Hodnocení Appleseed: Alpha (DVD)

Celkem hodnocení: 1 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:12.10.2014
Logan | 12.10.2014 15:57

Balení  
Normální plastový obal.

Video  
Obraz je velmi povedený, jak se na animovaný film podobného druhu patří. Formát obrazu je 16:9 (1.78:1)

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je mimo jiné v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen mimo jiné českými titulky.

Na českém dabingu se podíleli: Kateřina Peřinová - Luci Christian (Deunen), Ladislav Cigánek - David Matranga (Briareos), Pavel Rímský - Wendel Carvelt (Dvojrožec), Vojtěch Hájek - Chris Hutchinson (Matthews), Petr Gelnar - Adam Gibbs (Olson), Marek Libert - Josh Sheltz (Talos), Jolana Smyčková - Elizabeth Bunch (Nyx), Milada Vaňkátová - Brina Palencia (Iris), Ludvík Král a další.

Překlad: Petr Sitár
Produkce: Evelyna Vrbová
Zvuk: Filip Mošner
Dialogy a režie: Luděk Koutný
Vyrobila LS Productions dabing v roce 2014.

Bonusy  
Bonusové materiály jsou obsáhlé a velmi zajímavé. Bohužel jsou pouze v angličtině, resp. V japonštině s anglickými titulky

- Jak se točil film (rozděleno do jedenácti kapitol)
- Komentář tvůrců

Verdikt
Tento anime akční snímek je jakýmsi prequelem k již existujícím, myslím dvěma, dílům. Po vizuální stránce jde o hodně povedené dílo. I atmosféra je místy zajímavá, bohužel chybělo mi něco hlubšího, co by mě více vtáhlo do děje. Příběh není nejhorší, ale vyloženě originalitou zrovna neoplývá, což naštěstí zachraňuje ta vizuální podívaná. Občas jsem měl až pocit, že sleduji trailer k počítačové hře.

60 %