Hodnocení Maggie (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:9.12.2015
Logan | 9.12.2015 15:37

Balení  
Normální plastový obal s vnitřním artworkem.

Video  
Obraz je čistý, ale není nejostřejší. V rámci stylizace příběhu je obraz v temnějších, vybledlých barvách. Formát obrazu je 16:9 (2.35:1).

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je mimo jiné v angličtině Dolby Digital 5.1. Disk neobsahuje český dabing. Film je podpořen mimo jiné českými titulky.

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy.

Verdikt
Snímek režiséra Henryho Hobsona je takovou komorní variací na zombie žánr. Ve světě, kde propukla epidemie nemoci, která dělá z lidí nemrtvé, se kdesi na americkém maloměstě otec pokousané Maggie snaží svou dceru ochránit a co nejvíce oddálit nevyhnutelné.
Snímek se vyznačuje opravdu temnou a hutnou, mnohdy až snově melancholickou, atmosférou podpořenou adekvátním vynikajícím hudebním doprovodem. Žánrově má nakročeno někde mezi hororem a psychologickým rodinným dramatem. Blížící se postapokalyptický svět je dobře vykreslen, čemuž je přizpůsobeno i vybledlé ladění barev. Nemrtví vypadají přesvědčivě a film se nebojí zobrazování krve. Nicméně tempo je hodně pomalé a více se dej soustředí na ono psychologično a předkládání atmosférických scén, než na nějaké gore efekty. Velmi mě překvapil civilní a přirozený herecký výkon Arnolda Schwarzeneggera v roli otce, který si tak pro mě odfajfkoval dluh, který doposud u hororového žánru měl. S přehledem se se svou rolí vypořádala šikovná Abigail Breslin hrající titulní Maggie. Není to mainstreamový horor, ani film pro klasické fanoušky Schwarzeneggera, komu ale nevadí pomalé tempo, vše prostupující melancholie a hry s pravidly žánru, mohl by dát filmu šanci.
60 %

   
Uživatel z e-shopu jindriska K. | 28.11.2015 12:06

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -