Hodnocení Já, Earl a holka na umření (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:22.5.2016
Uživatel z e-shopu krtkuvsen | 22.5.2016 12:52

Balení  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonusy  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdikt
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Logan | 11.2.2016 16:37

Balení  
Obyčejná plastová krabička s vnitřním artworkem.

Video  
Obraz je v rámci DVD formátu naprosto v pořádku. Formát obrazu je 16:9 (2,40:1)

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je mimo jiné v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky.
Na českém dabingu se podíleli: Robert Hájek - Thomas Mann (Greg), Kristýna Valová-Skružná - Olivia Cooke (Rachel), Martin Sláma - Nick Offerman (Gregův otec), Radoslava Stupková - Connie Britton (Gregova matka), Roman Hájek - Jon Bernthal (učitel McCarthy), Radek Hoppe - Matt Bennett (Scott), Jiří Köhler - Masam Holden (Phil), Petr Burian, Ladislav Cigánek, Roman Hajlich, Jan Köhler, Martin Kubačák, Adéla Kubačáková, Marek Libert, Daniel Margolius, Robin Pařík, Regina Řandová, Vít Říha, Otto Rošetzký, Patricie Soukupová, Viktorie Taberyová a další.
Překlad: Renáta Mlíkovská
Zvuk: Tomáš Mourek
Režie: Petr Pospíchal
Mix: Deluxe Media
České znění vyrobilo: Barrandov Studio a.s. v roce 2015

Bonusy  
Bonusové materiály jsou v angličtině s českými titulky.
- Vynechané scény (cca 11 minut)
- Abstrakt: Film pro Rachel (cca 5 minut)
- Gregův trailer
- Fotlogalerie
- Trailer
- Audiokomentář režiséra (pouze v angličtině bez titulků)

Verdikt
Greg je trochu atypický středoškolák. Nepatří do žádné školní subkultury, vyhýbá se potencionálním konfliktům a se svým kamarádem Earlem amatérsky točí variace na artové kultovní filmy. Jednou ho však jeho matka dotlačí k návštěvě nemocné spolužačky Rachel a pro Grega tím nenápadně začne nejemociálnější rok jeho dosavadního života.
Snímek režiséra Alfonso Gomez-Rejona je natočený podle knihy Jesse Adrewse, který svou předlohu upravil pro scénář. Film vyhrál v roce 2015 na filmovém festivalu nezávislých filmu Sundance cenu za nejlepší film, a to jak u poroty, tak u diváků. Snímek se odvíjí bez jakéhokoli podbízení divákovi. Nejde o žádné romanticky vydíravé melodrama, o čemž jsou diváci navíc průběžně přesvědčováni hlavním hrdinou, jehož místy vtipné glosy provází celý film. Tvůrci si pohráli s vizuální stránkou, kdy několikrát přešli i ke krátkým animovaným sekvencím. Za zmínku stojí i práce kameramana, která je více než nápaditá. Ostatně o kameru se postaral Korejec Jung-hoon Jung, který nasnímal originálního Oldboye. Přestože se film zaobírá vážným tématem, odehrává v odlehčeném tónu a v příjemné atmosféře. Rozhodně nejde o prvoplánovou komedii. Úsměvné scény jsou namixovány s dojemnějšími momenty, přičemž závěr nevymáčkne nějakou emoci pouze z nejzatvrzelejšího cynika. Snímek potěší i fanoušky klasických, kultovních filmů, které Greg s Earlem přetáčejí. Herecké výkony jsou bez výjimky bezchybné a sympatické a nic na tom nemění fakt, že nejznámějším hercem je Jon Bernthal ve vedlejší roli.
Ve výsledku jde o snímek, který má nakročeno k tomu, stát se za pár let kultem. Tedy pro ty, kdo májí podobnou intelektuálně zaměřenou nezávislou produkci rádi.
80 %