Hodnocení Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě (DVD)

Celkem hodnocení: 1 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:9.5.2014
radimdimo | 9.5.2014 17:37

Balení  
Obal je hezký, artwork líbivý, vnitřek zcela bílý. Disk je černý, se spoustou zbytečných nápisů. Krásu nepobral. V zahraničí vyšel i DVD steelbook, opravdu nádherný!

Video  
Standardní DVD obraz. Trochu zubatý. Lehce nedostatečný obraz sedí k druhé části hlavního obsahu disku, k dokumentu "Pod Kápí", který je situován do 70 - 80. let 20. stol. Bluray verze u nás nevyšla. Škoda.

Audio  
Audio je v pořádku, jedná se (pouze) o originální 5.1 zvuk, hlas kapitána je strašidelný, hudba temná, takže atmosféra je po této stránce výborná.

Bonusy  
Na to, že samotný disk se dá považovat za bonus ke strážcům, tak sám obsahuje ještě několik zajímavých bonusů. Jednak ukázku z "Watchmen: The complete motion comic", respektive první kapitolu a druhý, objasňující onen příběh v příběhu - délka 24 minut.

Verdikt
Pro skalní fanoušky komiksu Strážci je to úplná povinnost. Diváku, který tenhle fenomén neprožívá, nebo jej neviděl, obsah tohoto disku neřekne tolik, jako tomu, kdo četl předlohu. Příběhy Černé lodě pak mohou oslovit i nezaujetého diváka. Pěkná animace, mimořádně drsný příběh.