Hodnocení Prorok (DVD)

Celkem hodnocení: 1 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:31.3.2015
Logan | 31.3.2015 18:03

Balení  
Obyčejný plastový obal s vnitřním artworkem.

Video  
Obraz je v pohodě, záměrně je trochu zrnitý, což přispívá k takřka dokumentárnímu stylu. Formát obrazu je 16:9 (1,85:1)

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je ve francouzštině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící.
Na českém dabingu se podíleli: Petr Neskusil - Tahar Rahim (Malik El Djebena), Bohuslav Kalva - Niels Arestrup (César Luciani), Jakub Saic - Adel Bencherif (Ryad), Martin Sobotka - Reda Kateb (Jordi), Pavel Rímský - Slimane Dazi (Lattrache), Tomáš Borůvka - Taha Lemaizi (Hassan), Svatopluk Schuller - Hichem Yacoubi (Reyeb), Bohdan Tůma - Pierre Leccia (Sampierro), Pavel Vondra, Tomáš Juřička, Radana Herrmannová, Jolana Smyčková, Ivo Novák, Petra Tišnovská, Roman Hájek, Klára Šumanová, Libor Terš a další.
Překlad: Lidmila Hrůzová
Dialogy: Luděk Koutný
Zvuk: Jan Rádr
Finální mix: Matěj Večeřa
Produkce: Markéta Kratochvílová
Režie: Martin Těšitel
České znění vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové, studio Budíkov pro Bontonfilm v roce 2015

Bonusy  
Na disku není žádný bonus.

Verdikt
Klasický příběh vzestupu mafiána je zde okořeněný o žánr vězeňského dramatu. Navíc je to film evropský, konkrétně francouzsko-italský, takže jde o snímek realisticky drsný, syrový a autentický. Prostě tak nějak jiný než podobné filmy z druhé strany velké louže. Hodně povedené jsou i herecké výkony neokoukaných tváří. Děj snímku je tak napínavý a zajímavý, že mi ta dvou a půl hodinová stopáž utekla jak nic. Snímek jsem viděl před lety v kině, ale ani na DVD neztratil nic ze své působivosti.
85 %