Hodnocení Králova zahradnice (DVD)

Celkem hodnocení: 4 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:17.2.2016
Uživatel z e-shopu Teddy S. | 17.2.2016 11:51

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu pavlova | 30.11.2015 09:36

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Moc hezké a nadčasové téma.

   
Logan | 4.10.2015 00:14

Balení  
Normální plastový obal s vnitřním artworkem.

Video  
Obraz je bez problémů. V některých momentech by mohl být ostřejší, ale nejde o nic hrozného, co by vyloženě rušilo. Formát obrazu je 16:9 (2,35:1).

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící.
Na českém dabingu se podíleli: Zuzana Slavíková - Kate Winslet (Sabine De Barra), Libor Bouček - Matthias Schoenaerts (André Le Notre), Vladislav Beneš - Alan Rickman (Ludvík XIV.), René Slováčková - Helen McCrory (Madam Le Notre), Veronika Mudrová - Jennifer Ehle (Madam De Montespan), Pavel Vondra - Steven Waddington (Thierry Duras), Zdeněk Podhůrský - Rupert Penry-Jones (Antoine Lauzun), Jakub Saic - Stanley Tucci (Vévoda Orleanský), Miriam Chytilová - Paula Paul (Princezna Palatine), Zdeněk Maryška - Danny Webb (Moulin), Jiří Ployhar - Adrian Scarborough (Daniel Le Vielle), Natálie Mudrová, Pavel Trávníček, Petra Jindrová, Rudolf Kubík, Pavel Soukup, Filip Švarc, Marek Libert, Vojtěch Hájek, Bohdan Tůma a další.
Překlad: Jan Feldstein
Dialogy: Pavla Horňáková
Zvuk: Tomáš Mourek
Finální mix: Matěj Večeřa
Produkce: Markéta Kratochvílová
Režie: Veronika Veselá
České znění vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové, studio Budíkov pro Bontonfilm v roce 2015

Bonusy  
Jediným bonusem je česky otitulkovaný trailer.

Verdikt
Zahradní architektka Sabine De Barra je najata, aby se podílela na realizaci projektu monumentálních a dech beroucích zahrad ve Versailles, které hodlá jako své životní dílo vytvořit král Ludvík XIV. Sabine se jednak splní sen o práci na převratném díle, ale navíc ochutná i život na královském dvoře se všemi intrikami, leskem a přetvářkou. Kromě toho dostane i novou šanci začít znovu „žít“ a zbavit se vnitřních démonů, kteří jí již léta užírají a díky kterým se raději dosud stranila lidí, obzvláště mužů.
Snímek režíroval oblíbený britský herec Alan Rickman, který se obsadil i do role krále a řádně si ji vychutnal. Filmem jsem byl příjemně překvapen. Jde o pohodovou kostýmovou podívanou s velmi dobrými hereckými výkony, čemuž odpovídá i kvalitní obsazení (Kate Winslet, Matthias Schoenaerts či Stanley Tucci). Část děje se soustředí na výstavbu zahrady, konkrétně Lasturového háje, což není jen tak, protože Sabine do svého díla hodlá vnést trochu chaosu, což nebylo zrovna v souladu s postupy tehdejší doby. Může to znít nudně, ale není tomu tak. Druhá linie, ta romantická, sleduje, jak mezi Sabine a jejím nadřízeným (hlavním královským architektem) postupně vzniká vztah, kterému se sice oba brání, ale jak známo, srdce si poručit nedá. Snímek má pozvolnější tempo, ale díky atmosféře, to vůbec nevadí. Podstatnou výhradu mám však ke zhruba poslední třetině, kde se děj soustředí na Sabininu minulost, což narušilo a „potemnilo“ vyprávění a trochu mi pokazilo celkový zážitek z filmu. Konec je již sice v pořádku, ale těch cca patnáct minut tam podle mě být vůbec nemuselo. Některé dialogy jsou také trochu šroubované, nebo působí moc divadelně. Přesto musím uznat, že mě film překvapivě bavil.
65 %

   
Uživatel z e-shopu Skalický Z. | 26.8.2015 12:43

Balení  
Až přehnaně důkladné (asi 3 metry bublinkové folie)

Video  
Velmi dobrý film

Audio  
Podprůměrný zvuk. Nutno neustále měnit hlasitost, zvláště při hudebním doprovodu

Bonusy  
Neviděl

Verdikt
Výborné DVD s Velmi průměrným a až podprůměrným zvukem