nic moc. Sice lepší než staré DVD, ale mohlo být ještě o kus dál.

Audio  
Zvuk hodnotím kladně, tady nemám co vytknout. velmi zdařilé provedení, 5.1. je prostě skvělé. Užil jsem si to.

Bonusy  
Velmi slabé bonusy. Dát do bonusů videklip písničky, šest nejúspěšněksích scén filmu a 16 minut o natáčení je velmi málo.

Verdikt
Skvělý film za 99,- Kč v akci se vyplatí koupit. Ale balení v modrém plasťáku nestojí za nic a bonusy také velmi slabé.

   
Demoneone | 6.3.2016 08:45 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balení je přijatelné. Grafické zpracování dobré. Expedice zboží je dobrá a balení je zabezpečeno proti poškození.

Video  
Na to , že se jedná o starší film , má velmi slušný obraz , což nebývá úplně standard , dávám 100%

Audio  
Se zvukem si vyhráli , zvuk DTS - HD je úplně dostačující s ohledem k žánru a stáří tohoto filmu :-).

Bonusy  
Bonusy super , Film o filmu jak se točily Pelíšky , 6 nej scén z filmu ,Videoklip k písni Tu kytáru jsem koupil kvůli tobě.

Verdikt
Tento kultovní snímek ve vysokém rozlišení a se zvukem DTS-HD Master Audio 5.1 musím mít snad každý :-).

   
fanyb | 28.2.2016 22:55 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasika v modré krabičce......................................................................................................................

Video  
Re master není až tak dobrý, jaký bych u takového filmu očekával. Záleží co mají dochované ale koukatelné

Audio  
Stejně jako s obrazem...................................................................................................

Bonusy  
Film o filmu, videoklipy, lepší než nic ...................................................................................................

Verdikt
Skvělý český, můj oblíbený film,škoda,že nebyl dochován lepší záznam. Přesto doporučuji...............................................

   
Uživatel z e-shopu evievi | 28.2.2016 18:21

Balení  
Balení se mi teda vůbec nelíbi, ale hlavní je obsah a provedení filmu, k čemuž nemám žádné výhrady .

Video  
Video je OK, obraz je ostrý a dá se na něj dívat, takže k tomutro filmu nemám žádné záporné ohlasy .

Audio  
Audio je také v pohodě, nejsem žádný zvukař, takže se nemohu ke kvalitě odborně vzjádřit, ale za mě dobré .

Bonusy  
Bonusů je zde dost, ale ještě jsem je ani neviděla, nějak mě to ani popravdě neláká. Někdy příště si je pustím.

Verdikt
Pelíšky patří k jedněm z nejlepších českých současných filmů . I když je hrají dost často v televizi , koupila jsem si je do mé filmotéky a všem doporučuji.

   
Uživatel z e-shopu cermak frantisek | 26.2.2016 12:53

Balení  
Žádný nápad,ale možná,proč měnit již zaběhnutý obal z DVD.Každý hned pozná,o jaký film se jedná.Kde soudruzi s NDR.....?

Video  
Video vzhledem ke stáří snímku je velmi pěkné,přepis se dost povedl.Barvy jsou jasné,ostré,pleťovky přirozené.

Audio  
DTS-HD Master audio,co chtít víc? Dialogy jsou srozumitelné a většinou jsou zapojeny pouze přední reproduktory.To víte,Avatar to není. :)

Bonusy  
Bonusů je více než dostačující množství.A světe div se ,jsou česky :).To byl vtip....Videoklip dokument a jiné-za mě dobré.

Verdikt
Česká klasika,která se jen tak neokouká,pobaví,trochu poučí a za ty pníze ji musí mít doma snad každý!!!

   
brachus | 25.2.2016 10:08 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balení je klasická modrá krabička a jak je u takového balení obvyklé bez vnitřního artworku........

Video  
Obraz přestavuje mírné sklamání, převedení mohlo být provedeno lépe................................

Audio  
Narozdíl od obrazu je zvuk naprosto v pořádku......................................................

Bonusy  
Bonusy zde jsiou - film o filmu, nejpovedenější scény z filmu, videoklip k písni "Tu kytaru jsem koupil kvůli Tobě", takže stačí.

Verdikt
Film se mi líbí. provedení je standardní a z toho důvodu ničím nepřekvapí, celkově jsem s nákupem spokojen..

   
marodavidoff | 22.2.2016 09:08 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Je to klasický amaray co nenadchne ani neurazí, titulní obrázek je vcelku povedený, chybí vnitřní artwork.

Video  
Na to, že se jedná o starší film, má velmi slušný obraz, což nebývá úplně standard. Asi nemám co vytknout.

Audio  
Pokud máte doma slušnou aparaturu, není co řešit. Dabing mě zcela míjí a originální zvuková stopa je v pohodě.

Bonusy  
Co se týče bonusů, mohlo by jich tu být více, ale buďme rádi, že tu vůbec něco je, pořád by to mohlo být horší..

Verdikt
Zábavný film na velmi slušně provedeném Blu-ray, kde není po audiovizuální stránce absolutně co vytknout.

   
Uživatel z e-shopu Václav Š. | 19.2.2016 14:19

Balení  
Na první dojem velice solidní provedení, které jistě každého zaujme, nemám žádných vítek, dávám 100%

Video  
Na první dojem velice solidní provedení, které jistě každého zaujme, nemám žádných vítek, dávám 100%

Audio  
Na první dojem velice solidní provedení, které jistě každého zaujme, nemám žádných vítek, dávám 100%

Bonusy  
Na první dojem velice solidní provedení, které jistě každého zaujme, nemám žádných vítek, dávám 100%

Verdikt
Na první dojem velice solidní provedení, které jistě každého zaujme, nemám žádných vítek, dávám 100%

   
Uživatel z e-shopu Miroslav G. | 17.2.2016 15:42

Balení  
balenie je skopírované ešte z čias vhs, je to klasika - modrý plastový obal, rovnako i disk s potlačou

Video  
nie je o čom, je to výborne spracované blu ray a vzhladom na tuto cenu disku povinnosť kúpiť pre každeho fanušika filmu

Audio  
aj zvukova stopa dts hd master je vynikajuca, skutočne fantasticky spracovane blu ray , odporúčam každemu

Bonusy  
nie som velkým fanušikom bonusov, ale je tu nejaky videoklip, potom stvrťhodinový film o filme a pár dalších bonusov

Verdikt
posledná česká komedia, ktora ma šancu sa zaradiť k českým kultovým klasikám, a pre mna posledný český film za 100 percent

   
petar99 | 16.2.2016 15:15 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Super cena, obsah, balení, obraz, zvuk, doporučení všem fanouškům do sbírky, určitě udělá radost a potěší..

Video  
Super cena, obsah, balení, obraz, zvuk, doporučení všem fanouškům do sbírky, určitě udělá radost a potěší..

Audio  
Super cena, obsah, balení, obraz, zvuk, doporučení všem fanouškům do sbírky, určitě udělá radost a potěší..

Bonusy  
Super cena, obsah, balení, obraz, zvuk, doporučení všem fanouškům do sbírky, určitě udělá radost a potěší..

Verdikt
Super cena, obsah, balení, obraz, zvuk, doporučení všem fanouškům do sbírky, určitě udělá radost a potěší..

   
Martas | 9.2.2016 15:15 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  

Video  

Audio  

Bonusy  

Verdikt
Super česká komedie.

   
Uživatel z e-shopu Viktor B. | 9.2.2016 04:07

Balení  
Disk je balen v klasicky v obyčejném, modrém plastu, který zajišťuje ochranu disku. Uvnitř bez jakéhokoliv artworku.

Video  
Video je bohužel mírné zklamání. Na to že se jedná o remaster nic moc. Znám více filmů staršího data vydání, za to o dost lépe vypadající.

Audio  
Alespoň že audio je v originálním (českém) znění v DTS-HD 5.1, což trošku zachraňuje hodnocení tohoto filmu.

Bonusy  
Z bonusů můžeme shlédnout například film o filmu, smyčku nejpovedenějších scén z filmu, nebo videoklip k písni "Tu kytaru jsem koupil kvůli Tobě"

Verdikt
Tuhle dnes již "vánoční" komedii opravdu zbožňuji, proto jsem ji bez váhání zařadil do své filmové sbírky.

   
guri008 | 6.2.2016 19:14 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Legendarne lyzicky na jednej strane potesia, avsak takyto artwork bol aj na dvd vydaniach. Stale to vsak patri k Peliskom, takze v zasade fajn.

Video  
Na to, ze sa jedna o remaster, video zdaleka nie je dokonale. Napriek tomu je to vsak posun oproti dvd verzii.

Audio  
Oproti vizualne stranke dopadol zvuk ovela lepsie. Velmi dobra praca.

Bonusy  
Zopar bonusov sa tu da najst a obcas celkom potesia (slucka klasickych scen), ale materialu by mohlo byt ovela viac.

Verdikt
Dnes uz legendarny film s kultovymi hlaskami. Posun oproti dvd vydaniu tu sice je, ale ze by sa jednalo o perfektnu pracu, to sa povedat neda.

   
snoufik | 6.2.2016 10:10 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Mám film i na DVD, takže jsem přivítal víceméně stejný přebal. Možná by takto kultovní film mohl nabídnout více balení, od klasiky až po sběratelské edice, škoda.

Video  
Rozhodně posun oproti bývalému DVD formátu tu je. Přijde mi, že by přepis mohl být ještě o něco lepší, ale na druhou stranu to tu taky vyjít nemuselo vůbec a to by zas byla škoda.

Audio  
Vzhledem k tomu že se ve filmu spíše jen mluvý, není toho moc co hodnotit. Řekl bych standart který neurazí.

Bonusy  
Pár kousků, které rozhodně kdovíjak nenadchnou, ale jejich přítomnost rozhodně potěší. Alespoň nějaké tu jsou.

Verdikt
Výtečný film, který nikdy nezklame. Pokaždé v něm najdu něco nového. Hodnotit výkony hlavních herců nemá smysl.

   
Uživatel z e-shopu goose | 4.2.2016 10:18

Balení  
****************************************************************************************************

Video  
****************************************************************************************************

Audio  
****************************************************************************************************

Bonusy  
****************************************************************************************************

Verdikt
****************************************************************************************************

   
hnfcz | 4.2.2016 10:02 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Obal je celkem povedený.Kvalita videa a zvuku se také povedlaPředevším originální DTS HD je opravdu super.Film doporučuji.

Video  
Obal je celkem povedený.Kvalita videa a zvuku se také povedlaPředevším originální DTS HD je opravdu super.Film doporučuji.

Audio  
Obal je celkem povedený.Kvalita videa a zvuku se také povedlaPředevším originální DTS HD je opravdu super.Film doporučuji.

Bonusy  
Obal je celkem povedený.Kvalita videa a zvuku se také povedlaPředevším originální DTS HD je opravdu super.Film doporučuji.

Verdikt
Obal je celkem povedený.Kvalita videa a zvuku se také povedlaPředevším originální DTS HD je opravdu super.Film doporučuji..

   
Uživatel z e-shopu Eva S. | 31.1.2016 15:08

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu Martin J. | 26.1.2016 15:38

Balení  
Jedná se o klasický AMARAY, obrázek stejný jako u předešlých verzí. Potisk disku ladí k přebalu, jen škoda že chybí vnitřní artwork.

Video  
Sice se jedná o remasterovanou verzi, ale k ostrému obrazu to má daleko. Nemám sice srovnání s DVD verzí, ale určitě je zde znát pokrok oproti televizi.

Audio  
Zvuková stopa je zde určitě kvalitnější oproti video stopě. Jsou dobře slyšet dialogy. Škoda že není film i v anglické verzi, ale to bych asi po českém filmu chtěl moc.

Bonusy  
Bonusy nějaké jsou, ale mohl jich být daleko více. Škoda že u jednoho z našich nejlepších filmů na to nebyl kladen větší důraz.

Verdikt
Tento film by opravdu neměl nikomu ve filmotéce chybět a i přes drobné nedostatky jsem rád že byl alespoň takto vydán.

   
Uživatel z e-shopu Roman V. | 26.1.2016 10:44

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
klenot české kinematografie

   
Richie | 25.1.2016 10:43 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Splnilo očekávání...................................................................................

Video  
Splnilo očekávání...................................................................................

Audio  
Splnilo očekávání...................................................................................

Bonusy  
Splnilo očekávání...................................................................................

Verdikt
Splnilo očekávání...................................................................................

   
Alauda | 23.1.2016 13:20 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Graficky poměrně nenápadný obal, který vyzdvihuje jednu ze sekvencí, obvykle vakát a prázdno na B straně obalu, kdy by šlo určitě o té době více sdělit.

Video  
Bída bídoucí technické úrovně maximálně dosahující kvality DVD, škoda spousty času tráveného remastrováním, výsledek neostrý zamžený film.

Audio  
Normální kvalita na jakou jsme snad my senioři zvyklí z let dávno minulých, čili žádná kapitalistická sláva.

Bonusy  
Když se sem vejdou, tak proti nim nic nemám, možná by bylo také vhodné uveřejnit několik černobílých záběrů soudruhů vojáků ze SSSR, DDR, Polska, Maďarska a Bulharska jak si poradili s odpadlými československými soudruhy. Nakonec krvaný rumunský diktátor Ceacescu byl později za své odmítnutí účastnit se invaze do Československa po zásluze potrestán zastřelením i s manželkou. Dovolil si něco odmítnou s čím souhlasili soudruzi Američané a Západní Němci...

Verdikt
Všechna ta malá mínus tohoto filmu vynahradí emocionálně silný obsah filmu (pro pamětníky idealisty a citlivější povahy), ve kterém se jeví manipulace s lidským stádem, příjemnou zábavu.

   
Uživatel z e-shopu Lubomír H. | 21.1.2016 09:49

Balení  
Dokonal zabaleno v bublinkové fólii, odolalo všem nástrahám doručitelů, narozdíl od některých jiných zásilek, které jsem dříve dostal.

Video  
Mám tenhle film už na DVD, ale nemohl jsem si odpustit pořídit si ho v plné kvalitě na blu-ray. Ve FullHD naprosto dokonalé.

Audio  
Na domácím kině - receiver Pioneer a reprosoustava 5.1 Jamo to nemá chybu, co se týče zvuku, jsem asi dost náročný, ale tohle jsem si užil.

Bonusy  
O žádných bonusech nevím ... :o(( ... budu si asi muset lépe pročíst webové stránky ... asi by bylo dobré to tam více zvýraznit. Ale jestli jsou, je to dobrý.

Verdikt
Tohle je dnes už klasika ... skvělí herci, výborný film, dokonale ukazuje paradoxy doby, kterou pamatuji ...ale máme to rádi, naštěstí je to už za námi

   
Sdoom | 20.1.2016 23:01 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Zatím jsem film nerozbalil...ohodnotím správně ihned po zhlédnutí...................................

Video  
Zatím jsem film nerozbalil...ohodnotím správně ihned po zhlédnutí...................................

Audio  
Zatím jsem film nerozbalil...ohodnotím správně ihned po zhlédnutí...................................

Bonusy  
Zatím jsem film nerozbalil...ohodnotím správně ihned po zhlédnutí...................................

Verdikt
Zatím jsem film nerozbalil...ohodnotím správně ihned po zhlédnutí...................................

   
Uživatel z e-shopu Tomáš A. | 20.1.2016 19:10

Balení  
Obrázek použtý z původního balení, nejsem ani příznivcem změn při vydávání reedic titulů, spíše mrzí absence vnitřního artworku, hlavně proto, že u DVD vydání byl.

Video  
Určitě lepší než na DVD, ale termín remasterovaná verze je značně zavádějící, protože na rozdíl od CD je obraz pouze přepsaný a ne restaurovaný, ale lepší nežli nic.

Audio  
To se zvukem si vyhráli o dost lépe, zvuk DTS - HD je úplně dostačující s ohledem k žánru tohoto filmu.

Bonusy  
Bonusů bohužel méně nežli na původním DVD, což mě docela nemile překvapilo, čekal bych jich spíše více.

Verdikt
Jedná se u mě o nejlepší polistopadovou komedii, takže se na ní s chutí znovu a znovu podívám a toto BR vydání je asi dostačující, protože kvality filmu přebije i menší nedostatky.

   
Uživatel z e-shopu Petr B. | 19.1.2016 18:52

Balení  
Nerozbaleno.........................................................................................

Video  
Nerozbaleno.........................................................................................

Audio  
Nerozbaleno.........................................................................................

Bonusy  
Nerozbaleno.........................................................................................

Verdikt
Nerozbaleno.........................................................................................

   
Zdenek.zm | 19.1.2016 12:47 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Není co vytknout.Balení je dokonalé.Obraz a zvuk je luxusní. Film vřele doporučuji..................

Video  
Není co vytknout.Balení je dokonalé.Obraz a zvuk je luxusní. Film vřele doporučuji..................

Audio  
Není co vytknout.Balení je dokonalé.Obraz a zvuk je luxusní. Film vřele doporučuji..................

Bonusy  
Není co vytknout.Balení je dokonalé.Obraz a zvuk je luxusní. Film vřele doporučuji..................

Verdikt
Není co vytknout.Balení je dokonalé.Obraz a zvuk je luxusní. Film vřele doporučuji..................

   
Uživatel z e-shopu Lenka K. | 19.1.2016 10:43

Balení  
Balení je klasická modrá plastová krabička, uvnitř žádný potisk, pouze potištěný disk motivem z filmu.

Video  
Video kvalita remasterované verze je dobrá, občas je vidět slabý šum obrazu, ale je rozhodně lepší než na DVD.

Audio  
Zvuková stopa je na dobré úrovni, lepší než u mnoha jiných u českých filmů, i když se jedná o starší film.

Bonusy  
Bonusový materiál je stejný jako u dříve vydaného DVD, takže nic nového, rozhovory, film o filmu, atd.

Verdikt
Tento film je česká klasika, která by neměla chybět v žádné filmové sbírce, remasterované vydání na blu ray mohu rozhodně doporučit.

   
Uživatel z e-shopu Ondřej M. | 17.1.2016 16:13

Balení  
Super cena, obsah, balení, obraz, zvuk, doporučení všem fanouškům do sbírky, určitě udělá radost a potěší.

Video  
Super cena, obsah, balení, obraz, zvuk, doporučení všem fanouškům do sbírky, určitě udělá radost a potěší.

Audio  
Super cena, obsah, balení, obraz, zvuk, doporučení všem fanouškům do sbírky, určitě udělá radost a potěší.

Bonusy  
Super cena, obsah, balení, obraz, zvuk, doporučení všem fanouškům do sbírky, určitě udělá radost a potěší.

Verdikt
Super cena, obsah, balení, obraz, zvuk, doporučení všem fanouškům do sbírky, určitě udělá radost a potěší.

   
homerun | 15.1.2016 11:31 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Představte si to balení!? Dostaneme klasickou modrou plastovou krabičku a uvnitř nalezneme disk s filmem.

Video  
Oproti zahraničním přepisům jiných filmů na BD, mám u tohoto pocit, že šlo s obrazem udělat mnohem více. Lepší než DVD.

Audio  
Zvuk dopadl o trochu lépe než obrazová stránka. Dialogy jsou srozumitelné a zvuk jako celek působí docela dobře

Bonusy  
Pár bonusů zde najdeme, ale není to žádný trhák. Většinou v SD rozlišení a kdo by chtěl více informací, musí hledat jinde.

Verdikt
Je to docela škoda, když už disk vyšel na BD, tak se dalo mnohem lépe využít možností, které nabízí.

   
gizmousek | 14.1.2016 17:21 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Aloman | 12.1.2016 16:31 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasika. Klasický amaray, uvnitř samozřejmě bez artworku, aspoň nějaký potisk disku. Jeden z nejlepších českých filmů by si zasloužil nějakou lepší edici.

Video  
Jde sice o remasterovanou verzi, ale i tak mohl být obraz o něco lepší. Je dobrý, ale dokonalost to není.

Audio  
Je to film, kde se mluví a mluví, takže zde není zapotřebí kdovíjaký zvuk. Ale je v pořádku, svůj účel to plní dobře.

Bonusy  
tyto bonusy byly i na vydání na DVD, takže nic nového. Tento film by si zasloužil mnohem víc bonusů.

Verdikt
Geniální film v obyčejném balení, s průměrným obrazem a zvukem, s podprůměrnými bonusy. Mohlo to být určitě lepší.

   
gregg | 10.1.2016 16:47 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasická modrá plastová krabička, přebal bez vnitřního artworku, potisk disku s motivem lžiček, vše převzato z DVD vydání.

Video  
Konečně vydání koukatelné i na plazmové TV - obraz z DVD vypadá na plazmě opravdu hnusně.
Kladně honotím hlavně věrné podání barev a barevný kontrast, v dobře nasvícených scénách pak taky absenci šumu a relativně dobrou ostrost (ta ale není na takové úrovni, aby dala opravdu vyniknout drobnokresbě).
Tmavé scény jsou ale hodně zašuměné a taky neostré.

Audio  
Česká HD audiostopa je zcela v pořádku, dialogy jsou krásně srozumitelné, vzhledem k žánru filmu ale nemá moc příležitostí vyniknout.

Bonusy  
Film o filmu v SD rozlišení, videoklip a některé vybrané scény, které u diváků nejvíce bodovaly..........

Verdikt
Jedna z nejlepších polistopadových komedií.
Kvalita obrazu je ale pouze průměrná, místy podprůměrná, chtělo to investovat do restaurované verze, ne jen pouze remastrované.
Kvalit BD vydání Sekala (1997) to nedosahuje.

   
Uživatel z e-shopu Marko B. | 5.12.2015 23:49

Balení  

Video  

Audio  

Bonusy  

Verdikt

   
Uživatel z e-shopu Josef H. | 18.10.2015 19:11

Balení  
Balení vychází z dřívějšího obalu,což není u tohoto titulu na škodu. Ten totiž neprodává obal, nýbrž snímek samotný.

Video  
Obraz je díky provedenému remasteringu ostrý a nelze mu nic vytknout. Vizuální stránka tak vytváří důstojnou kulisu tohoto snímku.

Audio  
Zvuková stopa je ve formátu 5.1, což u nás není dosud obvyklé u jiných podobných snímků. Navíc by v tomto případě stačil pro dokreslení dobové atmosféry i zvuk 2.0.

Bonusy  
Bonusů je relativně dost. Zahrnují film o filmu, smyčky šesti scén z filmu, videoklip k písničce Tu kytaru jsem koupil vůli tobě a profily herc a tvůrců filmu.

Verdikt
Jde o již klasické dílo, jehož mnohé hlášky již zlidověly. Proto by jej měl mít ve své filmotéce každý příznivec českého filmu.

   
Uživatel z e-shopu František K. | 28.9.2015 12:11

Balení  
Balení je velmi povedené, prakticky stejné jako bylo na DVD

Video  
Kvalita videa je vysoké úrovni

Audio  
Audio je jako vždy u českých filmů dobré

Bonusy  
Bonusy mohly být bohatší, například víc výběrů komických situací z filmu

Verdikt
Celkově hodnotím film Pelíšky jako povedený, ke kterému se budu vždy s chutí vracet a znovu se na něj dívat

   
Ferry | 28.8.2015 10:55 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
obycejny plastak.

Video  
Celkem slusny prepis.

Audio  
Standartni br kvalita.

Bonusy  
něco tam je.

Verdikt
Kultovka.

   
john connor | 9.8.2015 04:41 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasická amaray krabička, ale to je přesně to co se mi líbí. Po letech sbírání steelbooků je amaray moje nové číslo 1

Video  
Video kvalita je na velice dobré úrovni a jsem s ní celkově velice spokojen. Nezachytil jsem přítomnost vad.

Audio  
Audio kvalita je na velice dobré úrovni a jsem s ní celkově velice spokojen. Hodnotím pouze originální zvukovou stopu.

Bonusy  
Vždy potěší, pokud je obsažen nějaký ten zajímavý bonus, ale zatím nebyl čas se na všechen v klidu podívat.

Verdikt
Musím říct, že jsem s tímto vydáním opravdu velice spokojen a rád jsem zařadil tento titul do své kolekce.

   
Radek Vrtal | 9.7.2015 20:11 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balení ničím nepřekvapí, ale ani neurazí. Klasická modrá krabička ukrývající český filmový poklad :-)

Video  
Obraz je ostrý čistý a můžete si jej díky vyčištění vychutnat do nejmenšího detailu. Mě baví zejména Maršal Malinovsky :-)

Audio  
Zvuk je příjemně hutný a sametový a perfektně smíchaný. Film bych mohl klidně jen poslouchat a i tak bych si ho skvěle užil

Bonusy  
Bonusy, bonusy, těch mohlo být mnohem více, na internetu se dá k pelíškům najít spousty drbů, videí, neškodilo by BD více vyšperkovat, tedy vybonusovat :-)

Verdikt
I přes drobné mouchy jsem šťasten, že mám ve své BD sbírce na BD nosiči tuhle českou klasiku! Více takových počinů.

   
Uživatel z e-shopu Jiří M. | 4.6.2015 17:54

Balení  
Neškodilo by zremastrovat vedle obrazu i obal.Jenže když se nechce je horší než když se nemůže.Howgh.

Video  
Oproti DVD z novin které jsem doposud vlastnil tak paráda.Ale zas na to že je to film z roku 1989 žádný překvápko.

Audio  
Zremastrování zvuku je nejvíc znát v hudebních sekvencích.Dialogy a hlášky bych klidně poslouchal i v monu jak jsou vymakaný.

Bonusy  
Takže nic novýho pod sluncem.Co tam je znám z DVD,co tam mohlo klidně být tam není.Ani ten ''blbej'' dobovej klip!

Verdikt
Podle mě nejlepší snímek postkomunistické éry který těžko někdo překoná.Bohužel ani sám režisér.Díky bohu za tu placku.

   
Lex Luthor | 3.6.2015 12:51 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Nad tím, co projde na obaly video nosičů u českých filmů, zůstává rozum stát. Obal vypadá, jak když ho dělalo 10leté děcko ve Wordu. Kdejaké béčko z Holywoodu má mnohem lepší obal.

Video  
Remasterovaná verze opět pouze automatem, jak je většinou v naší zemí neblahým zvykem. Takže nějaké drobné škrábance na zdrojovém materiálu a klepají obraz se neřeší. U sedmnáct let starého filmu by to mohlo určitě jít lépe.

Audio  
U audio stopy je znát, že dostala mnohem lepší péči. Hudba, dialogy jsou čisté. Příložitostné burácí vynikající.

Bonusy  
Je jich tu poskrovnu, ale lepší než nic. Film o filmu toho až tak moc neřekne. Ale ne u každého českého filmu je. Snaha se cení.

Verdikt
Dle mého názoru jedna z nejlepších českých komedií z 90. let. Konečně pustitelná na HD zobrazovačích! :-)

   
Ištván87 | 28.4.2015 21:06 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
No jo, co na to říct? Je to plasťák. A ty nemají nárok. Tedy, na vyšší hodnocení. :D Ale už jsem viděl horší.

Video  
Opravdu je to remasterovaná verze, fakt že jo. Takže se na to moc hezky kouká, přeji hezké pokoukání.

Audio  
Jelikož je to dialogovka, tak není moc co hodnotit. Dialogy jdou krásně slyšet a díky anglickým titulkům (chtěl jsem zkontrolovat kvalitu překladu) jsem pochytil i několik vět, které jsem nikdy dřív neslyšel.

Bonusy  
Je tu jen film o filmu, videoklip a výběr oblíbených scén, což je celkem zbytečný bonus. Ale k tomu ještě třeba anglické a německé titulky, což je podle mě dobře. A v případě anglických můžu potvrdit, že si s překladem celkem vyhráli.

Verdikt
Pěkný film, vybavený na disku dokumentem z natáčení, cizími titulky a HD obrazem. Takže si to klidně kupte, neprohloupíte.

   
Ice07 | 23.4.2015 08:26 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
No toto balení je trochu rozpolupolné, vzhledem k tomu, že se jedná o remásterovanou edici, tak by asi uvítal minimálně nový vzhled obalu, možná i dvoudiskovou edici.

Video  
Remásterovaná verze je na lepší úrovni jako DVD, ale možná se tomu dalo trochu více věnovat a vylepšit to více. Ale i tak díky za blu-ray.

Audio  
Vzhledem k tomu, že se jedná o český film, zvuk v rámci efektů moc nevynikne, moc jich tam není :-)) ale i tak hodním jako dobrý počin.

Bonusy  
Bonusy jsou bohužel zklamáním, jsou identické s DVD edicí a to si myslím, že je škoda. Zasloužilo by si to určitě více.

Verdikt
Celkově hodním jako dobrý počin, sice né moc dotažen k dokonalosti a to by si tento klenot zasloužil. Vzhledem k ceně a v akci multibuy je jasnou volbou do sbírky, doporučuji :-))

   
Uživatel z e-shopu Josef K. | 16.4.2015 18:46

Balení  
super

Video  
super

Audio  
super

Bonusy  
super

Verdikt
super

   
stu | 3.3.2015 20:21 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balení u tohoto filmu pelíšky je naprosto stejné jako u DVD vydání před lety a DVD taktéž, ale i tak to nevadí.

Video  
Po obrazové stránce je tento film Pelíšky dobře zremástrován, nejsou tam žádné chyby a obraz je vcelku ostrý.

Audio  
Po zvukové stránce je tento film Pelíšky také v celku dobře přeremástrovaná do nového zvukového kabátu DTS-HD Master 5.1.

Bonusy  
Po bonusové stránce je tento Blu-Ray disk naprosto stejně vybavený jako DVD : Film o filmu a výběr nejlepších scén.

Verdikt
Film Pelíšky je jeden z nejlepších filmů Jana Hřebejka a jsem rád, že tento film vyšel i na Blu-Ray a je klenotem v mé sbírce.

   
PajaCz | 18.2.2015 13:45 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balení je obyčejné bez vnitřního artworku, motiv obrázku na disku s plastovými lžičkami je shodný jako v minulosti na DVD vydání.

Video  
Obraz je remasterovaný, občas se objeví drobné kazy ve formě malých bílých teček. Škoda, že nebyla obrazovému přepisu věnována větší péče. V porovnání s levným trafikovým vydáním na DVD za 48,-Kč je přesto tento blu-ray absolutním králem. Na starém DVD bylo různých kazů mnohem větší množství, obraz byl menší a méně ostrý. Blu-ray vydání má mnohem lepší podání barev, formát obrazu 1,66:1.

Audio  
Zvuk je na disku uložen v češtině DTS-HD Master Audio 5.1, titulky jsou přidány české pro neslyšící a dále cizojazyčné anglické, německé a ruské.

Bonusy  
Bonusy se shodují s původním DVD vydáním: Film o filmu (přes 15 min.), smyčky nejúspěšnějších scén, videoklip atd.

Verdikt
Celkově jde o pokus vytvořit kvalitní vydání české klasiky na BD, bohužel je tam tolik mínusů, které pro mě jsou neodpustitelné a nenapadá mě jiný výraz než odfláknutá práce. S takovým filmovým klenotem se dalo vytvořit parádní vydání s dalšími bonusy, např. vzpomínkami hlavních představitelů tak, jak to bývalo zvykem u vydání DVD ze zlatého fondu české kinematografie. Potenciál BD je zde ale nevyužit a provedení je dokonce na slabší úrovni než bylo před 15 lety vydání na DVD..

   
tomass2002 | 17.2.2015 06:48 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasická plastová krabička, uvnitř holé nic a placka s jednoduchým potiskem. Dalo by se na tom trošku zapracovat.

Video  
Řekl bych, že obraz se podařilo vyčistit dokonale. Když vezmeme ten původní a ten nový, je vidět rozdíl na první pohled. Povedený přepis.

Audio  
Zvuk je sice HD master, ale není to poznat. Přeci jen je to film spíše upovídaný a tak zvukové efekty nedostávají moc prostoru.

Bonusy  
Bonusy jsem neviděl, možná až někdy časem. Sice tam nějaké jsou, ale pro mě to je bezpředmětná náplň.

Verdikt
Jeden z těch lepších českých počinů, který u nás vznikl. Akorát se mi už začíná zajídat, protože mě doma na něj neustále nutí koukat znovu a znovu :-)

   
Uživatel z e-shopu Adam K. | 2.2.2015 11:10

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Steelfall | 2.2.2015 10:50 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  

Video  

Audio  

Bonusy  

Verdikt

   
calgaryboy | 2.2.2015 09:54 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Modrá amaray krabička....klasika..........................................................................................................................

Video  
Přepis docela povedený, šumu ale dost, některé scény jen trošku lepší DVD kvalita, vyhrát se obrazem dalo rozhodně více...

Audio  
Klasika, starý titul, nečekejte zázraky................................................................................................

Bonusy  
téměř nic.........................................................................................................................................

Verdikt
Filmová klasika, snímek, který mnoho lidí miluje v přepisu, který si dle mého zalsoužil obrazově více péče.

   
Uživatel z e-shopu Aleš H. | 27.1.2015 22:01

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Kachlansz | 26.1.2015 20:39 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Bohužel tady i ten plasťák mohl být trochu lépe zpracován, takový film by si zasloužil pořádnou edici, ale sem rád že vůbec na blůčku vyšel.

Video  
Myslím si že z obrazu bylo vyždímáno maximum a určitě je to znát , i na opravdu velkých úhlopříčkách vypadá film úžasně.

Audio  
Tak zvukové stopě nemám co vytknout, hezky čistý zvuk bez jakéhokoliv rušení, prostě takový standart..

Bonusy  
Tak tady bohužel moc bonusového materiálu nenajdeme, pouze jakýsi film o filmu a jinak vůbec nic , škoda..

Verdikt
Tuhle klasiku a vůbec jeden z nejlepších českých filmů musí mít ve sbírce snad každý obvzláště v takové obrazové kvalitě..

   
duchacek | 21.1.2015 15:40 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Obal je kopií obalu DVD.Na rozdíl od DVD však nemá vnitřní atwork.Také ten horní pásek(remasterovaná verze) mi přijde zbytečný.

Video  
Na rozdíl od DVD verze je obraz podstatně kvalitnější.Tím ale nechci říkat že bez chyby.Ale celkově spokojenost.

Audio  
U těchto filmů nečekejte žádné dunění reprosoustavy.Jinak ke zvuku nemám výhrady,hudba zní docela dobře.

Bonusy  
Bonusy docela ujdou,ale na Blu-ray by jich mohlo být podstatně víc!!Třeba za pár let nějaká další reedice v 4K.

Verdikt
Jedna z nejlepších porevolučních komedií konečně v modrém balení!Nesmrtelné hlášky které neomrzí!Za tuto cenu(249kč) nutná koupě!

   
ZdenoZombie | 21.1.2015 13:14 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Ako vždy. Zbytočný pásik REMASTROVANÁ VERZE. Inak obal skoro na vlas podobný dvd edícii. Vnútorný artwork chýba čo je škoda

Video  
Kvalita videa je fakt mizerná. Toto som veru nečakal. Tmavé scény zrnité a neostré. Celková kvalita dosť výrazne kolíše. Od dvd verzii to veru nemalo ďaleko takže toto bolo moje obrovské sklamanie.

Audio  
- bez komentáře -

   
ramirez | 19.1.2015 14:33 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Grafická stránka u tohoto blu - ray discu je v mezích normálu, ale jsem s ní spokojen, protože už nic jiného navymysleli!

Video  
Obraz je povedený. Už jen proto, že je to satršího data film. Sem tam je vidět šum, ale to se dá přehlédnout.

Audio  
Vzhledem k povaze filmu (žádná akce, jen povídání a hudba) není moc, co hodnotit. Každopádně je zvuk velice čistý a kvalitní

Bonusy  
Bonusů je zde docela dost,jsou velice zajímavé a dovíte se spoustu věci kolem tohoto filmu,ale i něco na víc.

Verdikt
Celkově jde o pokus vytvořit kvalitní vydání české klasiky na BD, bohužel je tam tolik mínusů, které pro mě jsou neodpustitelné a nenapadá mě jiný výraz než odfláknutá práce. S takovým filmovým klenotem se dalo vytvořit parádní vydání s dalšími bonusy, např. vzpomínkami hlavních představitelů tak, jak to bývalo zvykem u vydání DVD ze zlatého fondu české kinematografie. Potenciál BD je zde ale nevyužit a provedení je dokonce na slabší úrovni než bylo před 15 lety vydání na DVD..

   
Uživatel z e-shopu Petr D. | 18.1.2015 19:00

Balení  
Balení je obyčejné bez vnitřního artworku, motiv obrázku na disku s plastovými lžičkami je shodný jako v minulosti na DVD vydání.

Video  
Obraz je remasterovaný, občas se objeví drobné kazy ve formě malých bílých teček. Škoda, že nebyla obrazovému přepisu věnována větší péče. V porovnání s levným trafikovým vydáním na DVD za 48,-Kč je přesto tento blu-ray absolutním králem. Na starém DVD bylo různých kazů mnohem větší množství, obraz byl menší a méně ostrý. Blu-ray vydání má mnohem lepší podání barev, formát obrazu 1,66:1.


Audio  
Zvuk je na disku uložen v češtině DTS-HD Master Audio 5.1, titulky jsou přidány české pro neslyšící a dále cizojazyčné anglické, německé a ruské.

Bonusy  
Bonusy se shodují s původním DVD vydáním: Film o filmu (přes 15 min.), smyčky nejúspěšnějších scén, videoklip atd.

Verdikt
Rozhodně mohu doporučit ke koupi. I přes drobné nedostatky je obraz oproti starému DVD vydání úplně jiná kategorie !!!

   
kenkaku | 12.1.2015 12:31 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Naprostá klasika z dílny MagicBoxu, tedy běžný modrý AMARAY bez jakéhokoliv potisku/artworku uvnitř...

Video  
Upřímně, na to že jde o "remastrovanou edici" není obraz žádný šlágr. Čekal jsem že se z něj posadím na zadek... nestalo se.

Audio  
Audio nabízí maximum (DTS-HD master Audio 5.1) a je opatřeno několikajazyčnými titulky (hlavně ruské a anglické oceňuji)

Bonusy  
Bonusy jsou, není to žádná super nálož, ale s ohledem na původ filmu (česká kotlina), je to super. Bonusy jsou také opatřeny titulky (EN, RU, DE)

Verdikt
Na (pro mě) jeden z nejlepších filmů CZ historie je to tak trochu bída, nicméně stále jde o nejlepší podívanou jakou si u Pelíšků můžete dopřát a proto vyloženě lítost z nákupu není na místě. Spíš drobné zklamání (mohlo to být lepší).

   
Uživatel z e-shopu Tomáš S. | 16.12.2014 20:41

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Skvělý film ve výborné kvalitě HD!!!

   
Dominico | 3.12.2014 10:08 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  

Video  

Audio  

Bonusy  

Verdikt

   
Uživatel z e-shopu Bronislav K. | 9.11.2014 15:16

Balení  
Výborné

Video  
Největší zklamání.Momentálně nejhorší kvalita obrazu na BR s jakým jsem se setkal.Vyhazuji do koše a budu tento kvalitní film raději sledovat na DVD.

Audio  
Normální,žádný zázrak.

Bonusy  
Neviděl jsem.

Verdikt
Otřesné,vyhazuji do koše.

   
intelsat | 3.11.2014 19:00 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasický designově propracovaný modrý amaray s motivem známým i z jiných provedení, po otevření se bohužel objeví bílá prázdnota, naštěstí však bez reklam.

Video  
Dle mého názoru celkem zdařílý přepis postaršího Blu-ray titulu, co se týká detailů a ostrosti ta mírně absentuje, avšak výsledný remaster hodnotím kladně a povedeně.

Audio  
Český dabing je vzhledem ke stáří filmu dokonce v DTS HD Master Audio 5.1 občas zazní mírně splývají dialogy s okolím.

Bonusy  
Co do počtu a obsahu bonusů jsem byl spokojen, avšak jejich obrazové provedení je pochopitelně horší.

Verdikt
Kdo by neznal český filmový klenot Pelíšky, mohu každému směle doporučit, celková podívaná vždy stojí za to.

   
Uživatel z e-shopu Jan A. | 1.11.2014 12:48

Balení  
Pěkný klasický blu-ray obal.

Video  
V obraze jde vidět šum, ale ke stáří filmu to tolik nevadí.

Audio  
Perfektní

Bonusy  
Bonusy jsou dobré, nejlepší je film o filmu

Verdikt
Celkově povedené, co víc si přát.

   
kralkrysa | 1.11.2014 12:27 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Nic moc.Je to jen obyčejný Blu-ray disc.Zasloužil by si víc.U našich filmů je to vždycky neštěstí.Nedalo by se na tom opravdu zapracovat?

Video  
Obraz je kvalitnější něž-li na předchozích nosičích.

Audio  
Zvuk je v pohodě.Asi z toho nešlo víc dostat.I tak to lze hodnotit pozitivně.

Bonusy  
To je všeobecná slabina našich filmů.Chce na tom hodně zapracovat.Myslím si,že je z čeho vybírat.Pak by se z toho Blu-ray discu stalo atraktivnější zboží.

Verdikt
Na,tak kvalitní film je to málo co nám bylo nabídnuto.Steelbook by měl být samozřejmostí a nikoliv to tímto způsobem odfláknout.

   
reddwarf | 20.10.2014 16:57 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
..............................................................................................................................................................................

Video  
..................................................................................................................................

Audio  
.......................................................................................................................................

Bonusy  
............................................................................................................................................

Verdikt
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   
Rankin Fitch | 14.10.2014 11:54 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Co hodnotit - obyčejný modrý plastový amaray, který uvnitř nemá vůbec nic - zaplaťpánbůh ani příšerný reklamy.

Video  
Na stáří materiálu jde o celkm solidní přepis, rozhodě daleko lepší než jakékoliv DVD s tímto filmem, co tu kdy vyšlo.

Audio  
Tady neni co příliš hodnotit, zvuková stopa je jednoduše řečeno pěkná a to, na co jsme zvyklí, je o trochu lepší, než z jiných druhů médií.

Bonusy  
Pár bonusů, takže v podstatě to, po čem většina z nás voláme, co chceme a co tady dostáváme. ;) U českých filmů jsou bonusy vždycky pěkný.

Verdikt
Obrovský hit konce minulého století, který by snad měl znát a mít doma úplně každý. Aspoň já to tak vidim.

   
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 9.10.2014 12:36

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Indian1 | 4.10.2014 16:27 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Grafická stránka u tohoto blu - ray discu je v mezích normálu, ale jsem s ní spokojen, protože už nic jiného navymysleli!

Video  
Obrazová stopa u tohoto blu - ray discu je velmi dobrá. Naposledy jsem viděl film na vhs a teďka jsem absolutně spokojený!

Audio  
Zvuková stopa u tohoto blu - ray discu je stejná jako u dvd nosiče ohledně dabingu, ale přes výstup hdmi je 100%

Bonusy  
Bonusová stopa je u tohoto blu - ray discu je stejná jako u dvd nosiče , takže nemám co hodnotit. Normál .

Verdikt
Jsem vděčný , že tento film vyšel na blu - ray discu, protože jsem přesvědčený , že tento film je nejlepší porevoluční tragycomedy!

   
Uživatel z e-shopu Jaroslav S. | 3.10.2014 23:12

Balení  
Balení mě zklamalo. Jedná se o filmovou klasiku a tak by jí mohlo být věnováno více péče. Obyčejná krabička, vevnitř bez potisku.

Video  
Kvalita se s kdysi vydaným DVD nedá srovnat. Obraz je dobrý, ale viděl jsem lépe převedené filmy. Opět lehké zklamání.

Audio  
Audio v 5.1.je dobré, ale zde se asi ani nedalo nic zkazit. Jedná se v podstatě o mluvený film s několika melodiemi.

Bonusy  
V podstatě stejné jako na DVD a relativně málo, ale ono jich prostě asi víc není. Neurazí, potěší.

Verdikt
Nemůžu si pomoct, ale mohlo to být daleko lepší. Kultovní filmy si zaslouží lepší zacházení, snad příště.

   
Roman | 1.10.2014 16:00 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Plastová krabička s povedeným artworkem,která vystihuje žánr filmu,pěkný potisk disku,ale to bude asi tak všechno.

Video  
Video musím také pochválit a i když je film už docela starý,vůbec nic vám nebude kazit zážitek ze sledování.

Audio  
Zvuk je velice kvalitní,ale protože jde o český film originál se povedl na výtečnou a hudba skvěle doprovází atmosféru děje.

Bonusy  
Bonusů je zde docela dost,jsou velice zajímavé a dovíte se spoustu věci kolem tohoto filmu,ale i něco na víc.

Verdikt
Tento film je prostě nezapomenutelný a není zase až tak strašný obrazově jak se o něm povídalo a můžete na něj koukat pořád do kola a vždy se vám bude líbit _

   
Uživatel z e-shopu fixo07 | 29.9.2014 19:16

Balení  
Klasická modrá krabička. Je to cz klasika a určitě obal mohl být i lepší. Chybí třeba artwork, nebo nějaký letáček

Video  
Obraz je povedený. Už jen proto, že je to satršího data film. Sem tam je vidět šum, ale to se dá přehlédnout.

Audio  
Zvuk se u tohoto filmu moc nedá hodnotit. Je ale určitě paráda že je udělán nově 5.1 a ne pouze 2.0.

Bonusy  
Bonusů moc na bluray moc není, ale pořád lepší než aby nebyli žádné. Film si mohl zasloužit více bonusů.

Verdikt
Tak určitě je to film, který by doma v polici neměl chybět. Je to prostě parádní klasika, která určitě potěší.

   
honyk | 25.9.2014 15:15 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Jedná se o zcela průměrné a obyčejné blu-ray balení, které nenadchne a neurazí. Neobsahuje žádný artwork, plakátek či něco podobného.

Video  
Na tak relativně starý film je obraz opravdu krásný. Rozhodně doporučuji blu-ray... s dvd se nedá srovnat:)

Audio  
Vzhledem k povaze filmu (žádná akce, jen povídání a hudba) není moc, co hodnotit. Každopádně je zvuk velice čistý a kvalitní

Bonusy  
V popisu ve článku bylo uvedeno "Spousta bonusového materiálu"- s tím si dovolím nesouhlasit, nicméně nějaký tam je a určitě potěší :)

Verdikt
Skvělé oživení staré klasiky, která nesmí chybět v poličce žádného filmového nadšence a sběratele. :) celkové hodnocení 90%

   
ppetr | 24.9.2014 20:12 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasický plastový obal, k plnému hodnocení chybí vnitřní obrázek.

Video  
Vzhledem ke staří je obraz pěkný, ale nedosahuje kvalit jako remastr Čelistí, Predátora nebo Jurského parku. Oproti původnímu DVD je, ale znát znatelné zlepšení.

Audio  
Audio stopě není co vytknout.

Bonusy  
Kdo má původní DVD jako já, tak ho bonusy moc nepřekvapí, vlastně je tam skoro to samé.

Verdikt
Tento film jsem dlouho sháněl na BD a konečně jsem se dočkal :-)

   
Flynne | 24.9.2014 12:27 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Bohužel, balení opět česká klasika - bez vnitřního artworku, bez bukletu (dávné vydání na DVD mělo oboje). Nesprávné údaje na obalu - viz dále v sekci Bonusy.

Video  
Video kvalita je stejná, jaká byla v ČT při vysílání v HD rozlišení, takže pokud je to remastering, byl proveden již před uvedením filmu v TV před několika lety.
Formát obrazu je takový, jak byl natočen na film, tedy 1,66:1, což není plný 16:9. TV film sice občas uvádí tak, že je v plném formátu 16:9, ale to je provedeno stranovým roztažením. Deatily snímku z jednotlivých zdrojů jsou naprosto shodné. Porovnáváno s TV ripem v mkv.
Oproti 1. vydání na DVD se jedná o velmi dobrou kvalitu obrazu. Film na DVD je v podstatě nekoukatelný.

Audio  
Audio 5.1 nic výrazně omračujícího, běžná kvalita, jakou známe i u dolby Digital a DTS. Zvukový obraz je většinou pouze chabé stereo. Pár prostorových (2 kanály) efektů tam je, ale to je tak všechno. Zvuk je čistý a průzračný.

Bonusy  
Tady udělali soudruzi z ČR velkou chybu. Na obal uvedli jako bonus Profily představitelů hlavních rolí a tvůrců filmu, ale kde je máme na disku? Možná tam jsou jako Easter Egg, nicméně v této podobě je to vlastně zmetek. Na starém DVD vydání je více než 10 profilů, což na BD budeme hledat marně. Sice se nejedná o nic světoborného, protože profily jsou textové s použitím obrázků na pozadí, ale proč se jim vytratily?
Hlavně, že byl zařazen klip k písni Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, což je vlastně sestřih scén z filmu, ovšem v rozlišení kvality VHS nebo i horší. Použit byl stejný, který byl před lety na DVD. Jeden z bonusů, který si rozhodně pouštět nebudu, abych si nekazil dojem.
Bonus Film o filmu je shodný s vydáním na DVD před lety, autentické scény z natáčení jsou ve vysokém rozlišení.

Verdikt
Celkově jde o pokus vytvořit kvalitní vydání české klasiky na BD, bohužel je tam tolik mínusů, které pro mě jsou neodpustitelné a nenapadá mě jiný výraz než odfláknutá práce. S takovým filmovým klenotem se dalo vytvořit parádní vydání s dalšími bonusy, např. vzpomínkami hlavních představitelů tak, jak to bývalo zvykem u vydání DVD ze zlatého fondu české kinematografie. Potenciál BD je zde ale nevyužit a provedení je dokonce na slabší úrovni než bylo před 15 lety vydání na DVD.

   
vorez | 22.9.2014 13:40 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klacická krabička bez vnitřního artworku, tato klasika by si ho jiste zaslouzila

Video  
Na BD vychází nová remasterovaná verze. Po krajích sice máme černé pruhy, ale film by v tomto poměru stran natočen, proto i tak jde vidět podstatně více obrazu než v TV nebo dřívějšího DVD vydání. Obraz je vzhledem k datu natočení kvalitní, ale občas v něm najdeme jemné praskání.

Audio  
Zvuková stopa je povedená. Tady není co řešit.

Bonusy  
Film o filmu u českého filmu jistě potěší. U českých filmů se moc dokumenty z natáčení nevyráběli v tehdejší době

Verdikt
Klasika, která je povinností pro každého fanouška BD filmu. Pelíšky se nemají na modré placce za co stydět. Na pruhy po stranách si za chvíli zvyknete