Hodnocení POSLEDNÍ MOHYKÁN Prodloužená režisérská verze (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 24 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:1.10.2016
murcanek | 1.10.2016 10:19 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
................................................................................................................

Video  
........................................................................................................

Audio  
............................................................................................................

Bonusy  
..............................................................................................................

Verdikt
................................................................................................................

   
Kapo91 | 3.6.2016 21:07 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Ferry Sally | 30.8.2015 19:34 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Modrá plastová amaray krabička s obrázkem hlavního hrdiny Sokolího Oka, kterého si zahrál velmi dobrý herec Daniel Day-Lewis. Vnitřní
artwork opět chybí

Video  
Na film natočený v roce 1992 dopadl přepis na HD rozlišení na výbornou. Někteří recenzenti si stěžují na fakt, že je obraz tmavý a v nočních scénách není dobře patrný děj té které scény. Ptám se: na co máte na pořádné HD (full DH) televizi nebo monitoru a Blu-Ray přehrávači několik možností úpravy obrazu (pro ty méně technicky nadané jsou dokonce některé přednastavené - jako například: Normal, Soft (Měkký), Fine (Jemný), Cinema (Kino) nebo User (Uživatel), kde si můžete dělat s obrazem téměř co chcete. Například: Contrast (kontrast), Brightness (Jas) Sharpness (Ostrost), Colour (Barva), Gamma (nastavení jasu tmavých částí obrazu, 3D NR (Omezení šumu) Integrated NR (integrované omezení šumu).Tak nevím na co si naříkáte - stačí využít některé z těchto nastavení a vše bude - OK! Na pořádném TV přístroji je to podobné!

Audio  
Audio stopa je na tomto Blu-ray disku jenom jediná, a to DTS - HD Master audio 5.1 anglicky - (bitová hloubka 24, datový tok 3818 kbps)
Hraje opravdu velmi dynamicky - jako o život - nádherná hudba, dialogy, všechny možné ruchy, jako výstřely, výkřiky a pod. jsou naprosto vyvážené a přesně lokalizovatelné........ prostě nádhera. Horší je to však s titulky, které jsou kvůli čtení kácené a mnohdy ani přesně nevystihují v originále mluvené slovo. A jako koruna všeho - obsahují didaktické chyby!

Bonusy  
Bonusů je na Blu-ray disku celkem asi 43 min, jsou v HD rozlišení (1080i) a mají české titulky.K takto skvělému filmu jich ale mohlo být víc!

Verdikt
Tato filmová klasika, která patří ve svém žánru mezi takové filmy jako je Tanec s vlky, Jeremiah Johnson, Velká země nebo Ztracené, je svým
jedinečným zpracováním příběhu, nádhernou hudbou a překrásnou přírodou - opravdový filmový SKVOST a patří do každé pořádné sbírky filmů!

   
Darkfantasy | 23.7.2015 11:08 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Balení je naprosto obyčejné. Chybí vnitřní artwork..............................................................

Video  
Přepis se povedl, i když především v nočních scénách jsem měl občas problém rozeznat, co se děje........

Audio  
Když se rozezní možná ta nejvelkolepější filmová melodii, tak budete chrochtat blahem. Jenom škoda, že na disku není český dabing, i když jedu výhradně originál.

Bonusy  
Kolem 45 minut bonusů.................................................................................

Verdikt
Jedno z nejlepších westernových dobrodružství. Balení mohlo být lepší i přepis, ale koupě nelituji.............

   
Uživatel z e-shopu Miroslav M. | 1.12.2014 17:32

Balení  
Hlavní obrázek rozostřený. Zadní strana působí mnohem lepším dojmem. Vevnitř se překvapení nedočkáte, a disk je stejný jako přední strana.

Video  
Ostrost i barevnost na jedničku. S absencí jakýchkoliv vad na kráse skvěle zvládnutého obrazu. Výborné.

Audio  
Zvuk a veškeré efekty spolu s hlasy herců jsou skvělé. Soundtrack je jedních z nejlepších vůbec. Dabing by byl vítán, ale není nutnost.

Bonusy  
Režisérská verze je dostatečným bonusem a i přesto se nějaké další neméně zajímavé bonusy na tomto disku nacházejí.

Verdikt
Nesmírně strhující a napínavý film (ostatně jako jeho předloha). Po všek stránkách skvěle zvládnutý. Závěrečné finále patří do zlatého fondu.

   
Uživatel z e-shopu Petr D. | 26.10.2014 22:54

Balení  
Obyčejné balení bez vnitřního artworku, motiv na čelní straně balení je umístěn i na disku. Obal staršího DVD vydání vypadal lépe.

Video  
Je pravdou co tu už psali jiní přede mnou, že celý film má tmavší podání. Ke srovnání s DVD vydáním jsem se zatím nedostal. Formát obrazu 2,4:1

Audio  
Zvuk je uložen na disku v angličtině 5.1 Dolby DTS HD Master Audio, titulky v češtině a mimo jiné lze je pustit i v angličtině pro neslyšící. Původní vydání na DVD také nemělo český dabing.

Bonusy  
Bonusů je disku dostatečné množství a s podporou českých titulků: 3 dokumenty týkající se námětu filmu a komentář režiséra.

Verdikt
Film jsem kdysi hodně dávno viděl v kině Alfa 70mm a zanechal na mě tenkrát nezapomenutelný dojem. Úžasné záběry z přírody a nádherná hudba k tomu. Zkrátka je to moje srdeční záležitost-jasná koupě !

   
Uživatel z e-shopu Jaroslav T. | 30.8.2014 21:13

Balení  
Klasické balení v modrém plastovém obalu.Škoda, že balení neobsahuje reklamní upoutávku na připravované Bluray filmy.

Video  
Kvalita tohoto bluray disku je velmi dobrá, ale to je již zvykem u disků v HD kvalitě :-).Všem doporučuji

Audio  
Tento film jsem sledoval v původním znění a je to zážitek :-).Všem doporučuji zhlédnout v originál jayzce.

Bonusy  

Velmi bohatý bonusový materiál, který byl zpříjemněním celého večera po zhlédnutí tohoto skvělého filmu.

Verdikt

Jsem strašně rád, že jsem si tento film zakoupil a všem Vám doporučuji si ho zhlédnout, budete se k němu rádi zase vracet.

   
ladynka | 19.8.2014 18:04 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Nic převratného, obyčejná modrá krabička s podivnou malbou na přední stránce, nápis o verzi filmu je nenápadný a nerušivý.

Video  
Obraz je pěkně barevně bohatý, zaroveň ale tmavší a přitom se v těchto tmavých pasážích obraz hůře rozlišuje. Ale je to spíš otázka přenastavení jasu a kontrastu.

Audio  
Zvuk je dynamický, výrazný v ruchu z okolí i při orchestrálních skladbách. České titulky jsou hodně krácené a vyskytuje se v nich několik chyb a překlepů, za což strhávám v hodnocení.

Bonusy  
Kromě audiokomentáře několik bonusů i s českými titulky, to je celkem slušná záležitost. Samotný film je pak ve finální režisérské verzi.

Verdikt
Poměrně solidní disk co se týče přepisu na BD s několika bonusy (česká podpora) kazí lehce nepovedené české titulky.

   
Marko | 27.7.2014 11:41 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
klasická modrá krabička bez artworku, bežná vec od Magicboxu, podtlač disku rovnaká ako obal

Video  
som sklamaný, film sa v zväčšej časti odohráva večer, mal som problém rozpoznať hercov, scény, ktoré sa odohrávali cez deň boli o nieco tmavšie ako som zvyknutý...

Audio  
český dabing film neobsahuje, je to len v originálnej anglickej zvukovej stope DTD-HD master audio

Bonusy  
bonusov je tak akurát cca 45 minút, ktoré obsahujú české titulky

Verdikt
pekný film, krásna príroda a čo najlepšie vyzneje je krásny soundtrack

   
MartinezZ | 15.7.2014 21:36 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Znovu, není moc co hodnotit. Klasická krabička, cover a uvnitř jen placka bez vnitřního obrázku. Plus: Placka si ponechala původní název na potisku. Samotný cover se naštěstí celkem povedl ve své střídmosti. Drobnost: Obal hlásá u režisérské verze 115 namísto správných 117 minut :)

Video  
Tady jsem byl poměrně překvapen, protože si nepamatuji, že by kdy kde byl obraz tak tmavý. Co jsem si našel na netu, tak jsou takové i BR ripy, takže to tak prostě asi je, ale měl jsem za to, že byl film o něco světlejší. Tady byl totiž dost tmavý i ve scénách za dne a při nočních záběrech bylo při promítání za dne (byť s takřka zazděnými okny) vidět velké kulové. Rozhodně nedoporučuji si film pouštět dříve, než venku padne tma jako v pytli.

Audio  
Proti audiu samotnému ani Ň. Je tu jen anglická stopa a to rozhodně v ničem nevadí. Problémem jsou titulky, které mi bohužel vadily v tom smyslu, že se asi v rámci čitelnosti snažili řečené zkrátit tedy přeložené věty neodpovídaly řečenému a dokonce někdy míjely i smysl dialogu. Narazil jsem i na pár překlepů, což moc nechápu, jak to že uniklo někomu, kdo to měl mít na starosti - překlep, kdy slovo nemá v češtině žádný význam, odhalí i kontrola překlepů ve Writeru :( Holt moje smůla, že jsem povětšinou rozuměl těm anglicky mluveným větám.

Bonusy  
Tři poměrně krátké standardní bonusy s komentářem režiséra k filmu. Jednoznačně plus za české titulky. Ale i tak bych se nezlobil ještě za nějaké další podrobnější info. Se skladatelem se utrousilo jen hlavní hudební téma, k ostatní hudbě nepadlo ani slovo. To samé k rekvizitám, kostýmům, výpravě... ke všemu pár slov, ale každé by si zasloužilo svou vlastní část bonusů.

Verdikt
Film je klasika a stojí za to. Tedy pokud nevadí dost tmavý obraz (nečekáte-li a nejste na něj připraveni) a rozporuplné titulky. Ten zbytek prostě přinejmenším potěší.

   
tonyskate | 2.5.2014 16:49 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasické modré amaray balení, které na přední straně zdobí hlavní hrdina, který je i na potisku disku.

Video  
Naprosto skvělý obraz, zvláště záběry přírody a různých lokací. Navíc se jedná o režisérskou verzi, což fanoušky filmu potěší.

Audio  
Ačkoliv je anglický dabing v 5.1 DTS-HD Master opravdu špica, tak zamrzí absence českého dabingu, zvláště u tak starého filmu.

Bonusy  
Mezi bonusy najdete třídílný dokument o filmu a dozvíte se spoutsu zajímavostí. Dokumenty jsou opatřeny českými titulky.

Verdikt
Jedinečná klasika, v které naprosto skvěle vyniká Daniel Day-Lewies pod režisérskou taktovou Michaela Manna.

   
Uživatel z e-shopu Kateřina M. | 25.3.2014 12:55

Balení  
Jednoduchý titulní obraz přímo z filmové scény kdy sokolí oko zachraňuje svou lásku Coru. Jak jinak vyjádřit jedním obrázkem dechberoucí film.

Video  
Režisérská verze je sen pro každého kdo tento film miluje, obraz je jak jinak než suprový. A záběry hor a přírody prostě no comment :)

Audio  
Jediná výtka že tento disk neobsahuje českou verzi, hodně lidí vidělo tenhle film v televizi s dabingem.

Bonusy  
Bonusový materiál je vcelku dostačující jsou zde velmi zajímavé dokumenty. Jen nějaké vynechané či nepovedené scény by to chtělo.

Verdikt
Výborný film s nepřekonatelnou hudbou a suprovým hereckým obsazením. Jen chybí dabing a obraz je trochu tmavší.

   
slayercz | 9.9.2013 21:19 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasickej modrej plastovej obal. Artwork necekane s motivem filmu. Steelbook by byl v tomhle nadechu urcite super. Vnitrni artwork neni.

Video  
Obrazova kvalita je standartni jako kazdy spravny blucko. Akcni sceny ostry takze co se tyce obrazu zadna vytka...

Audio  
Tak tady neni absolutne o cem...tohle je legenda mezi soundtrackama a dost mozna jejich kral...A v domacim kine neskutecnej zazitek

Bonusy  
Bonusu je podle me dostatek, coz sem popravde ani necekal vzhledem k tomu ze to neni zadna specialni edice. Jsou s titulkama

Verdikt
Muj nejoblibenejsi film, uz od detstvi ho miluju a je proste neskutecnej. Monumentalni zabery na prirodu spolecne s neskutecnou hudbou

   
FilmFan24 | 25.7.2013 14:43 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
hondza87 | 3.7.2013 09:48 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu bono22vox | 2.7.2013 15:16

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Můj oblíbený film, nádherný soundtrack s krásným příběhem, v reziserskem strihu, v krasnem obrazu a zvuku s několika zajimavymi dokumenty... Vrele doporučuji

   
voleman | 7.6.2013 23:18 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Vynikající dobrodružný film, s vynikajícími herci a opravdu nesmírně vydařenou hudbou. Jediné mínus je že na Blučku chybí český dabing a že je obraz poměrně tmavý. Jinak jsou obraz i zvuk na stáří filmu velmi povedené.

   
jaturcat | 16.3.2013 12:28 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Jedna z nejlepších "indiánek", co kdy byla natočená. Vynikající hudba. To, že blu-ray neobsahuje cz dabing, to by tolik nevadilo. Bohužel obraz je až nepřirozeně tmavý - což je velká škoda. Zvuk dobrý.

   
blif1 | 16.3.2013 10:32 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Jeden z mých 10 TOP filmů, na které nedám dopustit.
Vynikající režie Michaela Manna, herecké výkony Daniela Day-Lewise a hlavně démonický Wes Studi jako náčelník Hurónů Magua, toužící po krvavé pomstě . Perfektní soundtrack, který obstojí i na samostatný poslech (mohu potvrdit, několik písní mám v MP3 a vozím v autě), hlavně píseň Promenthory od Trevora Jonese. Film vlastním i na DVD a rozdíl je hodně vidět. (rozšířená verze, kvalita obrazu a zvuku). Film na Blu-Ray je trochu tmavší než na DVD a jelikož je tam hodně nočních scén, tak nekoukat při denním světle, ale spíš večer.

   
bkom1 | 18.12.2012 16:51 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Jediným negativem je chybějící cz dabing.

   
Uživatel z e-shopu drson | 8.12.2012 12:45

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Režisérovi se dokonale podařilo vdechnout život postavám knižní předlohy. Strhující drama, nezapomenutelný herecký výkon Daniela Day-Lewise. Kouzelná hudba. Závěrečná scéna pronásledování do kopce a dobrovolná smrt jedné z hrdinek patří k filmovým skvostům.

   
Uživatel z e-shopu jiris | 22.11.2012 17:27

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Co si více přát??? Český dabing!!! Takovou dobu čekám na ten film na Blu-ray a oni ho vydají bez CZ dabingu? V dnešní době úplná samozřejmost CZ dabing na Blu-ray. I "Lawrence z Arabie" má CZ dabing. Kdysi jsem si ho koupil na DVD a taky pouze titulky. Pro mě strašný zklamání!!! Pro film 5 hvězdiček, pro distributora stěží 1/2 hvězdičky.

   
hnfcz | 15.11.2012 13:06 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Moje srdcovka.Kvalita obrazu slušná,ale je hodně tmavý.Jinak super film a nádherná hudba

   
Roman | 13.11.2012 16:02 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Skvělí film,skvělá hudba,co si více přát.