Hodnocení Století Miroslava Zikmunda (DVD)

Celkem hodnocení: 5 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:22.11.2016
Uživatel z e-shopu Sarka P. | 22.11.2016 10:49

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
DVD je darek k vanocum, takze po vanocich vam reknu jestli se libilo. Vzhledem k tomu, ze je muj manzel velky fanousek panu Zikmunda a Hanzelky, tak doufam, ze bude nadseny.

   
Uživatel z e-shopu S.M. Petra C. | 2.7.2016 11:31

Balení  
Balení tohoto filmu je skvělé a zcela vyhovující. Kdyby bylo ještě lepší, už by to nebylo ono. Děkujeme.

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Logan | 29.1.2015 21:38

Balení  
Obyčejný plastový obal.

Video  
Obraz je v pořádku, s vědomím, že jde o dokument poskládaný z různých materiálů včetně archivních. Formát obrazu je 16:9

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je v češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými, anglickými a ruskými titulky.

Bonusy  
Bonusové materiály tvoří:
- Dva dlouhé filmy o filmu
- Štípání pařezu – nepoužité scény
- Reportáž z Prima Zoom
- VIP zprávy
- Zprávy z TV Prima
- Trailer
- Teaser

Verdikt
Miroslav Zikmund společně s Jiřím Hanzelkou tvořili legendární českou cestovatelskou dvojici, která od 40. let minulého století procestovala doslova celý svět. Na svých cestách pořídili rozsáhlou filmovou, písemnou i fotografickou dokumentaci. Z tohoto materiálu pak vzniklo bezpočtu knih, článků, krátkometrážních i celovečerních filmů. Tento dokumentární film režiséra a scenáristy Petra Horkého z roku 2013 se věnuje především stále žijícímu Miroslavu Zikmundovi. Jeho nejlepší přítel, v roce 2003 zemřelý Jiří Hanzelka, je však pochopitelně v „ději“ stále přítomen. Osudy Miroslava Zikmunda jsou natolik zajímavé a poutavé, že zajímavý musí být snad každý film o něm natočený. Narodil se v roce 1919, prožil, i když ne přímo, všechny zásadní události 20. století, přičemž na řadu z nich nahlíží perspektivou místa tehdejšího pobytu, což muže být na libovolném kontinentu. Miroslav Zikmund je stále velmi charismatický muž, což napomáhá zajímavosti a přesvědčivosti vyprávění. Snímek je samozřejmě bohatý na archivní dobové záběry, kterých bylo za ta léta pořízeno mraky. Vyprávění se navíc neomezuje pouze na exotické, dobrodružné cesty, ale zahrnuje i Zikmundovy názory na převzetí mocí komunisty v 50. letech, okupaci v 68. roce, Zikmundovo uvržení do klatby apod. Nevyhýbá se ani motivům zcela osobním týkajících se rodiny, kdy vše je vždy informačně bohaté a poutavé. Velkým kladem je i skutečnost, že snímek je natočen uctivé a vyloženě s láskou k tématu, za což je potřeba Petrovi Horkém vzdát hold. Velmi povedený je i hudební doprovod.
90 %

   
Uživatel z e-shopu Zdeněk M. | 23.12.2014 20:39

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu Lucie K. | 17.12.2014 21:10

Balení  
Klasický pevný obal. Jako dárek působí dostatečně. Beru jako vhodný vánoční dárek, ocenila bych i lepší dárkové balení.

Video  
Dobré zpracování, mapuje celý život p.Zikmunda, vrací se na místa po republice. Ocení fanoušci. Kvalita je dobrá, jen původní záběry odpovídají své době.

Audio  
Zvuk je dobrý, nevidím žádný problém.

Bonusy  
Bonusy jsou opravdu bohaté. Film o filmu, nepoužité materiály, rozhovory, ... Opravdu velký výběr. Opět ocení fanoušci.

Verdikt
Koupeno jako dárek a dvdsplnilo očekávání, zaujala jak fanoušky, tak i laiky, kteří znají pouze jméno. Mapuje jak dobu od první republiky přes socializmus a částečně i současnost. Pohled na život v té době a na život ve světě. Stojí za shlédnutí.