Hodnocení Laputa (DVD)

Celkem hodnocení: 1 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:1.3.2016
Logan | 1.3.2016 21:56

Balení  
Obyčejná plastová krabička bez vnitřního artworku.

Video  
Obraz je v rámci DVD formátu naprosto v pořádku. Formát obrazu je 16:9 (1,85

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je češtině Dolby Digital 5.1 a Dolby Digital 2.0. Film je podpořen anglickými titulky a českými titulky pro neslyšící. Dále snímek obsahuje audiopopis pro nevidomé.

Bonusy  
Bonusové materiály tvoří
- Teaser
- Trailer
- Fotogalerie
- Hudební videoklip

Verdikt
Mladá žena Johana, které teprve nedávno přestala být dívkou, vede bar jménem Laputa. Práce jí sice nutí myslet a jednat velmi pragmaticky, ale to jí nebrání přecházet z jednoho milostného vztahu do druhého, s cílem urvat si trochu životního štěstí. Na chlapy však moc štěstí nemá, a tak jedinou pořádnou oporou jí je postarší otec od rodiny, který sice Johaně rád vypomůže, ale odmítá jejich vztah vnímat jinak než jako kamarádský.
Český snímek je režijním debutem Jakuba Šmída. Film je generační výpovědí určité části mladých, kteří tráví většinu času po barech klábosením, řešením vlastních vztahů a pohrdáním svých rodičů. Film se však spíše točí okolo postavy Johany, kdy zachycuje její rutinní práci i rutinní životní návyky, bez jakéhokoli vnitřního vývoje či posunu. Tím ostatně trpí celý film, a sice dějovou prázdnotou umocněného pomalým tempem vyprávění a jednotvárného rytmu. Naštěstí alespoň zaujme povedená kamera Vidu Gunaratna, zajímavý hudební doprovod a hlavně Tereza Voříšková v hlavní roli (ale i několik dalších herců ve vedlejších rolích), která má jinak schopnosti film utáhnout. Zde jí však další složky podkopávají nohy.
45 %