Hodnocení Loft (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:8.11.2015
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 8.11.2015 12:24

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Logan | 31.10.2015 14:40

Balení  
Normální plastový obal s vnitřním artworkem.

Video  
Obraz je bez problémů, je dostatečně ostrý i čistý. Formát obrazu je 16:9 (2.35:1)

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící.
Na českém dabingu se podíleli: Marek Libert - Karl Urban (Vincent), Jakub Saic - James Marsden (Chris), Gustav Bubník - Wentworth Miller (Luke), Svatopluk Schuller - Matthias Schoenaerts (Philip), Tomáš Juřička - Eric Stonestreet (Marty), Anna Brousková - Rachael Taylor (Anne Morrisová), Jiří Schwarz - Robert Wisdom (detektiv Cohagan), Pavel Rímský - Graham Beckel (Hiram Fry), Adéla Kubačáková - Rhona Mitra (Allison Vanowen), Klára Sochorová - Kristin Lehman (detektiv Hugginsová) + Valerie Cruz (Barbara Stevensová), Jitka Jirsová - Isabel Lucas (Sarah Deakinsová), Klára Šumanová - Elaine Cassidy (Ellie Seacordová) a další.
Překlad: Lidmila Hrůzová
Úprava dialogů: Hana Krtičková
Zvuk: Michal Čiernik
Finální mix: Matěj Večeřa
Produkce: Markéta Kratochvílová
Režie: Jan Veselý
České znění vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové, studio Budíkov pro Bontonfilm v roce 2015

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy

Verdikt
Pětice přátel má pronajatý luxusní loft, kam si mohou vodit milenky, prostitutky a podobné bokovky, a to bez rizika, že by na to přišly jejich manželky. Jednou ráno však v posteli bytu najdou mrtvou ženu. Nikdo nic neví, nebo to alespoň tvrdí. Záhady, lži a polopravdy se vrší. Řešení situace je však v nedohlednu. Udělal to někdo neznámý nebo se o jejich hnízdečku dozvěděli manželky a takhle se jim mstí? Pravda pak bude o to víc šokující.
V roce 2008 natočili v Belgii thriller Loft, v roce 2010 natočili stejnojmenný remake v Nizozemsku a v roce 2014 režisér belgické verze natočil další remake tentokrát v USA. Jde stále o stejný film s tím, že první verze je nejlepší, jak už to tak bývá. Tento snímek je kvalitně obsazený a herci podávají dobré, přesvědčivé výkony. Děj je sice statický, odehrává se hlavně v loftu a prostřednictvím flashbacků, což budí dojem divadelní hry, ale toto nijak nevadí. První půlka je svižná i díky vršícím se podezřením a možným verzím, kdo mohl čin spáchat. Zhruba něco po polovině se většina tajemství odhalí a děj se stává zbytečně překombinovaným, přičemž vysvětlování zápletek zvyšuje počet vysvětlovacích flashbacků. Kdo neviděl původní verzi, může si přidat pár procent k dobru.
60 %