Hodnocení SPRING BREAKERS (DVD)

Celkem hodnocení: 1 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:12.1.2015
Logan | 12.1.2015 17:29

Balení  
Obyčejný plastový obal.

Video  
Obraz je povedený, je ostrý, čistý a plný sytých barev. Formát obrazu je 16:9 (2.30:1)

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je mimo jiné v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící.

Na českém dabingu se podíleli: Jakub Saic - James Franco (Alien) + Lee Irby (učitel dějepisu), Klára Sochorová - Vanessa Hudgens (Candy), Jana Páleníčková - Selena Gomez (Faith), Terezie Taberyová - Ashley Benson (Brit), Klára Šumanová - Rachel Korine (Cotty), Tomáš Juřička - Jeff Jarrett (pastor) + John McClain (soudce), Ivo Novák - Gucci Mane (Velkej Arch), Zuzana Volavá - Emma Holzer (Heather), Jiří Böhm, Eva Burešová a další.
Překlad: Lidmila Hrůzová
Dialogy: Veronika Kernová
Zvuk: Michal Čiernik
Finální mix: Matěj Večeřa
Produkce: Markéta Kratochvílová
Režie: Martin Těšitel
České znění vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové, Studio Budíkov pro Bontonfim 2014

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy

Verdikt
Velmi zvláštní snímek. Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o lehkou taškařici s více či méně odhalenými lolitkami. Ve skutečnosti na diváka čeká náročnější artový film s často přeházenými scénami, opakujícími se dialogy, pomalu plynoucím dějem a celkově nekonzistentním vyprávěním. K tomu si ještě připočtěte amorální postavy, které se chovají podle vzoru předkládaného současnými americkými hudebními „hvězdami“, tedy jako děvky. Nějak jsem nevěděl, co si s filmem počít a jak ho uchopit. Pak jsem si však přečetl jméno režiséra a současně scénáristy a zjistil jsem, že je za oboje zodpovědný Harmony Korine, tedy člověk, který napsal scénář ke Kids, Ken Park či Gummo, přičemž Gumo i režíroval. Pak už jsem se nedivil. Už během filmu jsem si říkal, že mi to připomíná Kids. Tedy, Spring Breaks, není filmem pro každého. Má povedenou atmosféru. Podle mě velmi improvizované dialogy. K tomu dobré herecké výkony a jako už klasicky i jisté poselství o části současné, doufám, že pouze americké, mládeže, ale současně klade na diváka vysoké nároky, což nemusí každý skousnout.
70 %