Hodnocení Boj o Hedvábnou stezku (DVD)

Celkem hodnocení: 4 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:16.6.2016
Uživatel z e-shopu Zdeněk G. | 16.6.2016 11:57

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
ok

   
tomass2002 | 5.5.2016 18:13

Balení  
Obyčejná plastová krabička s vcelku povedeným vnitřním artworkem, který působí nenuceně a přesto zajímavě. Potěšilo. I obal vypadá hezky.

Video  
Statické, ale celkem pěkné menu s obrázkem z obalu. Obraz je naprosto v pohodě, žádné vady na kráse jsem nenašel.

Audio  
5.1 český dabing, Jackieho Chana dabuje Radovan Vaculík (což je skvělé), Cusaka nedabuje Aleš procházka (což je škoda). Celkem vybavený disk, co se týče stop (eng, hng) i s titulky.

Bonusy  
Distributor opět zklamal, hlavně že je rád, že dáváme přednost originálu, jak praví při spuštění disku. Bonusy tu žádné nejsou.

Verdikt
Jako fanoušek Jackieho Chana jsem si tento kus nemohl nechat ujít. Jackie dokazuje, že už není možné ve svém věku mít film plný kung-fu parád, ale taky že mu i vážnější hraní není cizí.

   
Uživatel z e-shopu marcela A. | 4.5.2016 10:30

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Logan | 3.5.2016 20:02

Balení  
Obyčejná plastová krabička s vnitřním artworkem.

Video  
Obraz je v rámci DVD formátu v pořádku. Je dostatečně čistý i ostrý. Formát obrazu je 16:9 (2,35:1)

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je mimo jiné v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1, přičemž velká část filmu je v čínštině, resp. mandarínštině. Originální stopa je o mnoho lepší. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící.
Na českém dabingu se podíleli: Radovan Vaculík - Jackie Chan (Huo An), Vojta Hájek - John Cusack (Lucius), Pavel Tesař - Adrien Brody (Tiberius), Tereza Chudobová, Petr Pospíchal - Paul Philip Clark (Tufus), Jan Vágner, Petr Gelnar, Tomáš Juřička, Ivo Novák - Si Won Choi (Yin Po), Adam Němec a další.
Překlad: Jan Feldstein
Zvuk: Luděk Polifka
Finální mix: Matěj Večeřa
Produkce: Markéta Kratochvílová
Úprava dialogů a režie: Helena Dytrtová
České znění vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové pro společnost Bontonfilm, studio Budíkov v roce 2016.

Bonusy  
Na disku nejsou žádné bonusy.

Verdikt
Skupinka bojovníků pod vedením hrdinského a idealistického kapitána Huo An se stará o mír na Hedvábné stezce. Před bojem prosazuje mírové řešení, nicméně ohánět mečem se umí. Pak se však přimotají do konfliktu dvou římských armád a hrdinní bojovníci se budou mít co otáčet, aby zase pomohli nastolit mír.
Čínský historický snímek tvrdí, že je založen na skutečné události, ale dost bych o tom pochyboval. Dějově, vizuálním stylem i hudebním doprovodem je film splácán z mnoha různých motivů a částí, které byly již k vidění či slyšení v jiných filmech. Scény na sebe navazují velmi podivným způsobem a člověk, který dělal střih se, asi teprve učil. Některé momenty ani nedávají smysl. Děj je prokládán vysvětlujícími flashbacky, což působí opět dost podivně. Bojové scény jsou povedené, což lze u čínského filmu očekávat, víc toho však nabídnout nemůže. Hlavní myšlenkový motiv o mírumilovné spolupráci mnoha národností v jakémsi multikulturním soužití vyznívá dost tendenčně a naivně. Opřít se snímek nemůže ani o překvapivé obsazení v čele s Jackie Chanem či Johnem Cusackem a Adrienem Brodym, kteří sice hrát umí, ale tady jim chybělo pevnější vedení a výsledek je stejný jako celý film, tedy spíše bezradný.
30 %