Hodnocení Andělé všedního dne (DVD)

Celkem hodnocení: 1 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:28.3.2015
Logan | 28.3.2015 17:14

Balení  
Obyčejný plastový obal s vnitřním artworkem.

Video  
Obraz je na český film naprosto v pořádku. Je ostrý i čistý a záměrně laděný do tlumených studenějších barev. Formát obrazu je 16:9 (2,35:1)

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je pouze v češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusové materiály.

Verdikt
Snímek natočila Alice Nellis podle románu Michala Viewegha, přičemž oba jmenovaní spojili své síly nad scénářem. Děj je poskládaný z linií několika postav, které se někdy protnou a někdy také ne. Nad jejich osudy pak bdí partička andělů, kteří mohou životy svých „svěřenců“ lehce ovlivnit. Spíše ale mají zasahování do života živých zakázáno a pouze pozorují a komentují. Z konceptu několika propletených vyprávěných linií vychází určitá chaotičnost, která je naštěstí docela přehledná. Film také přebíhá mezi několika žánry, aniž by byl některý vyloženě dominantní. Bohužel na konci, kdy má film gradovat, působí dost nepřesvědčivě a hlavně zkratkovitě. Herecké výkony jsou povedené. Občas nadprůměrné, občas si herci jedou ve svých škatulkách, které jim byly v posledních letech přiděleny (např. Bolek Polívka). Kvůli množství postav je škoda, že zajímavý herci nedostali více prostoru. Snímek má šance zaujmout a vnímavější diváky přimět k zamyšlení nad předestřenými tématy, ale jde spíše o komornější podívanou, kdy depresivnější atmosféru sem tam odlehčuje humor. Pochválit musí vynikající hudební doprovod.
60 %