Hodnocení Odpad (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 5 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:9.9.2017
Uživatel z e-shopu Vladimír O. | 9.9.2017 12:07

Balení  
- balení hodnotím jako uspokojivé
- klasický amaray blue one disc box
- artwork je pěkně zpracovaný 10/10

Video  
- video hodnotím jako uspokojivé
- klasický obraz 1080p, barvy, ostrost, detail
- není co řešit 10/10

Audio  
- audio hodnotím jako uspokojivé
- DTS-HD Master 5.1 anglicky / DTS 5.1 česky
- není co řešit 10/10

Bonusy  
- bonusy hodnotím jako uspokojivé
- velký výběr bonusového materiálu který potěší
- není co řešit 10/10

Verdikt
- film, který určitě stojí za zhlédnutí
- celkové hodnocení uživatelů na CSFD je 66%
- není co řešit 10/10

   
Indian1 | 24.7.2017 15:25 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Grafickou stránku u tohoto blu - ray discu hodnotím velmi positivně, hlavně z důvodu nechybějícího vnitřního srt worku.

Video  
Obrazovou stopu u tohoto blu - ray discu hodnotím jako opravdu dobrý a ostrý obraz. Žádný obrazový odpad!

Audio  
Zvukovou stopu u tohoto blu - ray discu hodnotím jako opravdu dobrý a ostrý zvuk. Žádný zvukový odpad!

Bonusy  
Bonusovou stopu u tohoto blu - ray discu nemohu hodnotit, protože jsem jí neviděl ale asi bude splňovat vše...

Verdikt
Tento film jsem si koupil jako sázku do loterie, ale byl jsem z něho nsdšen a všem ho opravdu doporučuji. Pohádka s dobrým koncem.

   
macovia | 20.9.2015 11:28 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasický modrý platový blu ray obal, balenie, na ktoré som zvyknutý u väčšiny nakúpených blu ray filmov.

Video  
Vo filme, v ktorom sú podstatné "farebné extrémy" je blu ray dôležitý nosič k tomu, aby vyzneli všetky detaily. V tomto smere naplnené všetky očakávania.

Audio  
Výborný český dabing i zvuk, ostali zachované všetky podporné zvuky, ktoré sú v tomto "hlučnom filme" naozaj podstatné.

Bonusy  
Žiaľ, v tomto prípade nula bodov, na disku je iba film, fanúšikovia bonusových materiálov si, žiaľ, neprídu na svoje.

Verdikt
Film samotný má spád, je vydarený, mne sa filmy z tohto prostredia páčia, aj keď by som ich nechcel prežívať na vlastnej koži:). Škoda absencie bonusov.

   
Logan | 3.6.2015 17:07 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Obalem je obyčejný modrý amaray s trochu nezvyklým vnitřním artworkem, neboť zde jsou na obrázku hlavní tři „herci“ s režisérem.

Video  
Obraz je ostrý a čistý jak lze u Blu-ray očekávat. I když se řada scén odehrává v noci, je vždy přehledný. Formát obrazu je 16:9 (2,40:1) – rozlišení 1080p HD.

Audio  
Zvuk je povedený s řadou momentů, kdy si ho lze opravdu naplno vychutnat. Chcete-li originální zvukovou stopu, musíte v menu nastavit „original theatrical audio“. Jde o mix hlavně portugalštiny a méně angličtiny, záleží na tom, jaká postava mluví. Během filmu se tato originální stopa prezentuje jako angličtina, ale je to to samé, tedy hlavně portugalština. Jazyk je tedy mimo jiné v „originále“ DTS-HD Master Audio 5.1 a češtině DTS 5.1, přičemž v češtině jsou dost potlačené okolní zvuky. Na obalu je to popsáno trochu jinak. Film je podpořen mimo jiné českými titulky.
Na českém dabingu se podíleli: Jiří Köhler - Rickson Tevez (Raphael), Jakub Nemčok - Gabriel Weinstein (Rato), Jindřich Žampa - Eduardo Luis (Gardo), Jana Páleníčková - Rooney Mara (Olivia), Ladislav Županič - Martin Sheen (otec Juilliard), Dalibor Gondík - Wagner Moura (José Angelo), Martin Sobotka - Selton Mello (Frederico), Tomáš Juřička - Stepan Nercessian (Santos), Vlasta Žehrová - Christiane Amanpour (sama sebe), Miroslav Saic - Nelson Xavier (Clemente), Antonín Švejda, Pavel Vondra, Jakub Saic, Jiří Ployhar, Pavel Vondrák, Otto Rošetzký, Klára Nováková, Adéla Nováková, Lucie Svobodová a další.
Překlad: Stanislav Jelínek
Zvuk: David Pavlíček
Produkce: Miroslav Vitvar
Vedoucí výrobního štábu: Zdeněk Mahdal
Dialogy: Luděk Koutný
Režie: Lucie Petra Svobodová
České znění vytvořila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time 2015

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy.

Verdikt
Film o třech teenagerech pracujících na velké skládce v Rio De Janeiro. Jednoho dne tam najdou peněženku plnou peněz. Odmítnou jí vydat zkorumpovaným policajtům, ale dají se do pátrání po tajemství, které se s peněženkou evidentně pojí. Snímek natočil zkušený a ceněný režisér Stephen Daldry podle knihy od spisovatele Andyho Mulligana určené hlavně náctiletým. Herecké výkony jsou dost povedené, a to i přes to, že hlavní postavy hrají neherci. Děj je svižný, s napínavými pasážemi a realistickým vizuálem. Snímek je vůbec po řemeslné stránce velmi dobře natočen. Plynulost děje je občas narušena promluvami postav k diváků, v jakýchsi okénkách, ale není to na škodu a občas jsou tyto komentáře i vtipné. Na druhou stranu je film určen spíš dospívajícím, a tak děj nejen že vyzdvihuje čest a neúplatnost hlavních hrdinů, což vzhledem k prostředí, ve kterém žijí, působí hodně nepravděpodobně, ale zhruba od poloviny ze změní spíše v takovou pohodovou pohádku, která přebíjí syrovější první část. Naštěstí i tak dokáže vtáhnout do děje i za přispění stylového soundtracku. Nového Milionáře z chatrče nebo Město bohů však nečekejte.
65 %

   
vorez | 21.5.2015 10:00 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Barevně výborně pojatý obal, který na první pohled zaujme a obsahuje vnitřní artwork

Video  
Obrazová kvalita je výborná a film má i vysoké datové toky. Zajimavé použití filrů, které mají nádech do oranžova. Překvapili i dobře nasvícené noční scény, ve kterých se nepoužívalo moc filmového zrna pro zjemnění. Vzhledem k prostředí, ve kterém se film odehrává je velmi zajímavý vizuál filmu, který připomíná Milionáře z chatrče

Audio  
Povedená originální zvuková stopa, která je kombinací angličtiny a portugalštiny. Film je založen na dialozích, takže není co vytknout. U české zvukové stopy se sluší zmínit, že portugalština je namluvena českým dabingem a v případě angličtiny se automaticky zapnout české titulky. V dabingu chtěli tímto způsobem odlišit 2 jazyky, kterými se ve filmu mluví.

Bonusy  
Bohužel zde žádné nejsou

Verdikt
Velmi zajímavý film, který mě velmi příjemně překvapil. Pokud se Vám líbil Milionář z chatrče, tak budete spokojeni i s tím to dílem. Technická kvalita obrazového přepisu je výborná a zamrzí jen absence bonusových materiálů.