Hodnocení Poslední samuraj (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 15 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:16.1.2023
Uživatel z e-shopu Ali A. | 16.1.2023 10:08

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu Roman P. | 25.8.2022 12:58

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu Nikola Ž. | 8.3.2022 14:20

Balení  

Video  

Audio  

Bonusy  

Verdikt

   
Kvak | 6.10.2016 18:52 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
V modrém amaray balení nenajdeme vnitřní art work. Najdeme zde jen klasický přebal s motivy z filmu a popisky

Video  
Film není nejstarší, ale taky ani nejmladší. Blu-ray kvalita je však velmi dobrá a rozhodně zde máme velký rozdíl oproti DVD

Audio  
Film jsem vyzkoušel v českém dabingu a nemohl jsem si stěžovat. Máme tu sice špatnou diakritiku u CZ titulků, ale dají se v klidu číst a mě to vyloženě nějak ani neštvalo

Bonusy  
Je toho hrozně moc a vše má české titulky. Možná jeden z nejnabušenějších disků s bonusama. Fakt paráda a klobouk dolů

Verdikt
Pěkný obraz, obrovská spousta bonusů s CZ titulky. Nabušený blu-ray disk a jasná koupě každého fanouška filmu

   
Uživatel z e-shopu Jaroslav S. | 3.10.2014 23:00

Balení  
Standardní balení, standardní obrázek. Škoda že tento film není ve Steelbooku. Na zadné stránce je informace o chybných titulcích, které se ale dají v pohodě číst.

Video  
Na již celkem fousatý film dobrý obraz, akční scény skvěle detailní, vše je ostré a barevně vyvážené.

Audio  
Český dabing se povedl, originálu není co vytknout. Vše je dobře smíchané a hudba od Hanse Zimmera je prostě geniální.

Bonusy  
Bonusy nejsou v HD, ale zase alespoň jsou a mají české titulky, takže jednoznačně plus. Člověk se dozví o době i filmu.

Verdikt
Dobrý film s perfekní hudnou, za dobrou cenu a v dobré kvalitě. Přestože mám DVD, zde prostě nebylo o čem přemýšlet.

   
MartinezZ | 7.6.2014 20:56 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Tom na obálce, ale jinak zase standardní baleni, alespoň že bez laciných reklam co by rub obálky. (Jen je škoda, že se u téhle edice nepíše už na přední části obálky "Magic Box: Zbabrali jsme titulky", ale dozvíte se to až na druhé straně obálky vzadu, nijak zvlášť zvýrazněné a tak budete spíše překvapeni až ve filmu.)

Video  
Bez výtek, ostré, netrhané a je na co se koukat - u filmu. U bonusů je to už něco jiného, viz níže :( Film má tu zvláštnost, že se pouští rovnou sám. K bonusům si musíte ručně zapnout hlavní menu, ve kterém není žádné nastavování jazyka a titulků - to je nutné volit v menu přístroje nebo přehrávacího software.

Audio  
Moc hezky se to poslouchá, obzvláště v originálu kvůli hlasům herců a postav. No, vlastně "obzvláště v originálu", já to ani jinak nikdy neviděl, nehodlám si kazit film českým dabingem.

Bonusy  
Nu, jsou tu, není jich vůbec málo a mají zajímavé informace. ale je to nějaké... divné. První sestřih nějakého filmu věnovanému dílu z History Channel mi přišel jakýsi laciný a bez vícero informací, které bych u bonusů k filmu čekal. Pak následoval příliš okatě nahraný a hraný rozhovor Toma s režísérem. Ostatní byly informativní, leč poněkud krátké a chybělo mi nějaké info a pozadí tvorby Zimmerovy hudby k filmu - na to se tu úplně zapomnělo. Poněkud větší fail je ovšem skutečnost, že bonusy byly zřejmě pouze převzaty z DVD, protože jsou všechny v SD (480p), což samozřejmě dost nesedí k filmu kvalitou obrazu i jeho barvou.

Verdikt
Výborný film v poněkud odfláknuté BR edici. SD bonusy, jejich kvalita a zmrvené české titulky k filmu, kdy nejenže po celý film v mnoha (většině) slov chybí háčky, ale asi i na třech místech se místo přeložené věty zobrazuje jen nesmyslný text "80 80 80"? WTF? Navíc mi, můj osobní problém :), nesedí to nutné české přepisování "ts" na "c" - Katsumoto x Kacumoto - vždycky jsem si vzpomněl na Tsunami x Cunami a otvíral se mi nůž v kapse. A některé věty a výroky jsou vůči minimálně anglickému dabingu přeloženy nesmyslně (tradičnější japonštinou nevládnu :). Tohle distributor fakt ukázkově zvoral a film by neměl být v prodeji za běžnou cenu, ale za cenu ála Levné knihy. Vždyť kolik lidí si té drobné informace o zbabraných titulcích na obalu a v e-shopech všimne před koupí? JE ale fakt, že kdo nerad titulky a raděi si kazí požitek českým dabingem, nebo využije titulky v jiném jazyce /škoda že chybí alespoň nezmrvená Slovenština), ten může litovat jen stavu bonusů. A nebo ničeho.

   
Uživatel z e-shopu Michal I. | 10.4.2014 19:38

Balení  
Hezký obal

Video  
Výborný

Audio  
standard

Bonusy  
dobrý

Verdikt
super film

   
DaveBJ | 27.3.2014 17:46 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balení bluray disku Poslední Samuraj je v klasické bluray krabičce. Potisk ze předu i ze zadu je celkem standardní, popisy odpovídají obsahu disku.

Video  
Obraz bluray disku Poslední Samuraj je v pořádku. Každý detail filmu, ať už jsou to záběry filmu ve dne nebo záběry filmu v noci, tak je obraz prvotřídní.

Audio  
Originální stopa, ale i dabingová stopa je také v pohodě. Nemám co vytknout. Preferuji tedy dabingy u filmů a tady jsem plně spokojen. Takže ani špatné titulky nevadí.

Bonusy  
Bonusu je na tomto Bluray disku taky dost. Bonusy to diváka udrží u placky déle a rozhodně je na co se dívat, spousta zajímavého.

Verdikt
Mám rád filmy s Tomem Cruisem a tenhle je fakt povedený. Viděl jsem ho dřív jen v TV a tohle se nedá srovnat. Je to někde jinde a kvalita obrazu zážitek umocňuje.

   
tonyskate | 4.3.2014 14:04 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Pěkné, klasické balení. Zadní strana by možná mohl být uspořádána lépe. Je fajn, že vnitřní strana potisku nemá žádnou reklamu.

Video  
Když vezmeme v potaz, že film je již z roku 2003, tedy více jak 10 let, tak je kvalita obrazu velmi slušná.

Audio  
Excelentní zvuk, zvláště v případě originálu. Dabing se určitě povedl a postavy dabují známé hlasy, což potěší.

Bonusy  
Spousta zajímavých bonusů a většinu doprovází i české titulky. Škoda že nejsou v HD kvalitě, ale to se vzhledem ke staršímu data dá pochopit.

Verdikt
Fantastický film se skvlěým hereckým obsazením. Moc pěkné balení s 5.1 českým zvukem a lokalizovanými bonusy. Škoda jen, že u některých českých titulků občas schází diakritika.

   
Uživatel z e-shopu narayans | 3.3.2014 15:49

Balení  
Excellent packing, beautiful bright cover, perfectly looks! Beautiful and bright photos! Classical blue box!

Video  
Excellent quality of the image! Fine specification and sharpness of the picture! Bright colors! Real Hi-Def!

Audio  
Excellent sound! Especially in scenes with battles! Fine deep bass! Almost always all 5.1 columns work! Effect of presence!

Bonusy  
The excellent selection of additional materials is translated by subtitlings! To whom it was pleasant to all the movie it will be interesting to watch additional materials to the movie!

Verdikt
The fine edition of the excellent movie become classics! Excellent sound, excellent image, interesting selection of additional materials!

   
Uživatel z e-shopu Jaromír M. | 16.12.2013 21:42

Balení  
- bez komentáře -

Video  
Na tento film jsem se vyloženě těšil a i když jsem jej viděl již poněkolikáté, patří stále k mým top filmům. Video velmi dobré na rok 2003.

Audio  
zvuk bez problémů, na mém kině OK. Vřele doporučuji, tato verze i v českém jazyce je plně dostačující.

Bonusy  
myslím, že velmi dobré, je jich dost a v SD kvalitě. Člověk se dozví hodně zajímavého nejen k tomuto filmu.

Verdikt
Nesmí chybět v žádné sbírce top filmů s touto tématikou a to i přesto, že už je nějaký čas od vydání filmu. Vřele doporučuji.

   
EifelCZ | 5.10.2013 11:14 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Vlastním tento film ve steelbooku, za což jsem hrozně rád, protože je opravdu elegantní. Na přední strnaě postava Toma Cruise v samurajském obleku. barvy jsou zvoleny do šedivo stříbrné...to se hlavně týká postavy na přední straně. na zadní straně je malý obrázek, tentokrát v barvě s Tomem a Kenem Watanabem. Uvnitř pěkný artwork přes celé pozdaí, který zobrazuje Toma jak trénuje při západu slunce. takže co se týče zahraničního steeelu, nemám výhrad. Teď ale k největšímu nedostatku, který náš lokální disk má. jsou to špatné cz titulky. A když myslím špatné, tak opravdu špatné. Co slovo to bez diakritiky. Každou chvíli je tam něco, u čeho chyb háčky, čárky nad písmenkama apod. je to opravdu hrozné a nechápu, jak toto někdo mohl vypustit na trh. SNAD SE NĚKDY DOZVÍME, ŽE VYJDE OPRAVENÝ DISK. menu disku je pouze na vyvolání, nejedná seo klasickou smyšku nebo obrázek na pozadí. jedná se pouze o vyskakovací menu, které u prvních bluray filmů vznikalo.

Video  
Na rok 2003 jde o velice slušný obraz, který má chvílema menší úroveň ostrosti, i tak ale je obraz velice slušný a oproti dvd kvalitnější.

Audio  
angličtina v 5.1 true HD určitě splná to své, i k dyž mnozí asi očekávali větší kalibr. Co se týče cz dabingu je jen 5.1. za to je ale hodně dobře namixovaný a ouzvučený. Osobně ho mám moc rád.

Bonusy  
jsou sice všechny z dvdčka a v SD kvalitě, mají však všechny české titulky a opravdu se v nich člověk dozvídá dost důležité věci a mrkneme se i krásně do Japonska.

Verdikt
|nádherný film s dokonalou hudbou hanse Zimmera, ve slušné kvalitě na blurayi. Co to je kazí, tak ta špatná titulková sada. Snad někdy dojde na opravenou verzi.

   
Black | 7.9.2013 14:17 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
POkud jste chytli ještě edici s rukávem, tak přidanou hodnotu dostanete. Jedinou vadou na kráse je špatná diakritika u českých titulků.

Video  
Velmi dobrý

Audio  
Originál stopa výborná, dabing velmi dobrý

Bonusy  
Hodina a půl v SD s českými titulky. Dost dobré!

Verdikt
Jedinou vadou na kráse je špatná diakritika u českých titulků. Jinak velmi dobrá edice. I tak doporučuji.

   
Uživatel z e-shopu p3runn | 3.8.2013 14:54

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Tom Cruise mi neuvěřitelně leze na nervy. vždy se nemohu dočkat až ve filmu zemře. Kupodivu, zde je to naopak...
Napínavý film s dobře vykreslenou atmosférou samuraiských vesnic a rovněž příklad zničující pravdy, jak pušky zničily hodnotu umění boje s mečem...

   
FilmFan24 | 22.7.2013 16:35 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Až na chybnou diaktriku v českých titulcích se jedná a ukázkový Blu-ray disk s historickým velkofilmem.