Hodnocení We Are Your Friends (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 7 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:17.2.2017
macovia | 17.2.2017 08:09 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasický modrý plastový blu ray obal a jeho vnútro, ktoré kopíruje medzinárodný filmový plagát, dokonca aj s pôvodným názvom v angličtine.

Video  
Bezchybné, však je to novinka, napokon na Blu ray, bolo by divné, keby s obrazom nebolo niečo v poriadku.

Audio  
Hudba má v tomto filme dosť podstatnú úlohu, takže v ňom znie veľa modernej, tanečnej hudby. Príjemným je zistenie, že sa hudba nebije s dialógmi a všetko je perfektne vyrovnané.

Bonusy  
Veľká škoda, ale film na Blu ray vyšiel bez akýchkoľvek bonusov. Myslím si však, že k tomuto filmu by sa nejaké bonusy určite našli.

Verdikt
Po nespočetnom množstve pubertálnych komédií prichádza Zac Efron vo filme, v ktorom hľadá zmysel života a mení sa z chalana na chlapa. Výborne urobené!

   
majto05 | 27.9.2016 13:41 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balené hodnotím jako klasické, plastový amaray, klasické vydání. Z druhé strany není potisk. :-))))))

Video  
Po obrazové stránce není co vytknout, vše je jak má být. I ve tmavých scénách je vše dobře viditelné.

Audio  
Po zvukové stránce nemám co vytknout, origininální stopa je úžasná a český dabing je také velmi povedený.

Bonusy  
Na disku bonusy nehledejte, je to velká škoda, myslím, že ikdyž se nejedná o akční žánr, něco málo zde být mohlo.

Verdikt
Celkově hodnotím jako klasickou plastovou edici, škoda jen těch bonusů, které zde bohužel nejsou. :-((((

   
radimdimo | 16.8.2016 23:26 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Naprosto průměrná záležitost. Modrá krabička, nudná, černá placka, vnitřek bílý bez artworku. Ve předu zcela zbytečný dovětek "Párty začíná".

Video  
Video je v pohodě. Obraz je pěkný, kamera se občas vytáhne s fakt zajímavým záběrem, něco málo ze záznamu zvuku a taky něco z prostředí hudební akce.

Audio  
Pouštěl jsem si, jako obvykle, pouze originální stopu, CZ je přítomna, ale nehodnotím. Máme tu 5.1, prostorový zvuk spíš ne jak jo, těšil jsem se na hlasitejší a výraznější vypalovačky, též na lepší práci se zvukem při tvorbě. Ale špatné to není, jen je toho poutavého trochu míň, což je škoda.

Bonusy  
Haha, vtipné. Není co hodnotit, protože bonusy nejsou. Chápu, že někdy může být lepší nedat nic, ale klidně 10 minut z tvorby by mohlo být fajn.

Verdikt
We are your friends nemá z nějakého důvodu český název a tak tedy sledujeme partu amerických párty fetek, se Zacem Efronem v čele, kterak se chce velkoDJem státi. Filmů z DJ prostředí je jako šafránu a proto jsem se na tento těšil. Není špatný, ale žel příliš nevyniká. Hlavní hrdina se snaží, dívčí prvek, či jak bych partnerku protřelého opileckého DJe nazval, je fakticky hezký, onen opilecký DJ, co se z nějakého důvodu rozhodne zaškolit Zaca jáchcibýtDJavypadnoutzLA Efrona je též snaživý, byť jeho chování mi moc logiky nedává, a pak nám tu přicmrndují Zakovi dementní kámoši a je už rozebírat raději nebudu. Kdo má rád EDM, bude spokojen, komu taková hudba nic neříká, možná neusne.

   
Vidli | 17.6.2016 18:03 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasický plasták, bohužel bez vnitřního artworku....................................................................

Video  
Video je perfektně vyhlazené a čisté, bez žádného rozmazání. Samozřejmostí je vysoké rozlišení a celková kvalita videa.

Audio  
Perfektní zvuk. Zvuk je čistý a jasný, bez rušení. Víc není co dodat..................................

Bonusy  
Bohužel disk žádné neobsahuje....................................................................................................

Verdikt
Dobrý film který stojí za to mít ve své sbírce.......................................................................

   
linciCZE | 24.5.2016 17:43 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  

Video  

Audio  

Bonusy  

Verdikt

   
Ice07 | 23.5.2016 14:18 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balené hodnotím jako klasické, plastový amaray, klasické vydání. Z druhé strany není potisk. :-))))))

Video  
Po obrazové stránce není co vytknout, vše je jak má být. I ve tmavých scénách je vše dobře viditelné.

Audio  
Po zvukové stránce nemám co vytknout, origininální stopa je úžasná a český dabing je také velmi povedený.

Bonusy  
Na disku bonusy nehledejte, je to velká škoda, myslím, že ikdyž se nejedná o akční žánr, něco málo zde být mohlo.

Verdikt
Celkově hodnotím jako klasickou plastovou edici, škoda jen těch bonusů, které zde bohužel nejsou. :-((((

   
Logan | 19.2.2016 21:35 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Obalem je obyčejný modrý amaray bez vnitřního artworku.

Video  
Obrazu je perfektní, čistý, se sytými, živými barvami. Formát obrazu je 16:9 (1,85:1), rozlišení 1080p HD.

Audio  
Zvuk je vynikající, což vzhledem k hudebnímu zaměření filmu vyloženě sedí. Jazyk je v angličtině a češtině DTS-HD Master Audio 5.1. Film je podpořen českými titulky.
Na českém dabingu se podíleli: Viktor Dvořák - Zac Efron (Cole), Petr Neskusil - Jonny Weston (Mason), Pavel Vondra - Wes Bentley (James), Vojtěch Hájek - Shiloh Fernandez (Ollie), Martina Kechnerová - Emily Ratajowski (Sophie), Radovan Vaculík - Jon Bernthal (Paige), Michal Michálek - Jon Abrahams (Nicky), Jan Škvor - Alex Shaffer (Veverka), Jakub Saic - Rob Silverman (Valley Hater), Jitka Jirsová - Rebecca Forsythe (Clarissa), Libor Terš - Wiley M.Pickett (Carl), Veronika Veselá - Brittany Furlan (Sara), Pavel Vondrák a další.
Překlad: Jiří Šteffl
Zvuk: Michal Vašica
Produkce: Miroslav Vitvar
Vedoucí výrobního štábu: Zdeněk Mahdal
Dialogy a režie: Veronika Veselá
České znění vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time v roce 2015

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy.

Verdikt
Mladý DJ jménem Cole žije v prosluněném Los Angeles. Skládá elektronickou taneční hudbu, kterou pak každý čtvrtek přehrává k tanci a poslechu v klubu Social. Mimo to se hlavně poflakuje s partičkou kamarádů. Na jedné party se však Cole seznámí se starším, slavným a respektovaným DJem Jamesem, který ho protáhne několika divokými mejdany a když oba vystřízliví a vypotí všechny drogy, tak mu učiní nabídku. Jelikož v něm James rozpozná talent, nabídne mu určité mentorské vedení, vlastní nahrávací studio a později ho navrhne dokonce jako svého předskokana na velký house festival. Cole vše nadšeně přijímá. Bohužel je to mladý nevybouřený zajíček, a tak se svému staršímu kamarádovi zakouká do přítelkyně Sophie. Na neštěstí je zájem opětován, v důsledku čehož patrně Coleova slibná kariéra skončí dříve, než pořádně začala. K „profesním“ problémům se záhy přidá i tragédie osobní a Cole se jako svůj symbolický odraz ode dna rozhodne vytvořit svůj jedinečný a životní hudební track.
Snímek režiséra Maxe Josepha, který se podílel i na scénáři, cílí především na mladší publikum, ideálně navíc na milovníky elektronické taneční hudby, která v různých podobách zní ve filmu opravdu vrchovatě. Hrdiny filmu jsou cca pětadvacetiletí flákači, jejichž vrcholem je čtvrteční mejdan v klubu. Přesto jsou v průběhu děje prostřednictvím různých osudových kotrmelců a lidských tragédií nuceni odhodit dětskou bezstarostnost a pokusit se dospět. Takže je fajn, že mají postavy ve filmu nějaký psychologický vývoj. Na druhou stranu je tento vývoj (a vůbec celý děj) velmi předvídatelný s využitím minimálně dvou klišé, což platí vlastně o celém ději, včetně několika zásadních dějových zvratů. Naštěstí je ona předvídatelnost vyvážena způsobem natočení, kombinujícím hraný film s animovaným a s dokumentárně-edukativními vložkami, které nejen že děj obohacují a ozvláštňují a nezasvěcené diváky zábavnou formou informují, ale jako bonus jsou i velmi vtipné. Toto platí hlavně o první třetině, která byla pro mě díky vizuální nápaditosti a svižnosti hodně povedená. Druhá třetina, je převážně dějová, kde se odehrávají ty zásadní věci pro příběh. Co se vizuálu týče je méně rozjuchaná, obsahuje i trochu vaty, ale stále je docela zábavná. Třetí a závěrečná třetina pak vyloženě potemní, tempo zpomalí a navrch získají vážnější rysy, což s sebou přinese i porci nudnějších pasáží. Snímek však (zcela očekávaně) na samý závěr vytasí z rukávu trumf, takže je postaráno o opravdový a překvapivě i funkčně dojemný vrchol filmu.
Vzhledem k zaměření snímku je hudební stránka jeho důležitou součástí. Je mi jasné, že ne každý je milovníkem elektronické taneční hudby, ostatně nejsem to ani já a trochu jsem se ze začátku obával, jak tu cca hodinu a půl „ducáren“ vydýchám. Ano, vydýchal jsem v pohodě. Tvůrci si byli pravděpodobně vědomi stejného rizika jako já, a taneční hudbu prezentovali (většinou) způsobem, který přišel i mě, rockerovi, zajímavý, něčím přínosný, nebo alespoň zábavný. Ne že bych si nutně potřeboval sehnat soundtrack, ale ve výsledku to bylo vlastně fajn. A výše zmíněný závěrečný opus magnum, byl opravdu povedený.
Herecké výkony jsou příjemné a tématu naprosto dostačující. Oscara za ně asi nikdo nedostane, ale také se za ně herci nemusí stydět.
We Are Your Friends je zajímavým exkurzem do světa, který mě jinak docela míjí, ale vzhledem k tématu, které zpracovává, si určitě bez problému své diváky najde.
60 %