Hodnocení Čaroděj ze Země OZ: Edice Zpívej s filmem (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 3 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:16.3.2014
gregg | 16.3.2014 20:02

Balení  
Klasická modrá krabička, přebal bez vnitřního artworku, disk s potiskem Judy Garlandové v roli Dorotky.

Video  
Velmi kvalitní obrazový přepis, koupě BD se rozhodně vyplatí. Černobílý začátek nic moc, ale jakmile Dorotka vstoupí do země Oz a obraz se vybarví, je to paráda, i přes všudypřítomné filmové zrno.

Audio  
Vzhledem ke stáří filmu (1939) je i originální zvuková stopa naprosto vyhovující, žádný šum či praskání, prostě spokojenost. Český dabing nic moc, navíc písničky jsou v angličtině, včetně pasáží mluvených do hudby, takže pro děti nepoužitelný.

Bonusy  
Spousta bonusových materiálů, otitulkovaných do češtiny, líbil se mi cca 50minutový dokument o vzniku filmu moderovaný Angelou Lansbury a dokument o fenoménu Čaroděje coby americkému TV kultu.

Verdikt
Americká muzikálová klasika, která potěší každého filmového fanouška. Bohužel ditributor neuznal za vhodné otitulkovat také zpívané pasáže, což divácký zážitel přece jen poněkud snižuje.

   
Binturong | 14.3.2014 17:58

Balení  
Balení blu ray disku hodnotím kladně. Zadní strana obsahuje všechny důležité informace, včetně výpisu bonusů.

Video  
Obraz je velmi kvalitně provedený a má syté barvy. Rozhodně se vyplatilo pořídit si tento film na blu ray.

Audio  
Ze zvukových stop lze navolit včetně angličtiny i češtinu, nicméně ve zpívaných částech chybí český překlad v podobě titulků.

Bonusy  
Disk obsahuje celou řadu zajímavých dokumentů a jiných bonusů týkajících se natáčení, vynechaných scén a písní.

Verdikt
Vřele doporučuji tuto edici "Zpívej s filmem" na blu ray disku, obraz je vylepšený, příběh, který pobaví, je naprosto vyhovující a vhodný pro děti.

   
kuchi | 23.2.2014 15:52

Balení  
Klasický modrý obal který neurazí ani nenadchne, uvnitř žádný obrázek není, grafika zadní strany je hodně jednoduchá a vypadá jako z minulého týdne

Video  
Na rok vzniku (1939) se jedná o velmi kvalitní přepis se sytými Technicoloráckými barvami. Filmové zrno je velmi silně přítomno ale neruší.

Audio  
Anglická Dolby TrueHD stopa - čistý zvuk bez šumu a praskání, přestože je 5.1 tak se vše odehrává jen v předních kanálech. Česká zvuková stopa má písníčky ponechané v angličtině

Bonusy  
Viděl jsem pouze Záznamy z archívu a jedná se o klasické povídání jak to byla výjimečná událost, kdo všechno se na tom podílel atd

Verdikt
Pěkný film v odpovídající technické kvalitě, zamrzí chybějící české titulky během zpěvů. BD určitě stojí za koupi