Hodnocení Bezva chlap (DVD)

Celkem hodnocení: 1 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:23.3.2015
Logan | 23.3.2015 19:35

Balení  
Obyčejný plastový obal.

Video  
Obraz je v pohodě, přesně sedí k syrovosti snímku. Formát obrazu je 16:9 (1,85:1)

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je v norštině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící.
Na českém dabingu se podíleli: Pavel Rímský, Tomáš Juřička, Radana Herrmannová, Petra Tišnovská, Bohdan Tůma, Bohuslav Kalva, Petr Neskusil, Jolana Smyčková, Svatopluk Schuller, Klára Šumanová, Martin Sobotka, Libor Terš, Jakub Seic, Ivo Novák a další.
Překlad: Jan Feldstein
Produkce: Markéta Kratochvílová
Úprava dialogů: Alena Navrátilová
Finální mix: Matěj Večeřa
Režie: Martin Těšitel
České znění vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové v roce 2015

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy.

Verdikt
Norské drama s příměsí černého absurdního humoru táhne na svých bedrech Stellan Skarsgård, který dokáže promítat emoce i prostřednictvím takřka nehybného obličeje ve stylu např. takového Billa Murraye. Film se nejdřív tváří jako snímek o pomstě z prostředí norské galerky, přičemž po čtvrt hodině se změní v komediální drama o postarším kriminálníkovi a jeho trablemi se ženami, aby vyvrcholil rodinným dramatem. Tato roztříštěnost sice filmu nepřidá na tempu, ale činí ho zábavnějším. Některé scény jsou vynikající, jiné naopak nudné a bez jakékoli pointy, nicméně je to právě Stellan, který film vytahuje do nadprůměru. A ten sluncem zalitý happyend po dobře vykonané noční „práci“ opravdu stojí za to.
60 %