Hodnocení Michael Collins (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 6 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:11.8.2020
Rankin Fitch | 11.8.2020 13:07 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Obyčejnej plastovej obal, nenabízející nic, z čeho by člověk padnul na zadek. Ale co, buďme rádi, že film vůbec vyšel.

Video  
Oproti DVD rozhodně posun kupředu, obrazově je zde kvalita Blu-ray je oproti jiným retroformátům znát.

Audio  
To samé platí u audiostopy. Rozhodně stojí za zmínku původní stopa, český dabing zde nenajdeme, film obsahuje "pouze" české titulky.

Bonusy  
Pár bonusů (nezkoušel jsem, tak nevím jestli mají nebo nemaji titulky). I tak jde ale o příjemné zpestření investice do tohoto báječného filmu.

Verdikt
Výbornej film se skvělým výkonem Liama Neesona, který si BD vydání zasloužil a dočkali jsme se ho v celkem důstojném povedeném provedení.

   
Uživatel z e-shopu Jiří I. | 12.12.2016 10:13

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Povedený film

   
gregg | 27.11.2016 15:33 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasická modrá plastová krabička, přebal bez vnitřního artworku, potisk disku kopíruje přední stranu obalu.

Video  
Obrazový přepis filmu je ve výborné kondici, obraz je ostrý, s parádnímu barvami, občasná trocha šumu diváký zážitek nijak nekazí.

Audio  
Originální anglická zvuková stopa je výborná, absence českého dabingu mi nijak nevadí, dávám přednost původnímu znění.

Bonusy  
Přibližně hodina bonusových materiálů, kompletně s českou podporou.......................................

Verdikt
Historické drama v režii Neila Jordana s výborným Liamem Neesonem v titulní roli, navíc v kvalitním obrazovém i zvukovém zpracování.

   
Uživatel z e-shopu Petr D. | 23.10.2016 11:07

Balení  
Balení je obyčejné bez vnitřního artworku. Na disku je použitý stejný obrázek jako na čelní straně balení.

Video  
Kvalita obrazového přepisu filmu na Blu-ray mě hodně potěšila - to jsem nečekal. Formát obrazu 1,78:1

Audio  
Zvuk je uložen na disku v angličtině DTS-HD Master Audio 5.1, titulky jsou přidány české a anglické pro neslyšící.

Bonusy  
Menu disku tvoří statický obrázek opět s motivem z čelní strany balení. Bonusy v rozsahu necelých 64 min. převážně v HD kvalitě a s podporou CZ titulků: 2 rozhovory s režisérem filmu, trailer a vystřižené scény a (dále lze k filmu pustit komentář režiséra - bez tit.). Jedinou vadou na kráse jsou Vystřižené scény, které nemají vyčištěný obraz.

Verdikt
Historické drama o vzniku IRA ve kterém podává Liam Neeson v hlavní roli bezchybný výkon, v jedné z dalších rolí se objevuje i Julia Roberts. Vzhledem ke stáří snímku (20 let od jeho vzniku) je obrazová kvalita velmi dobrá. Bonusová výbava je celkem nadstandard. Chybí pouze CZ dabing.

   
haamunaptra | 14.8.2016 11:17 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Standartní plastová modrá krabička bez vnitřního artworku a s totožným potiskem disku jako přední strana obalu. NIc, co by člověka nějak zvlášť nadchnulo.

Video  
Na to, že jde o starší snímek film vyniká poměrně čístým a ostrým obrazem. V některých místech jde samozřejmě vidět šum či zrno, ale není to nic, co by bylo příliš patrné a rozhodně to nekazí divácký zážitek.

Audio  
Tady půl hvězdičky dolů za absenci českého dabingu, což je pro mě neúplná výbava nosiče vydaného pro náš trh. Anglická stopa je jinak kvalitní a čistá a nelze jí nic vytknout.

Bonusy  
Pochvala distributorovi za to, že se k tak starému snímku pro náš trh podařilo zajistit také bonusový materiál. Nejzajímavější je rozhodně dokument "South Bank Show", který na disku sice není ve full HD, ale má vynikající informační hodnotu z hlediska filmařiny i historických reálií.

Verdikt
Archivní snímek se skvělým hereckým obsazením, natočený podle skutečných událostí, ve kterém vyniká především Liam Neeson. Je dobře, že Magic Box nepolevil a zásobuje nás i těmito tituly, tady navíc až na pár nedostatků (chybějící český dabing především) se jedná o slušně zpracovanou edici.

   
Logan | 20.3.2016 15:51 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Obalem je obyčejný modrý amaray bez vnitřního artworku.

Video  
Obraz je čistý a ostrý, ale přece jen je v některých momentech trochu vidět zub času. Nicméně nejde o nic hrozného a požitek z filmu to nijak nekazí. Formát obrazu je 16:9 (1,78:1), rozlišení 1080p HD.

Audio  
Zvuk je v pořádku. Jazyk je mimo jiné v angličtině DTS-HD Master Audio 5.1. Disk neobsahuje český dabing. Film je podpořen mimo jiné českými titulky.

Bonusy  
Bonusové materiály jsou velmi zajímavé a jsou v angličtině s českými titulky
- Rozhovor s režisérem Neilem Jordanem (cca 5 minut)
- The South Bank Show – dobový televizní dokument o natáčení filmu, jeho pozadí i skutečném Michaelu Collinsovi (cca 51 minut)
- Vynechané scény (6 minut)
- Trailer
- Audiokomentář režiséra (pouze v angličtině)

Verdikt
Starší životopisný snímek režiséra Neila Jordana zachycuje od roku 1916 osudy skutečné postavy Michaela Collinse, bojovníka a hrdiny za svobodu Irska a jednoho ze zakladatelů a velitelů Irské republikánské armády. Collins byl nejen zvoleným politikem a charismatickým řečníkem. Byl to on, kdo do boje za nezávislost zavedl teroristické metody. Děj se poměrně věrně drží historické předlohy, je dostatečně svižný, kdy se střídají přestřelky, honičky, atentáty s politickými proslovy a čas zbyde i na milostnou linii. Přiznávám, že tento film je již zhruba 20 let jedním z mých nejoblíbenějších, zejména co se týče tématu, které zpracovává. Jeho informační hodnota je vysoká, ale je i dostatečně zábavný, aby nenudil a zaujal diváky, které historie boje za nezávislost Irska zas až tak nezajímá. Velkou míru na působivosti filmu májí i herecké výkony v čele s Liamem Neesonem v titulní roli, ale nijak se neztrácejí ani Alan Rickman v roli prezidenta Éamona de Valery či Aidan Quinn, Stephen Rea a Julia Roberts.
90 %