Hodnocení VÁLKA O PLANETU OPIC (DVD)

Celkem hodnocení: 2 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:29.5.2019
Martas | 29.5.2019 09:44

Balení  

Video  

Audio  

Bonusy  

Verdikt
Pro mě trošku zklamání, ale zdařilé pokračování snímků Zrození Planety opic a Úsvit planety opic.

   
Uživatel z e-shopu jirilex | 1.4.2018 21:05

Balení  
S balením od filmareny nemáme problémy. Vše pěkně zabalené, nové a nepoužité v jedné velké krabičce, vycpané bublinkami.

Video  
Velice pěkné efekty. Nebylo jich tolik jak v jiných filmech, současných filmech. O to víc se autoři zaměřili na vykreslení opic, které bylo úchvatné. Že jsou reálné se uvěřit nedalo, ale i tak byli vykreslené moc pěkně. Každý chlup se hýbal. Dobrá mimika. Líbilo se.

Audio  
Hudby tam bylo málo. Jiné než klasické filmové. Za zhodnocení stojí volba velitele nepřátelské základny, který trochu překvapila. Skoro jak kdyby tam nepatřila, než si divák uvědomil, že si jen pouští rádio.

Bonusy  
Na bonusy jsem nekoukl, nejsem fanda bonusů. Většinou jen z kouknu film a jdu spát, nebo dělat něco jiného. Což určtiě všechny strašně zajímá.

Verdikt
V hlavně mám jediné slovo. Příšerný. Od malička příběh o planetě opic nemám rád. Je to ukázka totálního selhání lidí a i tento příběh se toho držel až do konce. Jasný. Je to jen scifi, ale v tomto novém zpracování se ukázali další stinné stránky lidské povahy, převážně neznalosti sebe, svého okolí a i určité ochoty být lepší.

Film tedy přesně tohle chtěl ukázat a ukázal na jedničku. Nebo jedna mínus. Vždycky to jde lépe, ale za mě plné hodnocení.

Samotný závěr příběhu o Cézarovy byl taky smutný. Nelíbil se mi. Každý by byl rád, aby nemuseli tolik trpět, aby bylo vše snazší. No a od toho jsou tu tyhle filmy, aby se ve skutečnosti nikdy nic podobného nestalo, nedělo.

I když stejně byla povaha vůdce opic nebezpečně podobná lidskému rozumu, který je dnes velice vzácný, nebo v ústraní, takže je dobré si jej takto připomenout. Rozumný člověk nemusí skládat básně, psát scénáře, nebo programovat, či myslet jak vědec. Stačí jen, že se umí chovat, má perfektní smysl pro morálku ví co je a není správné. No a pokud se dostane na scestí, je dobré mít po ruce pár dobrých přátel.

Za mě doporučuji.