Hodnocení Vinnetou (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 9 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:7.12.2022
Uživatel z e-shopu Martin B. | 7.12.2022 13:01

Balení  
klasický blu ray obal, bez ničoho extra navyše, len obyčajný štandardný blu ray obal ale s pekným artom

Video  
Kvalita videa je v veľmi vysokej kvalite, škoda, že od DVD kvality to až tak ďaleko nemá, čakal som troška väčší rozdiel, ale je to starý film

Audio  
Audo je na špičkovej úrovni, nemôžem nič vytknúť, je tam pôvodný dabing, ktorý poznám ešte z VHSky.

Bonusy  
Žiadne bonusy som na blu ray disku neobjavil, neviem možno sa predo mnou skrývaly, čakal som aspoň nejaký making of dokument kratučký

Verdikt
Vynikajúci blu ray remaster klasického kultového filmu, kiež by som si ho mohol s otcom pozrieť v tejto kvalite, bol veľkým fanúšikom klasických mayoviek.

   
Uživatel z e-shopu tomask | 4.6.2021 08:31

Balení  
Standardní plastová, modrá blu-ray krabička s přebalem bez vnitřního artworku. Potisk disku je pěkný tématický, takže spokojenost.

Video  
Obraz je vcelku dobře koukatelný. Na to z jakého roku je natočený materiál je obraz dobrý. Oproti DVD vydání je jen drobný posun.

Audio  
Originální zvuková stopa chybí. Česká zvuková stopa je uspokojující, ale hlavně se jedná o původní super dabing, takže spokojenost.

Bonusy  
Kde nic, tu nic, tam ani brouka nesežerme. Bohužel na tomto vydání distributor šetřil, takže pro něco málo bonusů musíme na DVD vydání.

Verdikt
V dnešní době se již jedná o zdomácnělou klasiku, na kterou naši rodiče chodili do kina a byla též mnohokrát vysílána v televizi.

   
c.tucker | 10.6.2020 09:45 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Pěkná amaray krabička, která ke spokojenosti stačí a disk to pěkně podrží. Obrázky na tom jsou povedené a dobře se k filmu hodí.

Video  
Video je přesně takové, jaké si ho představuji. Žádné pitomé ořezy a krásně se na to velké obrazovce kouká.

Audio  
Zvuk bez zaváhání, ať už originál s titulky, tak dabing. Žádné šumy, ani nic podobného. Spokojenost. Taky proč ne.

Bonusy  
Naprosto dostačující nabídka bonusového materiálu, sice by toho mohlo být o kapku navíc, ale co člověk nadělá.

Verdikt
Bezprecedentně super záležitost. Jsem nadšený každým coulem. Ať se jedná o to nebo to, tak se dá vylepšit jen minimum.

   
Uživatel z e-shopu Alexandr B. | 14.5.2020 21:16

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu Jaroslav F. | 16.10.2019 17:18

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
corwin78 | 14.8.2019 19:47 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasický modrý amaray, potisk je jednoduchý, ale stylový a ladí celou sérii filmů o Vinetuovi. Potisk disku mohl být nápaditější a potisk vnitřku chybí zcela, což je škoda. Menu disku je extrémně jednoduché, jen spuštění filmu a rozdělení na kapitoly.

Video  
Kvalita obrazu je poměrně nízká, dost zrna, občas nějaké bílé tečky v obraze - je vidět, že film neprošel žádným remasterem - ale víte co? Vůbec to nevadí, nějak to k tomu filmu patří.

Audio  
Disk obsahuje pouze českou stopu, což je dobře známý mono dabing z televize. Zvuk je pěkně čistý, bez problémů. Pokud by byla originál německá stopa, tak bych ji snad ani nechtěl slyšet.

Bonusy  
Bohužel žádné nejsou a přitom by se vyloženě nabízelo zpracovat nějaký pořádný bonusový obsah, ale asi by se to nezaplatilo.

Verdikt
Klasika všech klasik, to snad ani nelze nemít ve sbírce. Chtělo by to remaster obrazu a mix zvuku aspoň do sterea, ale dá se žít i bez toho.

   
Uživatel z e-shopu jiri Z. | 4.4.2019 18:37

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
spokojenost

   
duchacek | 9.6.2016 16:48 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Poměrně povedené balení na způsob retro westernů se mě docela zamlouvá.Akorát chybí vnitřní atwork.Potisk disků mohl být lepší.

Video  
Tak oproti Pokladu na Stříbrném jezeře je obraz o něco horší.Více neostrostí atd.Ale stále se na to nechá koukat.

Audio  
Audio je sice jen ve formátu DTS-HD Master 2.0 česky ale původní dabing je vynikající.Pokud čekáte nějakou zvukovou smršť tak ta se nekoná.

Bonusy  
Bonusy se nedají hodnotit neboť žádné nejsou!A to je dost škoda neboť i DVD mělo aspoň něco málo bonusů!Jediným bonusem je vydání této série na BD.

Verdikt
Pro milovníky díla Karla Maye povinná koupě!Ale doporučuji i mladšímu publiku ať vidí na co se chodilo do kin v šedesátých letech!

   
Flynne | 29.5.2016 21:36 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Běžný modrý plastový obal s vloženým obalem v designu s westernovým námětem v podobě dřevěné krabice se zlatým štítkem, na kterém je název filmu v češtině a kruhové okno s výjevem z filmu. Chybějící artwork je důvodem k mému bodovému snížení.

Video  
Obraz filmu je na svou dobu poměrně dobrý, ale je v něm patrné větší množství zrna, jehož vyhlazení by ovšem bylo na úkor ostrosti.

Audio  
Zvuk je pouze monofonní s původním českým dabingem, což je jistě dobře, protože je na svou dobu povedený. Jenom chybí zvuku dynamika.

Bonusy  
Zde není co hodnotit, protože bonusy nejsou žádné, což lze částečně pochopit, ale nevěřím, že by se něco dobového nenašlo. Škoda.

Verdikt
Filmová klasika, která v 60. letech zaznamenávala obrovskou návštěvnost kin, protože to byla první kvalitní indiánka, dostupná u nás. Blu ray je součástí kolekce čtyř filmů, vložených v kartónové krabici stejného designu, jako obaly filmů. Ve stejném vzhledu jsou i potisky disků s názvy filmů na jakoby kovovém štítku.